شاید شما هم تجربه ناموفق در پخت کیک را داشته اید. گاهی کیک میسوزد، گاهی خمیر میشود و کلی اتفاقهای ناگوار دیگر می افتد. در این لحظه است که شما احساس خستگی و نا کارآمدی می کنید. برای اینکه یک تجربه موفق و عالی داشته باشید کافی است نکات مهم و کاربردی را بدانید؛ همراه ما باشید با نکات مهم پخت کیک.
مطابق دستور پخت عمل کنید
گاهی ما طرز تهیه کیک را کامل انجام میدهیم ولی امکان دارد به علت نداشتن یک ماده غذایی یا حساسیت غذایی، یک ماده دیگر را جایگزین کنیم که همین کار میتواند در پخت کیک مشکل ایجاد کند. پس بهتر است قبل از جایگزینی مواد مطمئن شویم مشکلی در نتیجه کار بهوجود نمیآید.
نکته مهم: اگر اولین بار است که از یک دستور پخت استفاده میکنید ، کاملا مطابق دستورالعمل پیش بروید.
نکات کلی پخت کیک
۱ .اندازهگیری دقیق مواد اولیه بهتر است بهجای پیمانه کردن، مواد را وزن کنید. اگر وزن دقیق مواد را داشته باشید، هنگامی که در دستوری با پیمانه توضیح داده باشد شما میتوانید وزن دقیق را محاسبه کنید.
۲. مواد را بیش از حد مخلوط نکنید.
۳. از ظرفهایی با رنگ روشن استفاده کنید. (برای بررسی روند پخت کیک و جلوگیری از سوختن)
۴. هنگام پخت، به منظور دیدن کیک، در فر را باز نکنید.
دلایل خراب شدن کیک
فرو ریختن وسط کیک: یکی از دلایلی که باعث فرو ریختن کیک میشود، دمای نامناسب داخل فراست که به دلیل باز و بسته شدن زیاد در فر هنگام پخت کیک بهوجود میآید. دلیل دیگر آن میتواند این باشد که هنگامی که فر در حال گرم شدن است، کیک بیش از حد نزدیک فر باشد.
متراکم بودن و پف نکردن کیک: از دلایل پف نکردن کیک استفاده ناکافی از مخمرهاست. اگر به اندازه کافی از مخمر استفاده کردهاید ولی همچنان کیک پف نکرده امکان دارد مخمری که استفاده کردهاید قدیمی باشد. در این صورت بهتر است از جوش شیرین و بیکینگ پودر تازه استفاده کنید.
ترک خوردن بالای کیک: اگر بیش از اندازه از آرد استفاده کنید یا مایعات را کمتر از مقدار طبیعی بریزید ، امکان دارد بالای کیک ترک بخورد. یک دلیل دیگر ممکن است داغ بودن بیش از اندازه فر باشد.
چسبیدن به ظرف: اگر کف ظرف را کاغذ روغنی بگذارید و کنارههای آن را با کره یا روغن چرب کنید ، کیک به کف ظرف نمی چسبد.
نکته پایانی
اجازه دهید کیک بعد از پخت کمی سرد شود و بعد آن را از ظرف جدا کنید. بعد از اینکه کیک کاملا سرد شد آن را باخامه و دیگر مواد تزیین کنید.