جمعه , ۳۰ ام آذر ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۲:۵۸ بعد از ظهر به وقت تهران

تست واکسن کرونا در روزهای آینده به مرحله انسانی می رسد

این روزها همچنان که اخبار مربوط به افزایش مبتلایان و جان‌باختگان کرونا روح و روان را می‌آزارد اما خبرهای خوش از پیشرفت مراحل تولید واکسن این بیماری از این غم می‌کاهد؛ به‌ویژه آن‌جا که واکسن ایرانی باشد.

 

 

تست واکسن کرونا در روزهای آینده به مرحله انسانی می رسد

 در این رابطه سعید نمکی وزیر بهداشت دیروز خبرهای خوشی از این پیشرفت‌ها به میان رسانه‌ها آورد و گفت:  در مراحل مختلف کار را دنبال کرده‌ایم و آزمایش بر نمونه حیوانی تا میمون هم انجام شده است و نتایج بسیار خوبی گرفتیم. آقای نمکی که در هشت ماه گذشته نفر اول  جبهه مقابله با کرونا در کشور بوده، گفته است: در ۲ تا ۳ هفته آینده کار آزمایش واکسن بر نمونه انسانی را آغاز خواهیم کرد. تمام اقدامات ما در این زمینه منطبق بر استانداردهای بین‌المللی و پروتکل‌های سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و دارو است. گزارش این اقدامات از امروز به سازمان جهانی بهداشت ارائه می‌شود.
وی با اشاره به ابهاماتی که در زمینه واکسن کرونا وجود دارد، بیان کرد: گام‌های موثری برای دسترسی به واکسن برمی‌داریم، اما همچنان ابهاماتی درباره میزان ماندگاری، اثرگذاری و… در مورد واکسن کرونا وجود دارد و روی آن کار می‌شود.
باوجود تمام تحریم‌های ظالمانه، در زمینه ساخت داروهایی که حتی تاثیر کمی در درمان کرونا داشتند مانند فاویپیراویر و رمدسیویر فعال بودیم و اکنون تولیدات خود را مصرف می‌کنیم.
واکسن ایرانی در ۳ شرکت خصوصی
درهمین زمینه رهنمایی رئیس کارگروه تولید تجاری‌سازی و بازار ستاد توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری هم توضیحاتی ارائه کرد: «ما با بررسی روی پلتفرم‌های اعلام‌شده از سوی  سازمان بهداشت جهانی برای واکسن کرونا، پلتفرم‌های برتر را در شرکت‌های خصوصی اجرایی کردیم و هم‌اکنون ۳ شرکت خصوصی داریم که در ارتباط مستقیم با ما قرار دارند و اقدام به تولید واکسن کرونا کردند، ضمن آن‌که دو تفاهم‌نامه نیز با موسسات دولتی این حوزه داریم که هسته‌های فناور این موسسات نیز ۷ پروژه را در این زمینه در دستور کار قرار داده‌اند.»
تولید واکسن ۵ سال زمان می‌خواهد؟
پیش از این وزیر بهداشت درباره زمان مورد نیاز برای تولید یک واکسن گفته بود: تولید یک واکسن در شرایط طبیعی بین پنج تا ۱۰‌سال زمان لازم دارد. سریع‌ترین واکسنی که تاکنون تولیدشده، در دهه‌۱۹۶۰ میلادی برای بیماری اوریون و در مدت چهار سال ساخته شده است. واکسن‌ها باید سه مرحله از آزمایش‌های بالینی را با موفقیت طی کنند تا امکان ارزیابی آن‌ها در سازمان‌های ممیزی و اخذ تأییدیه برای تولید انبوه فراهم شود.
اگر نتوانیم تولید کنیم…
تمام اقدامات کشور در حوزه تولید واکسن تنها به همین امر منحصر نشده است چنان‌که اواخر شهریور گذشته رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت این طور گفته بود: «ما یا واکسن را خودمان تولید می‌کنیم یا احتمالاً واکسنی را که در آکسفورد تولید خواهد شد و هند هم با آن‌ها همکاری می‌کند وارد خواهیم کرد.»
سومین قرارداد اروپا منعقد شد
در کشاکش تولید این واکسن، اوضاع بازرگانی این محصول استراتژیک هم دنیای خودش را دارد؛ به‌طوری که کمیسیون اروپا روزهای قبل از تایید سومین قرارداد برای پیش‌خرید واکسن کرونا خبر داد و تصریح کرد که این امکان همچنین برای کشورهای عضو فراهم شده است تا در صورت نیاز برای دویست میلیون نفر دیگر نیز واکسن سفارش دهند.
واکسن کرونا برای  چند کشور ثروتمند
 در همین زمینه  سازمان  بین المللی ضد فقر  آکسفام اعلام کرده است هم اکنون  چند کشور ثروتمند بیش از نیمی از ظرفیت تولید واکسن کرونا را پیش خرید کرده اند که کشورهایشان فقط ۱۳ درصد جمعیت جهان را تشکیل
 می دهند .
چین به کشورهای نیازمند، واکسن می‌دهد
چین هم در تفاهم‌نامه‌ای با سازمان بهداشت جهانی خود را متعهد کرده است که واکسن‌هایی را که در آینده برای کووید۱۹ می‌سازد، در اختیار کشورهای در حال‌توسعه قرار دهد.
سازمان جهانی بهداشت بنا دارد تا با طرح دسترسی همگانی به واکسن کرونا از هم‌اکنون از انباشته‌شدن واکسن کرونا در کشورهای ثروتمند جلوگیری کند.
امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *