شنبه , ۱۵ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۷:۳۹ بعد از ظهر به وقت تهران

ایران جزء سه کشور بزرگ تولید کننده گردو در جهان

ایران در رده سومین کشور تولید کننده گردو در جهان قرار دارد و واردات این محصول به کشور ممنوع است.

http://persian-star.net/1394/5/26/02.jpg

مدیر کل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد با بیان اینکه ایران سومین تولیدکننده گردو دنیا است،گفت: واردات این محصول ممنوع است.

به گزارش مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رمضان رویینتن اظهارداشت: در برنامه‌ای ۱۰ ساله باغ‌های گردو با هدف افزایش کیفیت و عملکرد از دو تن به حداقل پنج تن در هکتار، اصلاح می‌شود.

وی اضافه کرد:اصلاح باغ‌های موجود از طریق سرشاخه کاری و پیوند زنی درختان با ارقام پرمحصول، با کیفیت و مقاوم به سرما صورت می‌گیرد.

رویین تن گفت: برای این اقدام از ارقام برتر داخلی و خارجی استفاده خواهد شد.

مدیر کل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی، مدیریت تغذیه باغ‌ها، مدیریت آفات و آبیاری، تهیه و تأمین ماشین آلات جدید در مراحل داشت، برداشت، حمل و نقل و صنایع و آموزش یافته‌های تحقیقاتی به بهره برداران را از دیگر برنامه‌ها برای اصلاح باغ‌های گردو عنوان کرد.

وی ادامه داد: علاوه بر این موارد، احداث باغ‌های مدرن گردو با ارقام برتر در سطح ۴۰ هزار هکتار را برنامه ریزی کرده‌ایم و در این توسعه، باغ‌های گردو جایگزین محصولات غیر اقتصادی و غیر مقاوم به تنش‌های محیطی می‌شود.

مدیر کل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی، هزینه اصلاح باغ‌های گردو از طریق سرشاخه کاری و پیوند زنی درختان را چهار تا پنج میلیون تومان در هکتار عنوان کرد.

وی با بیان این که ایران رتبه سوم جهان را در زمینه تولید و سطح زیر کشت گردو دارد، اذعان داشت: سطح کشت این محصول در ایران ۱۵۳ هزار هکتار است ضمن اینکه ۱۱۰ هزار هکتار آن بارور است.

رویین تن افزود: یکی از مزایای ما در سال‌های آینده باردهی ۴۳ هزار هکتار باغ‌های نابارور است که جزو باغ‌های مدرن و پر محصول هستند.

وی میزان تولید گردو در کشور را نزدیک به ۲۳۰ هزار تن عنوان کرد و با اشاره به اینکه سطح زیر کشت گردو در دنیا ۱.۲میلیون هکتار است، تصریح کرد: از این سطح نزدیک به یک میلیون هکتار بارور و میزان تولید آن نیز ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن است.

این مقام مسئول  ادامه داد: چین با ۵۰ درصد تولید، رتبه نخست و آمریکا رتبه دوم جهان را در این زمینه به خود اختصاص داده‌ است.

رویین تن عملکرد تولید جهانی گردو را ۳۴۰۰ کیلوگرم در هکتار و عملکرد تولید در ایران را ۲ هزار کیلوگرم در هکتار عنوان کرد.

*واردات گردو ممنوع است

وی در همین حال سرانه جهانی تولید گردو را ۴۸۵ گرم و سرانه تولید آن در ایران را ۲۸۸۰ گرم (۶ برابر سرانه جهانی) اعلام کرد و گفت:  از آنجایی که تولید گردو در ایران بیش از نیاز داخلی است، از این رو نیازی به واردات این محصول نداریم و برای حمایت از تولیدات داخلی و پیشگیری از آفات قرنطینه‌ای، واردات گردو ممنوع است بنابراین آنچه در بازار تحت عنوان گردوی چینی دیده می‌شود، قاچاق است.

این مقام مسئول میزان صادرات سالانه گردو از کشور را پنج هزار تن عنوان کرد و گفت: ارزش کل صادرات سالانه این محصول نزدیک به ۳۵ میلیون دلار است.

رویین تن بهای جهانی هر کیلو صادرات گردو را شش تا هفت دلار اعلام کرد و با بیان اینکه گردوی ایران به لحاظ روغن دهی، طعم و مزه جزو بهترین گردوهای دنیا است، اظهار داشت: سایر کشورها به لحاظ بازار پسندی و یکنواختی در اندازه، بیشتر روی این محصول کار کرده‌اند ضمن اینکه یک تن گردو ایران دارای حدود ۶۴۰ کیلوگرم روغن‌ خوراکی است.

وی اضافه کرد: گردوی ایران  به ۳۰ کشور جهان صادر می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها کشورهای همسایه مانند عراق، ترکیه و همچنین انگلستان و آلمان هستند.

مدیر کل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی در مورد ارقام گردو در ایران نیز خاطر نشان کرد: ارقام این محصول در کشور به طور عمده بذری و شامل رقم پوست کاغذی، سوزنی، سنگی، ضیاآبادی، همدانی و ارقام پیوندی جمال و دماوندی است.

رویین تن ادامه داد: ارقام چندلر، هارتلی، پدرو، روند، فرانکت، و فرنت که اغلب آمریکایی، اسپانیایی و ایتالیایی هستند، جزو ارقام پرمحصول خارجی محسوب می‌شوند.

وی عملکرد تولید ۲ برابری، ثمردهی سریع‌تر و مقاومت به سرما را از ویژگی‌های ارقام خارجی نسبت به ارقام داخلی دانست.

مدیر کل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی گفت: گردو در ۳۰ استان کشور تولید می‌شود و استان‌های کرمان، کرمانشاه، همدان، لرستان، کهگیلویه و بویر احمد، خراسان رضوی، چهار محال و بختیاری، آذربایجان شرقی و غربی و مرکزی جزو استان‌های برتر در تولید این محصول هستند.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *