«أمل حسین» دختر هفت ساله یمنی که انتشار عکسش بسیاری را در سراسر جهان متاثر کرد، در اردوگاه پناهجویان جان باخت.
گلوباند میل در گزارشی نوشت: نگاه «أمل حسین» دخترک هفت ساله یمنی که روی تختی در بیمارستان در سکوت فرو رفته است شرایط کشور جنگ زدهاش را به درستی تصویر میکند. هفته گذشته عکسی از این دختر که دچار سوءتغذیه شدید بود در روزنامه نیویورک تایمز منتشر شد و احساسات خوانندگان را برانگیخت. خوانندگان حال او را پیگیری میکردند و پیشنهاد کمک مالی به خانوادهاش میدادند. قلب آنها از دیدن شرایط این دختر شکسته بود. اما خانواده أمل روز پنجشنبه گفتند دخترشان در اردوگاه پناهجویان در شش کیلومتری بیمارستانی که وی در آنجا بستری بود، جان باخته است
.
«مریم علی» مادر أمل در یک مصاحبه تلفنی در حالی که گریه میکرد، گفت: «قلبم شکسته است. امال همیشه لبخند میزد و حالا من نگران فرزندان دیگرم هستم».
اثرات مخرب جنگی که عربستان سعودی در یمن به راه انداخته به شدت در حال تشدید است و حالا که قتل «جمال خاشقجی» روزنامهنگار مخالف رژیم سعودی توسط ریاض برملا شده است، کشورهای غربی به فکر افتادهاند که حمایتشان از این جنگ را بازبینی کنند.
عکس أمل حسین که تنها یکی از ۱.۸ میلیون کودکی است که به شدت دچار سوء تغذیه هستند، وحشت از گسترش قحطی در یمن را که در پی تجاوز ائتلاف سعودی به این کشور ایجاد شده، افزایش داده است. سازمان ملل هشدار داده است جمعیت یمنیهایی که زندگیشان را با جیرهبندی غذا میگذرانند و حدود ۸ میلیون نفر هستند ممکن است به زودی به ۱۴ میلیون نفر (یعنی نیمی از جمعیت یمن) افزایش یابد.
نگارنده گزارش میافزاید: ما به یمن سفر کردیم تا شرایط آن را از نزدیک ببینیم. در آنجا أمل را دیدیم که در بیمارستانی در ۱۴۵ کیلومتری شمال غربی صنعا بستری شده بود. أمل همراه مادرش بود و پرستاران هر دو ساعت یک بار به او غذا (شیر) میدادند، اما او همه چیز را بالا میآورد.
دکتری که در کنار تخت أمل نشسته بود موهایش را نوازش میکرد و بازوهایش را که پوست و استخوان بودند به ما نشان میداد. مادر أمل هم بیمار بود و تب داشت.
حملات هوایی عربستان ۳ سال پیش خانواده أمل را وادار کرد خانه خود در کوه را رها کنند. آنها اهل صعده –استانی در مرز مشترک با عربستان- هستند. أمل در زبان عربی به معنای “امید” است و خوانندگان امیدوارند عکس او توجه جهان به جنگ یمن و قحطی ناشی از آن را که دهها هزار غیرنظامی را به کشتن داده است، جلب کند. أمل هنوز بیمار بود، اما به منظور باز شدن جا برای کودکان دیگر از بیمارستان مرخص شد. حالِ او در اردوگاه بدتر شد و سه روز پس از ترک بیمارستان جانش را از دست داد.