رسانههای رژیم صهیونیستی، ۱۰ سال پس از جنگ ۳۳ روزه، از خسارتهای وارده به نیروی دریایی این رژیم پس از هدف قرار گرفتن ناوچۀ ساعر-۵، پرده برداشتند.
مقاومت اسلامی و حزب الله لبنان، در روز جمعه ۲۳ تیر ۱۳۸۵، ناوچۀ اسرائیلی “ساعر ۵” را در مقابل سواحل بیروت هدف قرار داد و غرق کرد و با این عملیات، توانست نقش نیروی دریایی رژیم صهیونیستی را در جنگ ۳۳ روزه، متوقف کند.
به نوشتۀ وبگاه شبکه المنار، ناوچه ساعر-۵، از کشتی های جنگی پیشرفتۀ رژیم صهیونیستی به شمار می رود که شناسایی آن برای رادارها بسیار دشوار است و علاوه بر توانایی حمل بالگرد، از ویژگی های متعدد دیگری نیز برخوردار است و نام آن به عبری، به معنای “مهاجم” است.
این ناوچه، ۳۳ گرۀ دریایی سرعت دارد و به صورت ویژه برای مقابله با زیردریایی ها و کشتی ها طراحی شده است.
ناوچۀ ساعر-۵، به سلاح های مختلفی مجهز است که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– موشک زمین به زمینِ هاربون با برد ۱۳۰ کیلومتر
– موشک زمین به هوا با برد ۱۰ کیلومتر
– توپ با کالیبر ۷۶ میلی متری و توپ شش لول با کالیبر ۲۰ میلی متری
– شش توپ برای شلیک اژدر
– چندین سامانه سنجش و رادار، برای رصد دائمی هرگونه حرکت، و همچنین کاوشگری در عرشه
ناوچۀ ساعر-۵، ۸۶ متر طول و ۱۲۰۰ تن وزن دارد و در قسمت عقب ناوچه، به محوطه ای برای فرود بالگرد مجهز است و قادر به انتقال دو بالگرد به صورت همزمان است.
پرسنل این ناوچه، از ۶۴ دریانورد و همچنین دو نفر برای به پرواز درآوردن بالگردها تشکیل شده است و از توانایی لازم برای دریانوردی به مدت ۲۰ روز برخوردار و قادر به طی مسافتی بالغ بر ۷۴۰۰ کیلومتر است.
ساعر-۵، ناوچه ای رادار گریز است که اشعه مادون قرمز نیز از تشخیص آن عاجز است و طراحی آن به گونه ای مسطح صورت گرفته است که شناسایی آن امکان پذیر نیست.
رژیم صهیونیستی، تنها ۳ فروند از این ناوچه در اختیار دارد که آن ها را در فاصلۀ سال های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۴ به دست آورده بود.