شنبه , ۱ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۹:۵۳ قبل از ظهر به وقت تهران

رتبه ایران در خودکشی جهانی

بیش از ۸۰۰ هزار نفر سالیانه در جهان اقدام به خودکشی می کنند امار خودکشی در ایران برای سال ۹۴ در حدود ۴۰۲۰ نفر اعلام شده است

 اخباراجتماعی ,خبرهای اجتماعی , خودکشی

بیش از ۸۰۰ هزار نفر در هر سال بر اثر خودکشی در سراسر جهان می‌میرند و البته تعداد آنهایی که اقدام به خودکشی می‌کنند، بسیار بالاتر است؛ ازاین‌رو، میلیون‌ها نفر تحت‌تأثیر تجربه خودکشی در سراسر جهان هستند. خودکشی در تمام طول عمر رخ می‌دهد و دومین علت اصلی مرگ‌و‌میر در افراد ۱۵ تا ۲۹ سال، براساس آمارهای سال ۲۰۱۲ در سراسر جهان محسوب می‌شود.

به  گزارش  وقایع  اتفاقیه  ؛خودکشی براساس گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت (WHO)، یک پدیده جهانی در همه مناطق دنیاست. در حقیقت، ۷۵ درصد خودکشی‌های جهان در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط اتفاق افتاده است (۲۰۱۲). خودکشی، ۱,۴ درصد مرگ‌ومیرها در سطح جهان را تشکیل می‌دهد و همین، آن را در رتبه ۱۵ علت مرگ‌ومیرها در سال ۲۰۱۲ قرار داده بود.

 

آخرین داده‌های سازمان جهانی بهداشت درباره خودکشی مربوط به سال ۲۰۱۲ است و در آن نرخ خودکشی در ایران بین پنج تا ۹,۹ نفر در هر صد هزار نفر اعلام شده بود.

 

احمد شجاعی، رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور، میزان خودکشی در سال ۹۴ (۲۰۱۵) را چهار هزار و ۲۰ نفر اعلام کرد. در یک محاسبه براساس شاخص‌های جهانی، اگر جمعیت کشور را ۸۰ میلیون نفر در نظر بگیریم، نرخ خودکشی ۵,۰۲ نفری به ازای هر صدهزار نفر در کشور به دست می‌آید که براساس رده‌بندی سازمان جهانی بهداشت قبل از محدوده هشدار (نارنجی) و قرمز یعنی در محدوده زرد قرار دارد. رقم خودکشی‌های ایـــران در سال ۹۳، چهار هزار و ۹۵ نفر بوده اســــت که در سال ۹۴، کـــاهش ۱,۸ درصدی نشان می‌دهد.

 

براساس اعلام روابط عمومی پزشکی قانونی، او تصریح کرد: در سال گذشته از کل تلفات خودکشی در کشور، دو هزار و ۸۸۷ نفر مرد و هزار و۱۳۳ نفر زن بودند.

 

براساس آمار سازمان جهانی بهداشت، ایران در رتبه ۱۲۰ خودکشی جهان در میان ۱۷۰ کشور بررسی‌شده در سال ۲۰۱۲ قرار داشت. اسپانیا، ویتنام و گامبیا در رتبه‌های بعد از ایران بودند.

کشـور گویـــان (Guyana) در آمریکای جنوبـــی با نـــرخ خودکشـــی ۴۴,۲ درصــــد در هر صـــد هـزار نفر در رتبه اول و کره‌جنوبی، سریلانکا، لیتوانی، سورینام، موزامبیـــک، تانزانیـا، نپال، قزاقستان و بوروندی با نرخ خودکشی ۲۸,۹، ۲۸,۸، ۲۸,۲، ۲۷,۸، ۲۷,۴، ۲۴,۹، ۲۴,۹، ۲۳,۸ و ۲۳,۱ نفر در هر صد هزار نفر در رتبه‌های دوم تا دهم خودکشی دنیا (۲۰۱۲) قرار داشتند. مقایسه این ارقام با نرخ حدود ۵,۰۲ نفری، گویای وضعیت بسیار مناسب‌تر ایران در این باره است.

 

دراین زمینه آمریکا در رتبه ۵۰، آلمان در رتبه ۷۷، فرانسه در رتبه ۲۵، انگلیس در رتبه ۱۰۵، روسیه در رتبه ۱۵ و چین در رتبه ۹۴ این فهرست قرار دارند.

 

چه کسانی در معرض خطر هستند؟ 

براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، درحالی که ارتباط بین خودکشی و اختلالات ذهنی (به طور ویژه افسردگی و اختلالات ناشی از مصرف الکل) در کشورهای با درآمد بالا، امری ثابت شده است اما بسیاری از خودکشی‌ها در شرایط شکست انسان‌ها در رویارویی با استرس‌های زندگی مانند مشکلات مالی، شکست در روابط یا بیماری و درد مزمن اتفاق می‌افتند.

 

به‌علاوه، تجربه جنگ، فاجعه، خشونت، سوءاستفاده، فقدان و فراق و احساس انزوا به نحو قوی‌ای مرتبط با رفتارهای خودکشی است. نرخ خودکشی همچنین در میان گروه‌های آسیب‌پذیر که تبعیض‌هایی مانند پناهندگی و مهاجرت را تجربه می‌کنند، بالاست. تاکنون قوی‌ترین عامل خطر خودکشی، اقدام به خودکشی قبلی بوده است.

 

براساس برآوردها، حدود ۳۰ درصد خودکشی‌های جهانی به وسیله استفاده از سموم آفت‌کش هستند. بیشتر این نوع خودکشی‌ها نیز در مناطق کشاورزی روستایی و در کشورهای با درآمد متوسط و پایین اتفاق می‌افتند. روش رایج دیگر خودکشی نیز حلق‌آویزکردن و استفاده از سلاح گرم بوده است.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *