سری پنجم سریال موفق پایتخت، به کارگردانی سیروس مقدم این روزها بسیاری از بینندگان تلویزیونی را مجذوب خود کرده است، هرچند که در روزهای اخیر دچار حواشی بسیاری نیز شده است!
فارس: سیروس مقدم یکی از وزنههای سریال سازی در تلویزیون است و با وجود شرایط هر چند نامطلوب در سازمان صدا و سیما همیشه سریالهایش مخاطبان بسیاری را به خود جذب کردهاند. «پایتخت» یکی از شیرینترین آثار مقدم است که البته امسال با حواشی مختلفی مواجه شده است.
در ادامه گفت و گو با سیروس مقدم را میخوانید:
از تولید سری پنجم از سریال «پایتخت» راضی هستید؟ و فکر میکنید موفقیت چهار سری قبل را ادامه میدهد؟
– ما همه تلاشمان را کردیم تا این سری حرفها، قصهها، فضاها و اتفاقهای جدیدتری در قصهمان داشته باشیم. همه پارامترها برای یک پایتخت متفاوت دور هم جمع شده است، اما تا زمانیکه سریال کامل پخش نشود و دیده نشود نمیتوانم به طور صد در صدی در این باره نظر بدهم.
سهم داعش در این سریال چقدر است؟
– باید ببینید تا متوجه شوید. در صدی نیست که بگوییم یک درصد یا دو درصد است، مهم جایگاه و اهمیت مسئله است ممکن است شما یک صحنه داشته باشید و به اندازه کل سریال اهمیت داشته باشد، ممکن هم هست در سریالی صد تا سکانس ببینید، اما ارزش یک سکانس را هم نداشته باشد.
از همکاری با سازمان هنری اوج راضی بودید؟
– بله و این همکاری بسیار عالی بود. واقعیت این بود که شرایط تولید پایتخت ۵ به گونهای بود که اگر ما حمایت نمیشدیم نمیتوانستیم پایتخت را با این شرایط بسازیم چراکه کار سختی بود و از لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری به تجهیزاتی احتیاج داشتیم، اعم از تانک، توپ و هلی کوپتر. از طرفی، چون بحث داعش در قصه بود، اوج به لحاظ فکری با برگزاری جلسهها و کارشناسهایی که در اختیار ما گذاشت، کمک کرد تا بتوانیم تسلط خوبی روی موضوع پیدا کنیم. در کل همکاری با اوج از نظر مادی و معنوی برای ما خوب بود. «پایتخت» سریالی است که از افراطیترین آدمهای این جامعه تا ضد نظامترینها از سلطنت طلبها گرفته و … همه با آن ارتباط برقرار کردهاند. هدف اوج از ورود به این اثر کمک به وفاق ملی بوده است. سازمان اوج از طریق داستان و قصهای که در «پایتخت» به تصویر کشیده میشود، میتواند اهداف خود را تحقق بخشد. ایرانیان منافع مشترکی در ملیت و دین دارند، از طرفی هم «پایتخت» به روابط درست خانواده و دفاع از آن و همچنین ارزش گذاری روی مسائل دینی و ملی میپردازد که همگی از اهداف و آرمانهای اوج است. «پایتخت» تکلیفش مشخص است و رفتارهای کاراکترهایش مبلغی برای زندگی صحیح ایرانی اسلامی است. هدف سازمان اوج با ما همسو است و آنها هم میخواهد فرهنگ درستی را به جامعه ارائه کند.
قصه پایتخت همیشه کمدی طنزی دارد که یکی از مهمترین دلیلهایی است که مخاطب را با خود همراه کرده است. فکر نمیکنید حضور داعش در «پایتخت ۵» با این فضای کمیک متفاوت باشد؟
– لحن پایتخت که تغییر نمیکند، برای مثال در پایتختهای قبلی سکانسهایی را داشتیم که بحث خطر، مرگ و … بوده است، اما ما با شیرینی آن را برگزار کردیم. در اینجا هم پایتخت با لحن و جنس خودش به سمت موضوع داعش رفته است. حتی زمانیکه که وارد بحث داعش، ترکیه و سوریه میشود باز از طریق همین خانواده واردش میشویم و برای بیان موضوعمان وارد یک فضای جدید و ملودرام جدید نمیشویم. با همین لحن شیرین با بخشهایی به نام داعش معضلات و مشکلات را مطرح میکنیم و در واقع با آن شوخی میکنیم.
– به سه مورد بستگی دارد. اینکه مردم همچنان پایتخت را دوست داشته و خواهان ادامه آن باشند. مدیران سازمان بر طبق نیازسنجی، بررسی کنند که آیا مردم به این سریال نیاز دارند و در آخر هم اینکه باید ببینیم تنابنده و گروه نویسنده به سوژه و قصه جدید و نابی میرسیند یا نه؛ که اگر همه این سه مورد مثبت باشد این نوید را میدهم که سری ششم را هم بسازیم.
بعد از پخش «پایتخت ۵» سریال دیگری دارید؟
– پیشنهادهای بسیاری هم در سینما هم در تلویزیون دارم، اما هنوز به آنها به طور قطعی فکر نکردم.
سریال «پایتخت ۵» به کارگردانی سیروس مقدم و نویسندگی محسن تنابنده در ایام نوروز هر شب از شبکه یک سیما پخش میشود.