عضو ارشد حزب کارگزاران می گوید: جهانگیری پدیده اصلاح طلبان و اعتدالیون است که باید برای آینده حفظ شود و طبعا انتقال شخصیتی همچون آقای جهانگیری از دولت به شهرداری نوعی تنازل محسوب می شود.
هنوز ساعاتی از اعلام نتایج قطعی انتخابات شورای شهر پنجم تهران نگذشته بود که گمانه زنی ها درباره شهردار آینده تهران آغاز شد برخی از آخوندی، ابتکار و صفایی فراهانی صحبت می کردند اما به یکباره نام جهانگیری هم مطرح شد.
محمد عطریانفر جدا شدن جهانگیری از دولت و شهردار شدن او را رد می کند این کار را نوعی تنزل مقام می داند. عضو حزب کارگزاران تاکید دارد محسن هاشمی در شورای شهر می ماند و یک نفر از میان کسانی همچون آخوندی، حجتی و حسین مرعشی آن مسئولیت را برعهده خواهند گرفت.
مشروح گفتگوی نامه نیوز با عضو ارشد حزب کارگزاران را در ادامه بخوانید؛
***
بلافاصله بعد از اعلام پیروزی ۲۱ بر هیچ اصلاح طلبان در انتخابات شورای شهر موضوع شهردار شدن اسحاق جهانگیری مطرح شد، آیا این طور است؟
حتما این گمانه رد است. خیر چنین چیزی به هیچ وجه وجود ندارد. جایگاه آقای جهانگیری فراتر از شهردار تهران است.
اما هم اکنون نظر خیلی از اصلاح طلبان این است که آقای محسن هاشمی داخل شورای شهر بماند و فردی از خارج مجموعه شورا مسئولیت شهرداری تهران را به عهده گیرد، درباره انتخاب شهردار تهران چه تصمیم اتخاذ خواهد شد؟
اگرچه محسن هاشمی جزء چهره های معدود و انگشت شمار واجد شرایط برای احراز مسئولیت شهرداری تهران است اما توصیه اکید من این است که چنین مسئولیتی را علی رغم نظر مساعد و مثبت بسیاری از صاحبت نظران حوزه مدیریتی شهری نبپذیرند. من هم به خود آقای محسن هاشمی گفتم حضورش در شورای شهر ارزشمندتر است چون معتقدم شهرداری تهران جایگاه پردردسری محسوب می شود.
چرا می گویید گرفتن مسئولیت مدیریت شهرداری تهران پر دردسر است؟
آقای قالیباف عملا شهر را به عددهای چند ده هزار میلیارد تومان بدهکار کرده است. هر کسی بخواهد آنجا شهردار شود مصائب و فشارهای سنگینی بر او خواهد بود. آقای محسن هاشمی با وجود تجارب گرانقدر اجرایی، توانمندهای ارزشمند و ظرفیت های بسیار بالای مهندسی و فنی که دارد اما او امروز نماد شخصیت مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی است و در واقع نماد و نگهبان حریم ارزش ها، سیره و سنت مرحوم آقای هاشمی تلقی می شود بنابراین ارزش حفظ چنین مسئولیت سنگینی بیشتر از آن است که بخواهد وقتش را صرف شهرداری کند و خدای ناخواسته به شخصیت او بر اثر عملکرد بد آقای قالیباف عارضه ای متوجه اش شود. بنابراین توصیه نمی کنم آقای محسن هاشمی شهردار تهران شود و فکر هم نمی کنم خودش چنین باوری داشته باشد.
حالا که گزینه شهردار شدن آقای جهانگیری را رد می کنید و به آقای محسن هاشمی نیز توصیه می کنید چنین مسئولیتی را نپذیرد پس چه کسی برای گرفتن چنین مسئولیت سنگینی نامش مطرح است؟
الان نه به دار است و نه به بار. چون اتفاقی نیفتاده است؛ وقت برای گمانه زنی روی چهره های مستعد داریم لکن در موضوع آقای جهانگیری باید بگویم آقای جهانگیری پدیده اصلاح طلبان و اعتدالیون است که باید برای آینده حفظ شود و طبعا انتقال شخصیتی همچون آقای جهانگیری از دولت به شهرداری نوعی تنازل محسوب می شود. از این جهت حتی در حد احتمال و شایعه نیز حرف خطایی است.
احتمال دارد از وزرای دولت یازدهم کسی شهردار تهران شود؟
بله، شخصیت هایی مثل آقایان حجتی و آخوندی امکان دارد در مظان چنین انتخابی باشند چون این دوستان در کارشان موفق بودند و شاید تجارب فعلی یا تجارب پیشین آنها تناسبی با مدیریت شهری داشته باشد. من خودم شخصا از شهرداری آقای حسین مرعشی و مسعود خوانساری به شدت دفاع می کنم. البته برادرانی هم در سطح معاونان وزرا هستند که نام آنها مطرح می شود آنها نیز می توانند چنین موقعیتی را داشته باشند اما کسی باید شهردار تهران شود که اولا بزرگان اصلاح طلب نوعی تأییدیه جدی روی نام او داشته باشند. چون لیستی که امروز عضو شورای شهر تهران شدند فقط و فقط به اعتبار شخص آقای خاتمی به شورای شهر راه پیدا کردند و حتی برادر ما آقای محسن هاشمی که شخصیت و آتوریته پدرش را هم داشت اما وقتی در صدر لیست مورد تأیید آقای خاتمی قرار گرفت، این مسئله بار مثبت را برای او فراهم کرد.