جمعه , ۳۰ ام آذر ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۷:۳۹ بعد از ظهر به وقت تهران

آیا مجید مجیدی پس از ۲۰ سال، ایران را صاحب شیر طلا خواهد کرد؟

این روزها قدیمی‌ترین جشنواره سینمایی دنیا در شهر ونیز ایتالیا در حال برگزاری است. جشنواره فیلم ونیز که به همراه کن و برلین، معتبرترین جشنواره‌های رقابتی جهان سینماست، در این دوره پس از چهار سال غیبت، یک بار دیگر فیلمی ایرانی را در بخش اصلی پذیرفته و نمایش داده است. فیلم سینمایی «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی که در هفتاد و هفتمین دوره جشنواره فیلم ونیز حضور دارد، از قضا با واکنش‌های مثبتی نیز از سوی منتقدان سینما مواجه شده و حتی این شانس را دارد که برای دومین بار، ایران را صاحب شیر طلایی کند.

آیا مجید مجیدی پس از 20 سال، ایران را صاحب شیر طلا خواهد کرد؟

نظرات متوسط منتقدان

با گذشت پنج روز از آغاز این دوره از جشنواره ونیز، از جدول های ارزش‌گذاری منتقدان که منتشر شده، وضعیت «خورشید» به نوعی در میانه قرار می‌گیرد؛ نه یکسره تحسین شده و نه مورد انتقاد جمیع منتقدان قرار گرفته است. به گزارش مهر، فیلم جدید مجید مجیدی از هیچ منتقدی ۵ ستاره کامل دریافت نکرده و مثبت‌ترین نظر را از منتقد هالیوود ریپورتر با ۴ ستاره گرفته. بقیه منتقدان ۲ یا ۳ ستاره به این فیلم اعطا کرده‌اند. نظر منتقد وب سایت مطرح ورایتی درباره این فیلم مثبت است و نوشته: «تماشای فیلم مجید مجیدی مرا به یاد یکی از مهم‌ترین فیلم‌های قرن ۲۱ درباره کودکان به نام «پروژه فلوریدا» انداخت. مجیدی خودش خالق یکی از بهترین فیلم‌های قرن بیستم درباره کودکان است. «بچه‌های آسمان» که در سادگی محض بی‌رقیب است و در عین حال داستانش چنان تماشاگر را درگیر می‌کند که نمی‌تواند نگاه از صحنه بردارد. در «خورشید» با فیلم نامه‌ای به مراتب پیچیده‌تر طرف هستیم.» منتقد اسکرین‌دیلی هم نوشته است: «مجیدی فیلم همدلانه دیگری درباره کودکان تهی‌دست ساخته است که نئورئالیسم بی‌تکلف قرن بیست‌ویکمی آن در دوران غریب کنونی به شکل غریبی طراوت‌بخش است.»

 

مجیدی علیه تحریم

در یکی دو روز اخیر، صحبت‌های مجید مجیدی کارگردان «خورشید» در نشست خبری پس از نمایش این فیلم در جشنواره ونیز، با واکنش‌های فراوانی مواجه شده است. مجیدی در پاسخ به پرسشی مبنی بر تصویر معضلات اجتماعی ایران در فیلمش گفت: «آن چه در این فیلم روایت می‌شود روایت یک معضل جهانی است و محدود به یک کشور خاص نمی‌شود. اما می‌توان گفت آسیب‌هایی که برخی کشورهای خاورمیانه به دلیل جنگ‌افروزی‌ها متحمل می‌شوند، بیشتر است.» وی افزود: «کشور ما نزدیک به ۴۰ سال است که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد و همین الان که من با شما صحبت می‌کنم و در وضعیت کرونایی قرار داریم که یک درد مشترک جهانی است، جالب است بدانید یکی از معضلات مهم کشور ما بحث تحریم‌های دارویی است. در این شرایط سخت دارو وارد کشور ما نمی‌شود چرا که تحت تحریم‌های آمریکا هستیم. ۴۰ سال است در این شرایط سخت ناشی از تحریم‌های غیرانسانی آمریکا، مردم ایران زندگی می‌کنند.»

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *