رییسجمهور با تاکید بر اینکه «در سفر اخیر به نیویورک مواضع جمهوری اسلامی ایران به صراحت اعلام شد» گفت: مهمترین مسئلهای که امسال در مجمع عمومی سازمان ملل بارز و مشهود بود، حقانیت جمهوری اسلامی ایران و قرار گرفتن در انزوایی تاریخی برای ایالات متحده آمریکا بود.
به گزارش «انتخاب»، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران ظهر پنجشنبه پس از بازگشت از سفر سه روزه به نیویورک جهت حضور و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل در فرودگاه مهرآباد در جمع خبرنگاران به ارائه گزارشی از دستاوردهای سفر خود پرداخت و اظهار کرد: در این سفر مجموعا با ۱۷ تن از مقامات رهبران کشورها و مسوولان سازمانهای بینالمللی دیدارهایی انجام دادم.
وی افزود: به نظر من مهمترین مسئلهای که امسال در مجمع عمومی سازمان ملل بارز و مشهود بود حقانیت جمهوری اسلامی ایران و زورگویی دولت آمریکا بود؛ آمریکا مسیر یکجانبهگرایی در دنیا ایجاد کرده است و نسبت به نهادها، سازمانها و مقررات بینالمللی بیاعتنایی میکند.
رییسجمهور خاطر نشان کرد: به نظر من آمریکاییها از مجمع عمومی امسال سازمان ملل هیچ دستاوردی نداشتند و حتی مشاهده کردیم که در آغاز سخنرانی ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل، زمانی که او داشت از اقدامات دولت دو ساله خود دفاع میکرد همه سالن سازمان ملل به او خندیدند به گونهای که این خنده در رسانههای آمریکا تحقیر دولت و ملت این کشور تلقی شد.
روحانی تصریح کرد: توانستیم مواضع خود را که مواضع رهبری، ملت و کل نظام جمهوری اسلامی ایران است در جریان سخنرانیها و دیدارهای دوجانبه در سفر به نیویورک به صراحت بیان کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ایالات متحده آمریکا در چارچوب مقررات بینالمللی عمل نمیکند ادامه داد: پیش از برگزاری مجمع عمومی امسال ترامپ سران کشورها را به جلسهای در شورای امنیت دعوت کرد. این در حالی است که خود قوانین این شورا را زیر پا گذاشته است. او میخواست درباره ایران جلسه ویژهای تشکیل دهد و ابتدا نیز گفت جلسه شورای امنیت با موضوع ایران است اما بعدا اعلام شد که موضوع جلسه تغییر کرده است و در نهایت یک روز مانده به برگزاری این جلسه ترامپ در حساب کاربری خود در توئیتر مجددا اعلام کرد که این جلسه راجع به ایران است.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه آمریکا به هدف خود در جلسه شورای امنیت دست نیافت و این هدف به عکس آن تبدیل شد، خاطر نشان کرد: در جلسه شورای امنیت اولا موضوع مطرح شده ایران نبود بلکه موضوع خلع سلاح کشتارهای جمعی مورد بحث قرار گرفت و در ثانی نیز جلسه تبدیل به جلسهای حمایتآمیز از برجام شد و ترامپ تنها ماند و انزوای مجددی برای آمریکا ایجاد شد.
روحانی در ادامه صحبتهای خود به برگزاری جلسه وزرای خارجه ایران و کشورهای ۴ + ۱ در نیویورک اشاره و خاطر نشان کرد: در این جلسه مباحث و مذاکرات خوبی میان وزرای خارجه ایران و پنج کشور دیگر رد و بدل شد و در نهایت نیز بیانیه بسیار خوب و قاطعی صادر گردید. در این بیانیه علاوه بر مواضع مستحکم پنج کشور در خصوص پایبندی به برجام، این کشورها بخاطر پایبندی به تعهدات خود در برجام تشکر کردند و گفتند که یک کانال بانکی برای برقراری رابطه مالی با ایران ایجاد خواهند کرد. همچنین خانم موگرینی نیز در این باره اعلام کرد که این ساز و کار مالی تا پیش از نوامبر سال جاری عملیاتی و اجرایی خواهد شد.
وی همچنین درباره دیدارهای دوجانبه و ملاقاتهای خود با سران کشورها و سازمانهای بینالمللی گفت: در ملاقات با سران کشورها موضوعات دوجانبه، منطقهای و برجام و همچنین مسائل تجاری دوجانبه میان کشورها مطرح شد. در این ملاقاتها همه کشورها تصریح کردند که پایبند به تحریمهای آمریکا نخواهند بود. در ملاقاتی که با مسوول صندوق بینالمللی مالی داشتیم راجع به ترکیبات و روابط مالی ایران با کشورهای دنیا و اقداماتی که قرار است در این باره انجام شود، گفتوگو کردیم.در دیدار با رییس کمیته بینالمللی المپیک نیز راجع به مسائل ورزشی حرف زدیم. او در این دیدار از گسترش فعالیتهای ورزشی جمهوری اسلامی ایران در سطح بینالمللی و همچنین موفقیتهای ورزشکاران بویژه بانوان ابراز شگفتی کردند.
روحانی ادامه داد: در دیدار با دبیر کل سازمان ملل نیز آقای گوترش اعلام کرد که قاطعانه حامی برجام است. او همچنین به صراحت گفت که کار آمریکا برخلاف قوانین است و نسبت به فعالیتهای منطقهای ایران از جمله همکاریهایی که با سازمان ملل در خصوص یمن و سوریه دارد ابراز خرسندی کرد.
روحانی تاکید کرد: در این سفر در مجموع هم توانستیم مواضع جمهوری اسلامی ایران را برای جهان تا حد امکان تبیین کنیم و هم با بسیاری از کشورها درباره روابط دوجانبه خود گفتوگو کردیم.
وی خاطر نشان کرد: آنچه که مهم است این است که به جز یکی دو کشور در جهان هیچ کسی با آمریکا نیست و آمریکا دچار یک انزوای تاریخی شده است.
رییس جمهوری در پایان با اشاره به بازگرداندن تندیس منقش به چهره یک سرباز هخامنشی که متعلق به ۲۵۰۰ سال قبل است، اظهار کرد: سفر به نیویورک رهاورد دیگری داشت و آن بازگرداندن یک اثر تاریخی است که مربوط به ۲۵۰۰ سال پیش میشود. برای بازگرداندن این اثر تاریخی، مدتها کار بسیار قوی حقوقی انجام شد تا در نهایت توانستیم ضمن بازپس گرفتن این اثر تاریخی، آن را همراه با خود به تهران بیاوریم.