جمعه , ۳۰ ام آذر ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۷:۵۶ بعد از ظهر به وقت تهران

اهمیت دهانشویه در بهداشت دهان و دندان

دهانشویه مایعی است که برای شست‌وشوی دندان‌ها، لثه و دهان از آن استفاده می‌شود. دهانشویه معمولا حاوی مواد ضدعفونی‌کننده است تا باکتری‌های مضر موجود در بین دندان‌ها و زبان و محیط دهان را از بین ببرد.

استفاده از دهانشویه باعث کاهش تجمع پلاک و جرم و در نتیجه کاهش بیماری‌های لثه‌ای می‌شود و اگر حاوی فلوراید باشد می‌تواند از پوسیدگی دندان‌ها نیز جلوگیری کند. همچنین دهانشویه می‌تواند در کاهش بوی بد دهان کمک‌کننده باشد. بوی بد دهان دلایل متعددی دارد. در صورتی که بوی بد دهان ناشی از بهداشت پایین، مصرف غذاهای حاوی سیر یا پیاز، التهاب لثه در مراحل اولیه و خشکی دهان باشد، استفاده از دهانشویه می‌تواند در کنترل آن بسیار کمک‌کننده باشد.
وقتی سطح بهداشت دهان پایین باشد، باکتری‌ها و ذرات غذایی باقیمانده در دهان باعث ایجاد بوی بد دهان می‌شود. اگر از بوی بد دهان رنج می‌برید، مسواک‌زدن صحیح دندان‌ها و زبان و نخ‌دندان کشیدن به طور مرتب و همچنین استفاده از دهانشویه کمک بسیار زیادی به شما خواهد کرد.
دهانشویه‌ها معمولا حاوی یک یا چند ماده اصلی هستند: فلوراید، مواد ضد میکروبی، مواد ضد بوی بد و مواد ضد جرم مثل پراکساید.
دهانشویه‌هایی که بیشتر از بقیه استفاده می‌شوند عمدتا شامل دهانشویه فلوراید و دهانشویه کلرهگزیدین هستند. دهانشویه فلوراید برای پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها استفاده می‌شود و در انواع روزانه و هفته‌ای یک‌بار در دسترس است. کلرهگزیدین ماده‌ای با اثرات ضد میکروبی است که دهانشویه‌های حاوی آن برای درمان التهاب لثه و خونریزی از لثه تجویز می‌شود. دهانشویه فلوراید را می‌توان طولانی‌مدت استفاده کرد. اما دهانشویه کلرهگزیدین باید به صورت کوتاه‌مدت (حداکثر تا شش‌ماه) استفاده شود.
نحوه استفاده از دهانشویه‌ها و مدت نگهداری آنها در دهان نیز متفاوت است و باید بخش مربوط به طریقه مصرف که روی بطری درج شده است را پیش از مصرف به‌دقت مطالعه کنید.
نکته مهم در استفاده از دهانشویه‌ها این است که تا ۳۰ دقیقه پس از انجام دهانشویه باید از خوردن و آشامیدن پرهیز شود تا دهانشویه اثر مطلوب را داشته باشد.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *