مجله انلاین دوستان : در یک جنگ متعارف، نیروهای مسلح با فن آوری قدیمی ایران در برابر عربستان سعودی شکست خواهند خورد. اما در یک جنگ نامتقارن – با انجام اقدامات خرابکارانه و استفاده از دست نشاندگان – ایران می تواند این نقطه ضعف را از بین ببرد.
نشریه آلمانی فرانکفورترالگمانیه در یک مقاله بعد از بررسی کامل روابط ایران و عربستان بعد از انقلاب، به بررسی توان نظامی هردو کشور پرداخت؛ به گزارش مسیرآنلاین این نشریه در این خصوص مینویسد: عربستان سعودی به دو دلیل در مارس ٢٠١۵ وارد جنگ در یمن شد: ایران را قبل از انعقاد توافق هسته ای به لحاظ نظامی مشغول کرده و ارتش مجهز خود را که عملا هیچ تجربه مبارزه ای ندارد، آزمایش کند. ارتش عربستان، ارتشی بسیار مدرن است. اما آخرین ماموریت رزمی آن در سال ١٩٩١ بود، زمانی که این کشور بخشی از ائتلاف بین المللی برای آزادسازی کویت بود. عربستان سعودی نیروهای مسلح خود را طی دو دهه گذشته به شدت نوسازی و بازسازی کرده است، بودجه نظامی این کشور از سال ١٩٩٧ به طور متوسط ده درصد از تولید ناخالص داخلی آن می باشد.
در مقابل آن ایران قرار دارد که گرچه به علت اعمال تحریم ها نمی تواند تکنولوژی غربی وارد کند، اما بر اساس محاسبات آنتونی کوردزمن، کارشناس آمریکایی خاور میانه کمتر از چهار درصد تولید ناخالص داخلی خود را برای نیروهای مسلح رسمی و سپاه پاسداران مصرف می کند. بنا به ارزیابی های کوردزمن، عربستان سعودی هزینه ای معادل”چهار یا پنج برابر” ایران صرف مسلح کردن خود می کند. تنها طی سال های ٢٠١٠ تا ٢٠١۴، این کشور سلاح هایی به ارزش نود میلیارد و چهارصد میلیون دلار را به آمریکا و انگلیس سفارش داد. بخش اعظم این مبلغ مربوط به خرید یک نسخه مدرن تر جنگنده F١۵ و هلیکوپتر های نوع جدید آپاچی، بلک هاوک و MD ٣۵٠F می باشد. این سفارشات هم اکنون تحویل داده شده اند.
همچنین این نشریه با اشاره به نابرابری دو رقیب در شاخص های مختلف مینویسد: از سال ٢٠٠۴ تا سال ٢٠١١، ایران از روسیه و چین، تامین کننده اصلی خود، سلاح هایی به ارزش ٩٠٠ میلیون دلار که به طور عمده موشک های چینی هستند، خریداری کرده است است؛ اما عربستان سعودی در همان زمان از آمریکا و اروپای غربی حدود ٢٣,۴ میلیارد دلار سلاح خریداری کرد. در همان دوران، ایران دو میلیارد دلار، و عربستان سعودی نیز حدود ٧٢.٨ میلیارد دلار به تامین کنندگان تسلیحاتی خود سفارش دادند.
با نگاهی تنها به آمار های ابتدایی ممکن است به این نتیجه رسید که دو ارتش تقریبا برابر، در مقابل یکدیگر صف کشیده اند. اما این باور درستی نیست. ایران دو برابر نیروی انسانی و تقریبا تعداد سه برابر تانک های جنگی و تعداد مساوی هواپیماهای جنگی نسبت به عربستان سعودی در اختیار دارد. بر اساس کتاب “موازنه نظامی ٢٠١۵” که از سوی “موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک” انگلیس منتشر شده، نیروهای مسلح ایران “مجهز بوده اما تا حد زیادی قدیمی هستند.” ایران نیروی بیشتر دارد، اما عربستان سعودی از فن آوری بهتری برخوردار است.
مقایسه ارتش ها تفاوت های موجود را نشان می دهد. از زمان جنگ علیه عراق که برای ایرانیان به رویدادی ناگوار تبدیل شده، ایران بخش اعظمی از ۴۵٠ هزار نفر سرباز ارتش منظم و سپاه پاسداران انقلاب خود را برای حفظ مرزهای خارجی به کار می برد. آنها ١۶۶٣ تانک جنگی مانند انواع M۶٠A١، T۵۴ و T۵۵در اختیاردارند که بیشتر آنها را آمریکایی ها در دهه شصت و هفتاد میلادی تحویل داده بودند. با این حال، ارتش عربستان که بزرگترین ارتش در شبه جزیره عربی به شمار می رود، با تانک های مدرن آبرامز M١A٢ آمریکایی وارد جنگ خواهد شد.
تنگه هرمز به عنوان نقطه مهم و حیاتی؟
نیروهای مسلح دریایی از تفاوت و نابرابری های کمتری برخوردار هستند. اگرچه ایران دارای تفنگداران دریایی بیشتر و سه زیردریایی می باشد که عربستان سعودی قابلیت مقابله با آنها را ندارد؛ اما نیروی دریایی عربستان دو برابر ایران ناوچه، ناوشکن و هلیکوپتر دریایی در اختیار دارد. ایران با ۵۴ قایق گشت زنی که به موشک های ضد کشتی مجهز هستند، این کمبود را جبران می کند. با این قایق های گشت زنی که به طور منظم در مانورها دیده می شوند، ایران برتری نامتقارنی در دریا دارد که عربستان سعودی نمی تواند بدون کمک های خارجی با آن مقابله کند.
از نظر نیروی هوایی نیز عربستان سعودی با ٣١٣ جنگنده آمریکایی مدرن در برابر ٣٣۴ هواپیمای منسوخ ایران، همانند سوخو ٢۴ روسی، برتری تکنولوژیک قطعی دارد. در نتیجه، ایران تلاش می کند با یک برنامه موشکی کم هزینه تر این امر را جبران کند. این موشک ها عبارتند از موشک های ضد کشتی با برد تا ٣۵ کیلومتر و طیف گسترده ای از موشک های بالستیک با نام هایی چون شهاب، سجیل و فجر که بردی تا ۵ هزار کیلومتر دارند.
در یک جنگ متعارف، نیروهای مسلح با فن آوری قدیمی ایران در برابر عربستان سعودی شکست خواهند خورد. اما در یک جنگ نامتقارن – با انجام اقدامات خرابکارانه و استفاده از دست نشاندگان – ایران می تواند این نقطه ضعف را از بین ببرد. این اقدامات همچنین شامل استفاده از مین های انفجاری برای بستن تنگه هرمز می شود. هر روز حدود ١٧ میلیون بشکه نفت از طریق این تنگه عبور می کند، حدود یک سوم از نفت خامی که از طریق دریاها حمل و نقل می گردد. از آن نقطه به بعد، درگیری ایران و عربستان یک درگیری جهانی خواهد شد.
عربستان خودشو بکشه یک هفته با ایران جنگ کنه بعد باید با منت و پول ایران رت راضی کنه که سلح کنه اخه عرب رو چه به جنگ کثافتا با کمر به پاینشون موندن این حرفا بهشون نیومده بیخود شیرشون نکنید عدد نیستن