شنبه , ۱ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۱۷ قبل از ظهر به وقت تهران

رسوایی تازه برای دونالد ترامپ

دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواه ها در انتخابات پیش روی امریکا باز هم قول خود برای شفاف‌سازی را شکست!…

 اخباربین الملل ,خبرهای بین الملل, ترامپبه گزارش واشنگتن‌پست، زمانی که دیوید میور خبرنگار ABC روز دوشنبه از ترامپ پرسید آیا سوابق پرداخت مالیات از درآمد خود را منتشر می‌کند یا نه (کاری که تمام نامزدهای اصلی ریاست جمهوری در چهل سال گذشته کرده‌اند)، با پاسخی سربالا روبرو شد.

این نامزد جمهوری‌خواه پاسخ داد: ” فکر نمی‌کنم برای مردم اهمیتی داشته باشد.”

اهمیت ندارد؟ نظرسنجی دانشگاه کوینیپیاک دو هفته پیش نشان داد ۷۴ درصد رأی‌دهندگان، که ۶۲ درصد جمهوری‌خواه هستند، عقیده دارند ترامپ باید اظهارنامه مالیاتی خود را منتشر کند.

و آمریکایی‌هایی که این مسئله برایشان اهمیتی ندارد بهتر است تجدیدنظر کنند زیرا هرروز شواهد بیشتری پدیدار می‌شود که این کار بسیار ضروری است. از آنجا که ترامپ از انتشار مدارکات مالیاتی طفره رفت، عصر همان روز The Post گزارشی نوشته دانا پریست، الن ناکاشیما و تام همبرگر منتشر کرد. این گزارش درباره اعتقاد و باور مقامات اطلاعتی ایالات‌متحده بود که می‌گویند “روسیه در حال اجرای عملیاتی پنهانی و گسترده برای ایجاد بی‌اعتمادی و بی‌نظمی عمومی در انتخابات آینده ریاست جمهوری و در نهادهای سیاسی آمریکا است.”

اگر دولت ولادیمیر پوتین (که تصور می‌شود عامل حمله سایبری به سرور کمیته ملی حزب دموکرات و عملیات انتخاباتی دولت بوده است) برنامه‌ای “بلندپروازانه” برای تأثیر بر انتخابات آمریکا را دارد، پس می‌توان نتیجه گرفت پوتین می‌خواهد بر خودِ کاندیدها نیز اثر بگذارد. ترامپ و مشاورانش رویکردی کاملاً طرفدار پوتین پیش‌گرفته‌اند و همچنین روابط مالی گسترده‌ای با روسیه داشته و دارند. یک‌راه وجود دارد که مشخص می‌کند ترامپ چقدر مدیون رژیم پوتین است: انتشار اظهارنامه مالیاتی.

این بدان معنا نیست که ترامپ کاندیدایی منچوری و همدست با پوتین است. اما همین‌که مردم بفهمند رئیس‌جمهور ترامپ به روسیه گرایش دارد زیرا مدیون سرمایه‌گذاران پوتین است، به‌اندازه کافی برایش گران تمام می‌شود. ترامپ این ادعاها و احتمالات را رد می‌کند و آن‌ها را اراجیف می‌خواند. اگر این‌طور است پس چرا سوابق مالیاتی‌اش را منتشر نمی‌کند؟

برای جلوگیری از چنین درگیری‌هایی است که نامزدها معمولاً سوابق مالیاتی خود را منتشر می‌کنند. هیلاری کلینتون سوابق حدوداً ۴۰ سال و تیم کین ۱۰ سال را منتشر کرده‌اند. مایک پنس نیز گفته این هفته اظهارنامه مالیاتی‌اش را منتشر می‌کند.

زمانی که ترامپ می‌گوید انتشار سوابق پرداخت مالیاتش برای کسی مهم نیست، در واقع لیست بلندی از جمهوری‌خواهان را فراموش کرده ( ازجمله جیسون شافتز از یوتا و رئیس اصلی هیئت‌رئیسه تبلیغاتی، میچ مک کانل رئیس اکثریت سنا، سناتور جان باراسو، تد کروز و مارکو روبیو، شان دافی و مارک سنفورد) که از او خواسته‌اند مدارک را منتشر کند. میت رامنی آخرین نامزد جمهوری‌خواه، امتناع ترامپ از انتشار مدارک را برابر با “عدم صلاحیت” او دانست.

حساسیت بر سر شفاف‌سازی کلینتون زیاد شده است. من او را برای پنهان‌کاری بیش‌ازحد بر سر موضوع ایمیل‌ها و حدود ۲۸۰ روز بدون کنفرانس خبری تأیید نمی‌کنم (او روز دوشنبه و سه‌شنبه در هواپیمایش به سؤالاتی پاسخ داد که آغاز تغییری خوشایند است.) در حال حاضر کلینتون و ترامپ هر دو باید اطلاعات بیشتری درباره وضعیت سلامت خود منتشر کنند.

اما زمانی که بحث شفاف‌سازی باشد، ترامپ مجرم بسیار بزرگ‌تری است. او هنوز هم The Post و دیگر سازمان‌های خبری که دوست ندارد را منع می‌کند. کلینتون نام اهداکنندگان برتر خود را اعلام کرد. اما ترامپ از این کار خودداری می‌کند. کلینتون اعلام کرده در صورت پیروزی دیگر از شرکت‌های بزرگ و سازمان‌های خارجی در بنیاد کلینتون کمک مالی دریافت نمی‌کند (البته او باید گامی فراتر بردارد و تمام روابط خانوادگی با بنیاد را قطع کند). اما ترامپ هیچ برنامه‌ای برای کاهش اختلافات و تضاد منافع و یا حتی آشکارسازی اطلاعات مهم را ندارد.

بهانه ترامپ که می‌گوید در انتظار اتمام حسابرسی‌هاست هیچ توجیه قانونی ندارد. حسابدارانش گفته‌اند حسابرسی‌های سال ۲۰۰۲-۲۰۰۸ بسته‌شده‌اند؛ بااین‌حال اطلاعات این سال‌ها منتشرنشده‌اند.

آیا عدم انتشار این اطلاعات به دلیل روابط مشکوک است؟ هفته گذشته وال‌استریت ژورنال گزارش کرد که سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات ترامپ” او را در ارتباط مستقیم با افرادی قرارداد در جرائم سازمان‌یافته دست داشتند.” آیا اظهارنامه‌ها نشان می‌دهند که او مالیاتی پرداخت نکرده و یا مبلغش بسیار کم بوده؟ (همانند اسناد منتشرشده قبلی) آیا نشان می‌دهند که ترامپ در کمک به سازمان‌های خیریه خسیس بوده است؟

به‌احتمال‌زیاد، این اسناد نشان خواهند داد که ترامپ بدهی‌های زیادی به خارجی‌ها دارد که به نفع آن‌هاست و با شعار “اول آمریکا” شدیداً در تناقض است. اخیراً نیویورک‌تایمز گزارش داد که شرکت‌هایی که مستقیماً متعلق به ترامپ هستند حداقل ۶۵۰ میلیون دلار بدهی دارند. این مبلغ دو برابر مبلغی است که در مبارزات انتخاباتی افشا شد و اکثر ثروت ترامپ از سه سرمایه‌گذاری بزرگی است که ۲ میلیارد دلار دیگر بدهی دارد.

معمولاً کاندیدهای ثروتمند قول می‌دهند سرمایه‌گذاری‌های خود را در ” اعتمادی کور” قرار می‌دهند که با تضاد منافع مواجه نشوند. اما ترامپ قصد این کار را ندارد و گفته در زمان اداره کشور، کسب‌وکار خود را به فرزندانش می‌سپارد.

ترامپ با امتناع از افشای تعهدات مالی و عدم تلاش برای پاسخ به ادعاها مبنی بر منافع مشترکش با پوتین و دیگر نهادهای خارجی، مفهوم جدیدی از اعتماد ایجاد کرده است: می‌خواهد همه کورکورانه به او اعتماد کنند.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *