عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، گفت: تئوری مذاکره با اروپاییها، وقتکشی دولت برای تسکین دادن به فضای داخلی کشور است، درحالیکه این روند دولت نیز نتوانست التهاب اقتصادی را کاهش دهد.
محمدصادق کوشکی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در خصوص ادامه یافتن مذاکرات بین ایران و اتحادیه اروپا برای حفظ برجام، اظهارداشت: هر تسهیلات و یا امتیازاتی که اروپاییها قرار بوده به ایران ارائه کنند، در برجام قید شده و بر اساس متن برجام تعهدات اروپا کوتاه مدت نیست، بلکه این گونه بیان میکند که ۸ سال پس از اجرایی شدن کامل تعهدات ایران، اتحادیه اروپا میتواند تحریمهای خود را علیه ایران لغو کند که البته الزامی نیز ندارد.
وی افزود: بنابراین قرار نیست تا قبل از ۸ سال اتفاق خاصی رخ دهد و ماقبل از این ۸ سال نیز آن چه اتفاق می افتد لغو تحریمها نیست، بلکه اجرا نکردن برخی از آنها است. البته این شرط هم وجود دارد که اروپاییها مایل به این کار باشند؛ چراکه بر اساس مقدمه برجام الزامی برای اجرای آن وجود ندارد و داوطلبانه است.
کوشکی با بیان اینکه اهرم فشاری برای تحت فشار قرار دادن اروپاییها در برجام در نظر گرفته نشده است، ادامه داد: دولت اول باید به این پرسشها پاسخ بدهد که در مذاکره با اروپا چه چیزی را می خواهند به دست بیاورند؟ آیا قرار است امتیازات مازاد بر برجام بگیرند؟ آیا قرار است امتیازاتی درون برجام را تضمین بگیرند؟
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، تصریح کرد: مقامات اروپایی به صراحت گفتهاند که حاضر نیستند هیچ تضمینی به ایران بدهند، چراکه تضمین دادن اروپاییها به ایران، خلاف برجام است.
وی با بیان اینکه تئوری مذاکره با اروپاییها کار روانی و وقتکشی دولت برای تسکین دادن به فضای داخلی کشور است، گفت: متاسفانه این روند دولت نیز نتوانست فضای داخل و التهاب اقتصادی را کاهش دهد. از مقطعی که آمریکاییها از برجام خارج شدند، رئیس جمهور واژه «چند هفته» و بعد «چند ماه» را مطرح کرد.
کوشکی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد دولت هنوز نمیخواهد باور کند که فضای فعلی کشور نیازمند مدیریت قدرتمند و کار اجرایی برای پشتیبانی از صنعت، تولید و اقتصاد بومی است و متاسفانه این دولت هم چنین مدیریتی را در اختیار ندارد.
صادق کوشکی
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به حضور بیش از ۱۵۰۰ مدیر بازنشسته و عدم وجود حوصله و خلاقیت لازم برای کار در بین مدیران دولتی، عنوان کرد: آن گونه که رهبر انقلاب اشاره کردند، در فضای فعلی به یک مدیریت فوق العاده، قدرتمند و پرکار نیازداریم که متاسفانه این ویژگی در مدیران فعلی نیست؛ به همین دلیل ناگزیراند تلقیشان این باشد که اگر با طرفهای اروپایی مذاکره کنند، فضای داخلی آرام می شود و اوضاع سامان خواهد یافت.
وی ادامه داد: این درحالی است که تنها راه برای تسکین و بهبود وضع فعلی، افزایش تولید و صادرات است و جز این راه هیچ نسخه دیگری برای بهبود وضعیت نداریم.
/مهر