یکشنبه , ۹ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۳۸ بعد از ظهر به وقت تهران

رعایت نکات بهداشتی در رستوران ها در روزهای شیوع ویروس کرونا

بازگشایی مشاغل گوناگون مانند مراکز خرید، آرایشگاه‌ها، کافی‌شاپ‌ها و رستوران‌ها، این تصور را برای بسیاری از افراد به وجود آورد که بحران کرونا به پایان رسیده و همه‌چیز به شرایط قبل از این شیوع گسترده بازگشته است.

رعایت نکات بهداشتی در رستوران ها در روزهای شیوع ویروس کرونا

اما هفته گذشته با افزایش شمار مبتلایان به بیش از ۳۰۰۰ نفر در روز معلوم شد هرچند برای تداوم حیات کسب‌وکارها، بازگشایی ضروری بوده است، اما اگر همچنان همه افراد راهکارها و پروتکل‌های اعلام‌شده از سوی وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی را مورد توجه قرار ندهند، با موج شدیدتری از ابتلا به این بیماری ویروسی مواجه خواهیم شد که نه‌تنها کسب‌وکارها را فلج خواهد کرد بلکه جان عده زیادی از هموطنان را نیز خواهد گرفت. مراجعه به رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها و به عبارتی صرف غذا بیرون از منزل به دلیل این که امکان دور هم بودن و گپ و گفت‌های دوستانه را برایمان فراهم می‌کند، می‌تواند نقش بسزایی در تغییر حال و احوال نه چندان خوش این روزهایمان داشته باشد. اما در صورتی که با رعایت نکات بهداشتی و دستورالعمل‌های نهادهای رسمی نباشد می‌تواند همه ما را به‌شدت در معرض خطر ابتلا به کووید-۱۹ قرار دهد. به همین دلیل با نگاهی به توصیه‌های نهادهای جهانی و متخصصان عفونی، باید و نبایدهای مراجعه به رستوران در ایام همه‌گیری کرونا را بررسی می‌کنیم.  منبع: CNBC، CDC.gov، eater.com

 

 

حتما باید از ظروف یک‌بار مصرف استفاده شود؟
با توجه به این‌که ویروس با شست‌وشوی ظروف و رومیزی و دستمال سفره‌ها از بین می‌رود، الزامی به استفاده از ظروف یک‌بار مصرف نیست، به شرطی که نکات بهداشتی به صورت استاندارد رعایت شود. همچنین در فاصله کوتاه استفاده هر مشتری از میز تا مشتری بعد باید حتما میز علاوه‌بر تمیز شدن همیشگی، ضدعفونی هم بشود. منوی غذا نیز بهتر است در صورت نیاز بازطراحی شده و به صورتی چاپ شود که لایه‌ای پلاستیکی روی آن را بپوشاند تا قابل ضدعفونی باشد. البته در شرایط فعلی استفاده از منوهای کاغذی کوچک که پس از سفارش‌گیری دور انداخته شود، بهتر خواهد بود.
با تمام این احوال، اگر فردی سطح آلوده به ویروس را لمس کند، تا زمانی که دست آلوده‌اش با دهان، چشم و بینی تماس نداشته باشد، عفونت به فرد منتقل نخواهد شد. بنابراین هر زمان احساس کردید ممکن است سطح آلوده‌ای را لمس کرده باشید، حتما دست‌هایتان را با آب و صابون به صورت کامل بشویید.

 

 

آیا تعداد کارکنان رستوران باید کاهش یابد؟
از آنجا که هنوز درمان قطعی و واکسن مؤثری برای کنترل بیماری کووید-۱۹ روانه بازار نشده است، بدیهی است همچنان حضور در مکان‌های عمومی نمی‌تواند صد درصد بدون خطر باشد.
البته میزان خطر در نقاط مختلف براساس میزان شیوع کرونا متفاوت خواهد بود. همچنین شرایط سلامت فردی و شرایط سلامت وابستگانی که با آنها زندگی می‌کنید می‌تواند میزان خطرپذیری رفتن به رستوران را کاهش یا افزایش دهد.
یکی از مهم‌ترین نکاتی که همه ما بارها از رسانه‌های مختلف شنیده‌ایم «رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی» است. بنابراین رستوران‌ها لازم است برای بازگشایی و ادامه ارائه خدماتشان در محل رستوران به این موضوع توجه کرده و نوع چیدمان میز و صندلی‌ها را به صورتی تغییر دهند که حداقل فاصله دو متری بین میزها رعایت شود. با وجود این در فضاهای بسته که دارای سامانه‌های تهویه هوای مطبوع است به دلیل گردش هوا احتمال انتقال ویروس از فاصله‌های دورتر از دو متر نیز امکان‌پذیر خواهد بود. پس حتما باید تعداد مشتریان و کارکنان رستوران نیز تا حد امکان کاهش پیدا کند.
البته در بعضی کشورها این روزها شاهد انتشار عکس‌هایی از رستوران‌هایی هستیم که اطراف میزها را با پوشش‌های پلاستکی محصور کرده‌اند. حتی برخی رستوران‌های دارای فضای خصوصی که هر میز در یک اتاق در‌دار قرار گرفته است نیز بیشتر مورد توجه هستند.
برخی دیگر از رستوران‌ها نیز تلاش می‌کنند تا برای هر میز فقط یکی از کارکنان همه مراحل سفارش‌گیری تا ارائه غذا را انجام دهد تا میزان مواجهه افراد با هم به حداقل کاهش یابد. البته راهکارهایی مانند بررسی تب، پرسیدن برخی پرسش‌های کلیدی تشخیصی و ضدعفونی‌کردن دست‌ها مقابل درِ ورودی رستوران نیز این روزها بسیار رایج شده است.

 

 

آیا استفاده از ماسک برای کارکنان رستوران کافی است؟
قطعا نه! پوشیدن ماسک ضروری است، اما همچنان نمی‌تواند محافظت صددرصدی به وجود بیاورد و کارکنان رستوران‌ها باید حتما روزانه معاینه شوند. البته به خاطر داشته باشید فرد ناقل عفونت کووید-۱۹ ممکن است تا شش روز هیچ علائمی بروز ندهد. به همین دلیل علاوه بر استفاده از ماسک، شستن و ضدعفونی‌کردن مرتب دست‌ها و رعایت فاصله اجتماعی برای پیشگیری از انتقال عفونت بسیار مهم است.

 

 

تعداد افراد دور میز چقدر مهم  است؟
براساس دستورالعمل مرکز پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های ایالات متحده، در بازگشایی مراکز تجاری و تفریحی، تعداد تجمع افراد نباید بیش از ۱۰ نفر باشد.  هرچند هنوز بسیاری از متخصصان با این دستورالعمل مخالف‌اند و معتقدند چنین تجمعی فقط برای افرادی که کنار هم زندگی می‌کنند قابل قبول است، اما اگر بنا باشد جمعی دوستانه با این تعداد دور هم جمع شوند، می‌تواند بسیار پرخطر باشد. بنابراین هرچه تعداد افراد دور یک میز کمتر باشد، میزان فاصله بین افراد مناسب‌تر و احتمال انتقال ویروس کمتر خواهد بود.
هرچه مدت زمان بیشتری در فضای رستوران باقی بمانید، به دلیل رفت و آمد سایر مشتریان، احتمال خطر انتقال ویروس افزایش خواهد یافت. برای کاهش احتمال ابتلا، سعی کنید در زمان‌های اوج شلوغی به رستوران‌ها مراجعه نکنید. همچنین گرچه قصدتان از بیرون غذا خوردن تغییر حال و هواست، به خاطر داشته باشید باید تعادل مناسبی بین بهبود روحیه و حفظ سلامتی برقرار کنید، پس حواستان به مدت زمانی باشد که در چنین مکان‌هایی حضور دارید.

 

 

هنگام مراجعه به رستوران حتما از ماسک و دستکش استفاده کنیم؟
به عقیده بسیاری از کارشناسان، استفاده از دستکش در رستوران نمی‌تواند محافظتی ایجاد کند؛ ضمن این‌که بسیاری از افراد با پوشیدن دستکش احساس مصونیت کامل می‌کنند، در حالی که هیچ چیز به اندازه شستن صحیح و ضدعفونی کردن دست‌ها نمی‌تواند خطر آلودگی به ویروس کرونا را کاهش دهد. در نتیجه حتما پیش از صرف غذا دست‌ها را با آب و صابون شست‌وشو داده و در صورت نیاز با مواد ضدعفونی‌کننده، استریل کنید. همچنین در طول این مدت دست خود را به صورت‌تان نزنید. ماسک نیز گرچه توصیه می‌شود حتما در مکان‌های عمومی استفاده شود، اما به این معنی نیست که باید در طول غذا خوردن هم از ماسک استفاده کنید. می‌توانید هنگام ورود، زمان انتظار، به وقت استفاده از سرویس بهداشتی تا زمانی که غذا را سفارش می‌دهید از ماسک استفاده کنید و سپس برای صرف غذا ماسک خود را دربیاورید. اما رفتارهای افراطی مانند این‌که بین هر لقمه غذا بخواهید ماسک را پایین بیاورید و دوباره روی صورت قرار دهید، نه‌تنها محافظت بیشتری ایجاد نخواهد کرد،
بلکه احتمال انتقال آلودگی را افزایش نیز خواهد داد.

 

 

امکان انتقال ویروس از غذا هست؟
براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، امکان ابتلا به عفونت کووید-۱۹ از راه غذا بسیار کم است. ویروس کرونا نوعی ویروس تنفسی است که با ورود به بخش بالایی یا پایینی مجرای تنفسی افراد را دچار بیماری می‌کند. بنابراین مسیر دستگاه گوارش راه ایده‌آلی برای ایجاد عفونت کرونا نیست.  از طرفی در غذاهای پخته‌شده به دلیل تحت حرارت قرار گرفتن، احتمال فعال ماندن ویروس بسیار ناچیز خواهد بود.
با وجود این باید افرادی که در تهیه غذا دخالت دارند حتما از ماسک‌های تنفسی استفاده کنند و به دفعات با روش اصولی دست‌هایشان را با آب و صابون ضدعفونی کنند تا احتمال خطر  به کمترین حد برسد.

 

 

آیا رستوران‌های بزرگ با رعایت فاصله اجتماعی کم‌خطرتر از رستوران‌های کوچک هستند؟
رستوران‌های بزرگ‌تر که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی با تعداد کارکنان و مشتری کمتر از ظرفیت خود فعالیت کنند به دلیل داشتن فضای کافی، امکان پراکندگی با فاصله بیشتر برای مشتریان را خواهند داشت. در نتیجه ممکن است میزان خطرپذیری انتشار ویروس در آنها کمتر باشد.
اما اگر رستوران‌های کوچک هم فاصله‌گذاری اجتماعی را به‌درستی رعایت کنند با توجه به این‌که تعداد افراد کمتری نسبت به رستوران‌های بزرگ در چنین مکانی حضور خواهند داشت، سطح خطرپذیری کاهش خواهد یافت.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *