آیا میدانستید در ایران دایناسورهای پردار وجود داشته است؟! آثار بازمانده از آنها کجا هستند؟
دایناسور های پردار در کجای ایران بودند؟!
باورتان میشود؟ در ایران ردپایی از دایناسورها آن هم از نوع پردارش پیدا شده است!
الی گشت: جالب است بدانید که دایناسورهای ایران بدون تردید در دورهی ژوراسیک یعنی ۲۰۵ تا ۱۴۰ میلیون سال پیش، در چند نقطه از البرز، ایران مرکزی که شمال ایران و شمال کرمان ما بین زرند و راور محسوب میشود، زندگی میکردهاند.
– اولین شواهد مبنی بر کشف دایناسورها در ایران به سال ۱۳۴۸ توسط زمین شناسان ایرانی در شرکت ملی فولاد ایران و در نتیجهی یافتن مکان مناسب برای اکتشافات زغالسنگ در دره نیزار که در شمال زرند واقع شده است، میباشد. چند سال بعد، دو زمین شناس ایرانی که در اطراف کرمان به جستوجوهای زمین شناسی مشغول بودند، توانستند نخستین مدرک قطعی مبنی بر زندگی دایناسورها در ایران را کشف کنند؛ ردپاهای سه انگشتی بسیار زیبا. پس از این کشف و پخش شدن اخبار آن در جهان، گروهی از زمین شناسان با رهبری دایناسور شناس بسیار معروف فرانسوی، آلبرت دولاپارن به ایران آمده و در نواحی مختلف کرمان شروع به تحقیقات کردند و بدین ترتیب رد پاهای بیشتری در دره نیزار پیدا کردند.
– زمین شناسان ایرانی توانستند که اولین آثار اسکلتی دایناسورهای ایرانی که شامل چندین قطعه استخوان و یک دندان بود را در رسوبات قرمز رنگ مشهور در منطقهی سری بیدو در مسیر جاده کرمان – راور کشف شد.
– معدود آثاری که از دایناسورهای ایرانی هم به دست آمده، متعلق به دایناسورهای کوچک و متوسط است. بنابراین، انتظار نداریم که دایناسورهایی غول پیکر در ایران کشف شوند.
– باتوجه به این که اطلاعات زیادی از دایناسورهای ایرانی در دست نیست اما میتوان گفت که این جانوران عمدتاً گوشتخوار و با جثههایی متوسط و یا نسبتاً کوچک بودهاند و علت اصلی انقراض آنها را میتوان تغییر در شرایط جغرافیایی دیرینه ایران را دلیل اصلی نابودی گونههای دایناسوری در ایران دانست.
– گفته میشود عکس زیر از دندان یافته شده از این دایناسورها است که در موزه سازمان زمین شناسی نگهداری میشود.