با صحبت کردن هزاران قطره ریز دهانی در فضا منتشر میشود.
حرف زدن؛ یکی از راه های انتقال کرونا است
تا کنون باور بر این بود که فقط سرفه کردن ممکن است باعث انتقال ویروس کرونا از طریق هوا از شخصی به شخصی دیگر شود. حالا یک مطالعه جدید نشان میدهد که قطرات تنفسی تولید شده طی مکالمه طبیعی هم میتواند در انتقال ویروس کرونا نقش داشته باشد.
براساس یک مطالعه جدید، صحبت کردن میتواند هزاران قطره را در فضا منتشر کند و این قطرات میتوانند به مدت ۸تا ۱۴ دقیقه در هوا معلق بمانند. این قطرات در یک یا چند متری شخصی که آن ها را ساطع کرده، روی زمین فرود میآیند. وقتی فرد حرف میزند، این قطرات ممکن است روی سطوحی مانند دستگیره در بنشینند، جایی که افراد میتوانند ذرات ویروس را لمس و آن ها را نهایتا به مجاری تنفسی خود منتقل کنند. اما برخی قطرات میتوانند در هوا باقی بمانند و توسط دیگران استنشاق شوند.
برای دیدن این که چند قطره در طول مکالمه طبیعی تولید میشود، محققان انستیتوی ملی دیابت و گوارش و بیماریهای کلیوی در دانشگاه پنسیلوانیا، از داوطلبان خواستند که کلمات «سالم بمانید» را چندین بار تکرار کنند. در حالی که شرکت کنندگان در یک جعبه مقوایی که انتهای آن باز بود صحبت
می کردند، محققان داخل آن را با لیزرهای سبز، روشن و انفجار قطرات تولید شده توسط بلندگو را ردیابی کردند. اسکن لیزر نشان داد که در حین صحبت، حدود ۲۶۰۰ قطره کوچک در هر ثانیه تولید میشود که هنگام بلندتر صحبت کردن میتواند قطرات بزرگ تر و همچنین مقادیر بیشتری از قطرات را ایجاد کند. براساس این دادهها، محققان تخمین زدهاند که یک دقیقه صحبت با صدای بلند می تواند حداقل هزار قطره حاوی ویروس ایجاد کند. دانشمندان همچنین دریافتند به محض این که قطرات از دهان فرد خارج میشوند، میتوانند ۸تا ۱۴دقیقه در هوا شناور باشند.محققان اذعان کردند که این آزمایش در یک محیط کنترل شده با هوای راکد انجام شده که ممکن است منعکس کننده چیزی باشد که در اتاقهای با تهویه مناسب اتفاق میافتد. آنها تاکید دارند که تخمینهای آن ها میتواند محافظهکارانه و «پایینتر» از حد واقعی باشد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها میگوید فاصله گرفتن تقریبا ۲متری از دیگران میتواند به افراد کمک کند تا از تماس با قطرات تنفسی خودداری کنند و خطر عفونت را کاهش دهند.
منبع: ایندیپندنت