مجله انلاین دوستان : «ابوبکر البغدادی» پس از زخمی شدن در جریان حمله جنگنده های ارتش عراق به کاروان حامل وی، امن ترین نقطه برای احیای جسمی خود را نه در سوریه و عراق، بلکه در ترکیه جست و جو کرده است!
منابع آگاه امنیتی منطقه اعلام کرده اند که ابوبکر بغدادی سرکرده داعش پس از زخمی شدن در جریان حمله هوایی ارتش عراق، هم اکنون در ترکیه به سر برده و سرویس های اطلاعاتی آمریکا و ترکیه همکاری مستقیمی در انتقال و درمان وی در این کشور داشته اند.
فراتر از سوالاتی که درباره چگونگی ارتباط مستقیم البغدادی و دستگاه های امنیتی آمریکا و ترکیه مطرح است، پذیرش سرکرده گروه تکفیری ـ صهیونیستی ـ تروریستی داعش در کشوری که به دروغ مدعی مبارزه با تروریسم تکفیری است، مسئله ای است که جای هیچ دفاعی برای دولت «رجب طیب اردوغان» باقی نمی گذارد.
در واقع؛ حضور البغدادی در خاک ترکیه برای درمان، از یک سو نشان دهنده ناامیدی وی از وضعیت داعش در عراق و سوریه و از سوی دیگر، موید استمرار ارتباط مستقیم نهادهای امنیتی و جاسوسی آمریکا و ترکیه با گروه های تکفیری و سرکردگان آنهاست.
رئیس جمهور ترکیه که این روزها به جای نابودی داعش ترجیح داده است کردهای مخالف دولت خود را سرکوب کند، همچنان تقویت تکفیری ها را اصلی ترین راهکار برای نابودی نظام سوریه می داند. این در حالی است که حتی غرب و نظام سلطه هم از فروپاشی نظام سوریه قطع امید کرده است.
ابراز مخالفت صریح اردوغان با بمباران مواضع داعش توسط روسیه طی هفته های اخیر، منجر به صمیمیت بیشتر سران داعش و رئیس جمهور و نخست وزیر ترکیه شده است. اردوغان به شدت نسبت به نابودی گروه های تکفیری مانند داعش و النصره و دیگر گروه های تروریستی در سوریه وحشت زده و نگران است و لذا تنفس مصنوعی دولت ترکیه به گروه تروریستی داعش و سرکرده آن موضوعی نیست که بتوان آن را کتمان یا انکار کرد.
با این حال انتقال ابوبکر بغدادی به ترکیه، با حواشی زیادی در داخل تروریست های داعش همراه بوده است. برخی اخبار رسیده در این خصوص حکایت از آن دارد که میان اعضا و به ویژه فرماندهان داعش بر سر ادامه پذیرش رهبری ابوبکر البغدادی اختلافات عدیده ای در گرفته و برخی از آنها معتقدند خروج رییسشان در شرایط سخت فعلی ـ یعنی شرایطی که به واسطه حملات مشترک ارتش سوریه و روسیه حاصل و عملیات نیروهای مردمی و ارتش عراق برای آزادسازی الانبار وارد فاز جدیدی شده است ـ از محدوده میدان نبرد نشان دهنده بی کفایتی و البته خودخواهی اوست.
از سوی دیگر؛ برخی از اعضا و گروه های وابسته به داعش نیز از ابتدا مخالف ریاست البغدادی بوده و فرصت فعلی را بهترین زمان ممکن برای تغییر وی می دانند.
نکته دیگر اینکه پس از دستور البغدادی برای گردن زدن حدود ۵۰ نفر از همراهانش به اتهام گرا دادن به ارتش عراق برای حمله به کاروان حامل وی، میان نزدیکان البغدادی نیز بر سر این موضوع جنجال تازه ای رخ داده است.
مجموع این عوامل سبب شده است تا ابوبکر البغدادی ترجیح دهد همچنان در ترکیه بماند و تحت حمایت مقامات آمریکایی و ترکیه ای از دور نظاره گر سنگرهایی باشد که داعش یک به یک در عراق و سوریه از دست می دهد.