امیر نریمانی، عکاس خبری در گروه تلگرامی «دیلی ورد» دربارهی سانسور ناشیانه عکس دیدار رسمی وزیر امور خارجه نوشت:
شاید روزگاری که بحث دهکده جهانی مطرح شد کمتر کسی تصور درستی از دهکده جهانی داشت ولی با گذشت اندک زمانی معنی این کلمه مشهود و ملموس شد. به طوری که نقش عمده در شکل گیری این دهکده جهانی را تکنولوژی ها و وسایل ارتباطی و رسانه ها داشتند. به زبان ساده تر هیچ خبر و عکس و دستکاری از نگاه مخاطب ساکن در این دهکده پنهان نمی ماند.
چند سالی است که سازمان های دولتی عکاسانی را به خدمت گرفتهاند تا عکسهای با کیفیت برای استفاده رسانهها تهیه کنند که علاوه برکاهش هزینههای همراه کردن عکاسان رسانهها امکان دسترسی آسان و بهتر به عکس مراسم را برای رسانهها که در سالیان گذشته از آن محروم بودند فراهم کرده و بتوانند نظارت محتوایی به عکسها داشته باشند.
ولی آنچه در این میان مهم است اعتمادی است که نباید خدشه دار شود. اعتماد که یک رسانه به زحمت بین مخاطبان خود کسب میکند. در سفر اخیر آقای دکتر ظریف به آلمان دیداری بین ایشان و فرانک والتر اشتاین مایر وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و آلمان در محل مهمانسرای وزارت خارجه آلمان در برلین صورت گرفته و ظاهرا ضیافت افطاری هم برقرار بوده است. عکسهای دیدار و ضیافت توسط آقای حمیدرضا میردامادی عکاس وزارت خارجه ثبت و برای رسانه ارسال میشود. ولی آنچه بیشتر اهمیت دارد دستکاری و حذف ناشیانه عکسی است که خدمتکار مراسم را در حال سرویس رسانی نشان میدهد. بررسی عکسهای مشابه در خروجی خبرگزاریهای خارجی نشان میدهد که خدمتکار با پوشش کاملا موجه در حال سرویسدهی است و هیچ موردی وجود ندارد که این سانسور را موجه جلوه کند.
اما دردناکتر از این سانسور و دستکاری بسیار ناشیانه و بچگانه رویکرد خبرگزاریها به این مسئله است چرا که خبرگزاری ایرنا، مهر و میزان بدون توجه به دستکاری صورت گرفته، عکس مورد بحث را منتشر کردهاند و این گونه به نظر میرسد که عکسهای دریافتی بدون هیچ گونه نظارتی در خروجی خبرگزاریهای داخلی منتشر میشود. این در حالی است که به جز عکاس وزارت خارجه عکاسان زیادی در آن مراسم حاضر بوده و صحنه های مشابهی را ثبت کرده و در خروجی خبرگزاریها منتشر شده است.
اشاره و توضیحات ذکر شده صرفا برای یادآوری این موضوع است که اعتبار یک رسانه به اعتمادی است که مخاطب بدان دارد و به سختی حاصل می شود و حفظ آن اعتماد کار دشواری است و این وظیفه بر عهده تک تک کارمندان و بخصوص دبیران مسئول رسانه است و در این مورد وظیفه دبیران گروه عکس است که تک تک عکسهای دریافتی را چک کنند و بدون هیچ ملاحظهای به احترام مخاطب رسانه به عکسهای مخدوش اجازه انتشار ندهند و همچنین مسئول رسانهای تیم وزارت خارجه می بایست نظارت بیشتری به محتوای ارسالی به رسانهها داشته باشد چرا که اعتماد متقابل نقش بسیار مهمی بین مخاطب و رسانه دارد.