جمعه , ۲۱ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۷:۴۴ بعد از ظهر به وقت تهران

در مواجهه با سوختگی‌ های چهارشنبه‌ سوری چه کنیم؟

در صورت مواجهه با سوختگی‌ های چهارشنبه‌ سوری چه واکنشی باید نشان دهیم؟!

دکتر حسن نوری معاون فنی و عملیاتی سازمان اورژانس با اشاره به تمهیدات در چهارشنبه‌سوری امسال، گفت:  اگر سوختگی‌های سطحی برای کسی بروز کرد، به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه اندام سوخته را زیر آب ولرم قرار دهید؛ چراکه با این اقدام هم عمق آسیب کاهش می‌یابد و هم درد مصدوم کنترل می‌شود. در حوادثی هم که مواد شیمیایی روی بدن ریخته می‌شود، اگر این ماده شیمیایی حالت پودری داشت، بهتر است که با لبه کاغذ این پودر را برداشته و بعد محل شسته شود و اگر ماده شیمیایی مایع است، باید حتما آن را با آب فراوان شست.

در سوختگی‌های چشم دو نکته حیاتی وجود دارد؛ اولا اگر آسیب یا ضربه‌ای به چشم وارد شد، به هیچ‌وجه نباید چشم را شست و یا گاز یا پانسمان رویش گذاشت، بلکه فقط باید یک وسیله‌ای مانند لیوان یکبار مصرف را برید و با فاصله از چشم آن را روی چشم بگذارند تا ضربه دیگری به چشم وارد نشود، چشم جایی را مشاهده نکند و حرکات چشم کاهش یابد، اما اینکه گاز یا پانسمان را روی چشم قرار داده و محکم فشار دهیم، درست نیست و ممکن است آسیب و پارگی چشم را شدیدتر کند.

در صورتیکه یک ماده شیمیایی داخل چشم رفت، حتما باید حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه چشم را با آب آشامیدنی شست‌وشو داد و این مداومت در شست‌وشو از بروز آسیب‌های بیشتر در چشم جلوگیری می‌کند./ایسنا

https://images.kojaro.com/2016/3/529b6772-3065-4193-b2b6-f63cb12e8d16.jpg

در مواجهه با سوختگی‌ های چهارشنبه‌ سوری چه کنیم؟

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *