جمعه , ۳۰ ام آذر ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۸:۲۸ بعد از ظهر به وقت تهران

این توصیه ها را برای جلوگیری از ابتلا به کرونا جدی بگیرید

افزایش مجدد آمار ابتلا به کرونا، ضرورت مرور نکاتی برای پیشگیری از ابتلا را دوچندان می کند.

این روزها متاسفانه آمار ابتلا به کرونا دوباره رشد زیادی داشته است؛ رفت و آمد مردم برای انجام امور شخصی، خرید و… هم زیاد شده است. افزایش آمار در کنار بیشتر شدن تردد مردم در شهرها، ضرورت مرور دوباره نکاتی برای پیشگیری از کرونا را دوچندان می کند.در ادامه به ۱۳ مورد پیشگیری از کرونا پرداخته ایم . این مطلب را بخوانید:

زمانی که از بیرون به خانه می‌رسید، اگر ممکن است در ورودی منزل و اتاق ها را با آرنج باز کنید یا اگر با دست باز کردید آن را با الکل یا مواد استاندارد توصیه شده ضدعفونی کنید.
پس از ورود به منزل ابتدا لباس های خود را خارج کنید، گوشی همراه، سوئیچ ماشین، عینک و لباس های بیرون را در یک محل مشخص قرار دهید (بهتر است در هر منزل یک محل آلوده مشخص شود که برای دسترسی به آن نیاز به باز کردن در نباشد یا قفل و دستگیره نداشته باشد) سپس گوشی، عینک و دیگر لوازمی را که در منزل هم استفاده می شوند با پد الکلی یا پنبه آغشته به محلول ضدعفونی، تمیز کنید و در یک محل تمیز قرار دهید، آن گاه دست های خود را بشویید و لباس های خانه را بپوشید. بهتر است برای عینک از مایع دست‌شویی استفاده کنید.
در بیرون از منزل همه سطوح و اشیا (میله اتوبوس، دستگیره در تاکسی و اتاق ها، ، پیشخوان ادارات، دستگاه پز فروشگاه ها، دکمه آسانسور، پول، قبوض و…) را آلوده حساب کنید و چون دست زدن به این ها اجتناب ناپذیر است، دستان خود را در همه حال آلوده بدانید. فقط کافی است دست خود را پیش از شست وشو به مخاط خود و دیگران نزنید. بهتر است یک افشانه کوچک و مقداری دستمال کاغذی در جیب خود داشته باشید تا در موارد ضروری سطوح یا دست تان را ضدعفونی کنید.
با هرگونه احساس سرماخوردگی، تب، سر درد و بدن درد خود را به کانون آلودگی (اورژانس بیمارستان های شلوغ) نرسانید. بهتر است ابتدا در خانه استراحت و ویتامین و مایعات فراوان مصرف کنید و اگر وضعیت خیلی بدتر شد (مثلا سرفه های شدید، تنگی نفس) با زدن ماسک و پوشیدن دستکش به پزشک (ترجیحا به ترتیب تلفنی، مطب، درمانگاه و در آخر بیمارستان) مراجعه کنید.
یک عطسه محافظت نشده می تواند قطرات آلوده را تا هشت متر پرتاب کند و ۱۰ دقیقه فضا را آلوده نگه دارد بنابراین تا اطلاع ثانوی از مراجعه به مراکز تجمع غیر ضروری اجتناب کنید.
از انجام رفتارهای وسواس گونه شست وشوی دست ها و اسپری مواد ضدعفونی کننده قوی مثل وایتکس و… و نگرانی و اضطراب بی جا بپرهیزید چراکه فقط احتمال آسیب به سیستم ایمنی، پوست و مخاط را بالا می برید.
تاجایی که ممکن است از فروشگاه هایی خرید کنید که خودتان وسایل را بر می‌دارید. اگرچه آن وسایل نیز توسط کارکنان لمس شده اند.
سعی کنید لوازم را خودتان جلوی دستگاه بارکدخوان فروشنده بگیرید و از لمس آن توسط فروشنده جلوگیری کنید.
مدارک یا وسایل کاغذی و… را که از بانک یا فروشگاه ها و… دریافت می‌کنید و قابل ضدعفونی کردن نیستند، آلوده بدانید و اگر به منزل می آورید، بگذارید در همان لباس بیرون یا کیف شما بمانند. در صورت نیاز مبرم به ضدعفونی کردن کاغذها یا مواد غیر قابل ضدعفونی می توانید از یک بار اتو کردن یا قرار دادن در محیط بالای ۴۰ درجه سانتی گراد (مثلا روی شوفاژ) برای یک روز استفاده کنید.
میوه ها را کاملا با اسکاچ و مایع ظرف شویی بشویید و پلاستیک ها را دور بریزید.
می توانید سطح بیرونی دیگر وسایل خریداری شده را یا با آب و مایع ظرف شویی بشویید یا با پد الکلی یا با مواد ضدعفونی استاندارد ضدعفونی کنید.
موادی که پخته می شوند ویروس ندارند ولی ظرف آن ها ممکن است آلوده باشد، بهتر است خوردن مواد غذایی (به خصوص غذاهای سرد) را که از بیرون تهیه می کنید، فعلا متوقف کنید. اگر مواد داخل بسته های غذایی آلوده نباشند که بعید است، پوشش دور آن را آلوده فرض کنید!
خرید گوشت و مرغ بسته بندی شده بیشتر توصیه می شود ولی به هرحال پس از دست‌زدن به گوشت ها چه در هنگام بسته بندی و چه در هنگام پخت و پز (حتی پس از خروج از فریزر) در منزل، آن را آلوده بدانید و پس از اتمام کار، دست‌ها و وسایل را با مایع ظرف شویی بشویید.
در تهیه این مطلب از یادداشت دکتر احسان شجاعی فر، پژوهشگر طب پیشگیری در روزنامه «سپید» استفاده شده است.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *