مدیرکل حفاظت محیط زیست : این بحران تنها متعلق به مدیریت بحران یا حفاظت محیط زیست خوزستان نیست زیرا این مشکل در یک کشور خارجی رخ داده و همه دستگاهها باید در مهار این آتش سوزی کمک کنند.
احمدرضا لاهیجان زاده : دو نقطه بخش عراقی تالاب هورالعظیم یکی در عمق ۵ تا ۱۰ کیلومتری فاصله مرز در خاک عراق و نقطه دیگر در عمق ۲۰ تا ۲۵ کیلومتری و همچنین دو نقطه دیگر با فاصله بیشتر و در حدود عمق ۲۰ تا ۳۰ کیلومتری خاک عراق دچار آتشسوزی شده است اما دودی که اهواز و دیر شهرهای خوزستان را در بر گرفته ناشی از آتش سوزی دو نقطه حدود عمق ۵ و ۲۰ کیلومتری مرز است
مسیر دود آتش سوزی از مرز طی شده و تا جنوب اهواز و سپس به سمت جنوب شرق ادامه پیدا کرده که کاملا شهرستان اهواز را درگیر کرده است .
پس از اتمام عملیات اطفای حریق در بخش شرقی تالاب هورالعظیم در هفته گذشته، اعلام کردیم که حتی اگر آتش به صورت صددرصد مهار شود اما با توجه به اینکه سه رأس مثلث آتش شامل باد شدید، دمای بالا و نیزار وجود دارد، ممکن است آتش سوزی مجددا رخ بدهد. همچنین با توجه به اینکه فعل و انفعالات شیمیایی در بستر تالاب رخ میدهد، وجود گاز متان و ترکیبات آلی میتواند شرایط محیط را برای آتش سوزی مجدد مهیا کند.
اولین و بهترین راه حل برای مهار آتش سوزی، رهاسازی آب در بخش عراقی تالاب هورالعظیم است که این موضوع به میزان ذخیره آب بستگی دارد./خبرانلاین