یان بروکس منتقد روزنامه گاردین با دادن امتیاز ۴ از ۵ در نقد خود نوشت که فیلم مجیدی یکی از بهترین آثاری است که امسال در بخش مسابقه نمایش داشته است. او در بخشی از این نقد نوشته: «مجید مجیدی کارگردان ایرانی در این اثر فیلمی در ژانر فرار از زندان ساخته که قرار نیست در آن کسی به جایی فرار کند و همچنین یک کمدی مدرسهای زمخت ساخته که به جاهایی به شدت باریک می کشد. با طیف گسترده ای از بازیگرها (هم آماتور و هم حرفه ای) و قصه ای که گاهی چرخ دنده هایش به صدا می افتد اما قلب و دلی پر از احساسات دارد و هوش و جذابیتی دارد که از شناخت کف خیابان برخواسته است.
با بازیگران فیلم اغلب غیر حرفه ای که بیشتر از خیابان ها انتخاب شده اند، کودکان فیلم گروهی دوست داشتنی را تشکیل می دهند که بسیار همدلی برانگیز هستند و قلب مخاطب را به درد می آورند. بازیگر علی (روح الله زمانی) با آن خصوصیات خاص فیزیکی اش می تواند حس کودکی که دائم در آستانه فرار یا دعوا هست را به ما منتقل کند.
زندگی اما پیچیده تر است و دائم چرخ دنده هایی در میان چرخ دنده های دیگر وجود دارند. نهایتا می فهمیم که ماموریت بچه ها تنها بازی پرریسک این شهر نیست. اجاره مدرسه خورشید عقب افتاده و مدرسه در حال بسته شدن است. آقای رفیعی (جواد عزتی) ویدیویی برای جلب کمک های مردمی ضبط می کند. اما خودش هم معتقد است که شانس کمی وجود دارد. در میانه فیلم خورشید، احساس کردم که مسیری که می خواهد برود را حدس زده ام، اما حدسم درست نبود: تونل های مجیدی عمیقتر و عمیقتر می شد و با عمیقتر شدنش، او از دنیایی زیرزمینی پرده برمی دارد که در آنها پاسخ ساده ای وجود ندارد و به ندرت دارای پایان خوش است. با انرژی و احساس، «خورشید» کمی به سمت تراژدی گام برمی دارد، اما از درون گل و لای می خزد و پرقدرت تر نمایان می شود. اینجاست که میفهمید این سفر برای رد گم کردن بوده است، و گنج واقعی خود فیلم است/ سینمادیلی