چین جنگنده بدون سرنشینی را رونمایی کرده است که میتواند مافوق صوت پرواز کرده و مانند بختک به جان سیستم دفاعی آمریکا بیفتد.
به گزارش خبرآنلاین، شایعه ساخت جنگنده مرگبار به نام Dark Sword بیش از یک دهه است که بر سر زبانها افتاده است اما عکس جدید از آن، از نسخه کامل شده یک وسیله نظامی حکایت دارد که عملیاتی شده است
درواقع آنچه در عکس جدید دیده میشود، نسخه کامل از یک ابزار نظامی است که بهصورت بدون سرنشین طراحیشده و توانایی پرواز مانند یک جنگنده واقعی را دارد.
اگر این موضوع توسط مقامات رسمی تائید شده و به تولید انبوه برسد، برتری نظامی چین علیه آمریکا قطعی خواهد بود و بهعنوان دردسر جدید سیستمی که به خلبان نیاز ندارد، برای پنتاگون تلقی خواهد شد.
عکس جدیدی که این هفته رسانههای چینی منتشر کردند یک هواپیمای سیاه و براقی را با یک دریچه مخصوص جتهای سوپرسونیک و مافوق صوت نشان میدهد.
این بدان معنا است که شمشیر سیاه قادر به پرواز با سرعت ۷۴۰ مایل بر ساعت معادل ۱۱۹۰ کیلومتر بر ساعت- سرعت بیسابقه برای هواپیماهای بدون سرنشین – است.
در حال حاضر سریعترین هواپیمای بدون سرنشین جهان MQ-9 reaper، متعلق به آمریکا با سرعت ۳۰۰ مایل بر ساعت (۴۸۰ کیلومتر بر ساعت)است.
«جاستین بروک» کارشناس دفاعی در لندن معتقد است طراحی هواپیما طوری است که بسیار سریع در آسمان ظاهر میشود.
وی به بیزینس اینسایدر گفت: اگر این جنگنده به تولید انبوه برسد، درحالیکه نیاز به آموزش خلبان نداشته، میتواند بر نیروی هوایی آمریکا برتری یابد و بنابراین کمیت بر کیفیت میچربد.
به نظر میرسد شمشیر سیاه مانند اف ۲۲ توانایی عمودپرواز را دارد و سرعت مانور آن در خفا فوقالعاده است. همچنین چین بهجای تمرکز بر شناسایی یا حمل سلاح که در MQ-1 Predator آمریکایی تعریفشده، روی جنگندگی هواپیما تمرکز کرده که با بدنه طولانیتر روی زمین پایدار خواهد شد.
به گفته برونک عمودپرواز بودن شمشیر سیاه مانند فناوری اف ۲۲ تعریفشده است و تفاوت رهیافت نظامی چین با آمریکا را در سالهای اخیر نشان میدهد. پنتاگون پهپادهای خود را عمدتاً با هدف شناسایی اهداف دشمن و بعضاً حمل بمب و پرتاب روی هدف ساختهوپرداخته است درحالیکه چین قصد دارد از جنگنده بدون سرنشین در نبرد هوایی استفاده کند و فلسفه متفاوت چین در مبارزه را به رخ میکشد.
چین برای اولین بار ماکت شمشیر سیاه (Anjian) را در نمایشگاه هوایی Zhuhai در سال ۲۰۰۶ در استان گوانگ دونگ نمایش داد و سپس در نمایشگاه هوایی پاریس آن را نشان داد و بعداً در سال ۲۰۱۱ تصاویری از آن لو رفت.