در شرایطی که طی چند ماه اخیر مشکلات در بازار ارزاق عمومی، مردم رابا گرفتاری های معیشتی همراه کرده است ،معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار در اقدامی قابل تحسین، ۱۰ مدیر اقتصادی استان و اصحاب رسانه را دور یک میز جمع کرد تا این مدیران در زمینه وضعیت بازار پاسخ گوی افکار عمومی باشند، بخش زیادی از این جلسه به بررسی و پرسش و پاسخ در زمینه بازار مرغ اختصاص داشت اما پاسخهای کلی و کلیشهای مدیران در این باره ،خروجی این نشست حداقل در حوزه بازار مرغ را بیفایده کرده بود. به گزارش «خراسان رضوی» ،مدیران اقتصادی حاضر در این نشست در پاسخ به سوالاتی درباره ,بازار مرغ به نکاتی اشاره کردند که اهم موارد مطرح شده در ادامه می آید.
اشرفی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار:
* کنترل نشدن و گرانتر بودن مرغ در بازار دیگر استانها باعث خروج مرغ از استان شده و حتی دستگاه قضا به این موضوع ورود کرده است تا افراد سودجو معرفی شوند.
* ما قبول داریم بازار مرغ مشکل دارد. دستگاهها جزیرهای عمل نکنند، همه دستگاهها دولتی هستند، این که گفته شود ۴۰ درصد در توزیع انحراف وجود دارد و این که در تولید مشکل وجود ندارد شاید درست نباشد. این مصاحبهها انجام نشود بهتر است.
* این مشکل محدود به خراسان رضوی نیست، ما چقدر میتوانیم نظارت کنیم؟ باید قبول کنیم نیروی کافی برای نظارت و مدیریت بازار وجود ندارد.
* ممکن است در آمارهای ارائه شده شک وجود داشته باشد و مردم بیش از نیازشان خرید کنند.
* تصمیماتی مانند قطعهبندی مرغ یا جلوگیری از خروج مرغ ،مقطعی و هیجانی است و تصمیمات باید با حضور خود بخش خصوصی گرفته شود.
غفوری مقدم معاون بازرگانی سازمان صمت استان:
* تلاش میکنیم با استفاده از زنجیرههای تولید، مرغ را با قیمت مصوب به دست مصرفکننده برسانیم.
مدنی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان:
* از ابتدای سال ۷۸۳ پرونده تخلفاتی مربوط به مرغ تشکیل و ۶۹۹ پرونده مختومه شده و ۱۸۸ میلیارد میزان محکومیت این پرونده ها بوده است.
در این جلسه همچنین آمارهای دیگری در حوزه های مختلف اقتصادی ارائه شد که مهم ترین موارد آن در ادامه می آید:
* اخذ سهمیه حدود پنج هزار تنی روغن ازکارخانههای استان و توزیع روزانه ۱۵۰ تن روغن در بازار استان و رفع مشکل کمبود روغن.
* وجود ۴۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات معوقه بانکها.
* تهاتر ۱۰۸ میلیارد تومان از بدهیهای دولت که ۷۰ میلیارد تومان آن از دیگر استانها انجامشده است.
* پرداخت ۶۸۲ میلیارد تومان تسهیلات کرونا به متقاضیان.
* تصویب ۵۰ طرح سرمایه گذاری خارجی در استان، ارزش کل طرح های مصوب ۱۲۴ میلیون دلار یعنی دو برابر تهران است.
* رشد ۱۰۱ درصدی تسهیلات بانکی به حوزه کشاورزی در ۱۰ ماه امسال.
* تراز مثبت تجاری استان در ۱۰ ماه . صادرات یک میلیارد و ۱۲۴ میلیون دلاری.
در حاشیه
حضور نداشتن رؤسای سازمانهای صمت و جهاد کشاورزی در این جلسه نیز از نکات قابل توجه این جلسه بود، جهاد کشاورزی به عنوان متولی اصلی تولید و توزیع مرغ در کشتارگاهها هیچ نمایندهای در این نشست نداشت، هرچند سازمان صمت سه معاون خود را به این جلسه فرستاده بود. همچنین دبیر شورای هماهنگی بانکهای استان و رئیس شرکت شهرکهای استان از غایبان این جلسه بودند.