شنبه , ۱ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۲:۴۱ بعد از ظهر به وقت تهران

روش های اشتباه برای درمان سرماخوردگی

قتی داخل مشتتان عطسه می کنید، انگشت هایتان آلوده می شوند. سپس این آلودگی از طریق دست هایتان به همه جا انتقال می یابد.

www.dustaan.com-روش های اشتباه برای درمان سرماخوردگی

درست است که عطسه و سرفه ویروس ها را در هوا پخش می کنند و ممکن است با تنفس وارد بدن اطرافیان شود، اما همین ویروس ها خیلی زود روی زمین منتقل شده و خشک می شوند.

اگر در دستتان عطسه یا سرفه کنید، میکروب ها به دست ها چسبیده و حتی می توانند تا سه ساعت به حیات خود ادامه دهند. پس باید بدانید که دست ها اصلی ترین پخش کننده های ویروس ها هستند.

توصیه می کنیم زمانی که به عیادت بیمار هم می روید، فاصله تان را با تخت او رعایت کنید، مدت زمان ملاقات را کوتاه کرده و به لوازم و اشیای دور و بر مریض دست نزنید. چون بیمار محترم قبلا تمام این اشیا را دست مالی کرده است.

چه باید کرد؟

بهترین کار این است که همیشه یک دستمال در جیب تان داشته باشید و داخل آن عطسه یا سرفه کنید و البته بلافاصله هم از شر آن خلاص شوید. اگر دستمال نداشتید و بی هوا عطسه تان گرفت، به جای دست در آرنج تان عطسه کنید.

اگر در دستتان عطسه یا سرفه کردید، بلافاصله دست هایتان را با دقت بشویید.هر کدام از ما روزانه حدود ۳۰۰۰ مرتبه صورتمان را لمس می کنیم. روشن است که اگر دست ها تمیز نباشند، آلودگی ها به صورت نیز منتقل می شود.

خودتان را به آنتی بیوتیک می بندید:

با وجود اینکه سازمان های بهداشتی مدام یادآوری می کند آنتی بیوتیک ها برای درمان سرماخوردگی بی اثر هستند، اما همین داروها همچنان در راس اکثر نسخه های سرماخوردگی جای می گیرند.

آنتی بیوتیک ها باکتری ها را ناکار می کنند، نه ویروس ها را، یعنی همه ی باکتری ها حتی باکتری های مفید را از بین می برند.باکتری های مفید برای عملکرد خوب سیستم ایمنی بدن لازم اند.

برای همین هم تاثیری در درمان سرماخوردگی ندارند. علاوه بر این باید بدانید که میکروب ها جان سخت تر از این حرف ها هستند.

اگر مشاهده کردید که بعد از یک هفته همچنان خلط دارید، آنهم زردرنگ و غلیظ نشان می دهد واقعا بیمار هستید و باید پیش پزشک بروید. احتمال دارد علائم شروع سینوزیت را داشته باشید.

چه باید کرد؟

بهترین کار این است که بینی تان را با آب نمک رقیق یا سرم شستشو، شستشو دهید تا مخاط تان تمیز شود. مدام قرقره کنید.زمانی که سرما می خورید، چند روز اول در خانه بمانید و استراحت کنید.

این کار باعث می شود که هم حال خودتان زودتر خوب شود و هم اینکه بیماری را به همکارانتان انتقال نمی دهیدمی توانید کمی عسل را با آب جوش رقیق و خنک کنید و سپس با آن قرقره کنید و قورت دهید.

ترکیب عسل، لیموترش و کمی آب جوش فوق العاده است.

بخور را فراموش نکنید. افشره های گیاهی ضدسرماخوردگی را تهیه کرده و چند قطره در آب داغ بریزید و بخور بدهید. باید بدانید که گرما ویروس های عامل سرماخوردگی را قتل عام می کند.

اصلا اجازه ندهید، گلو یا بینی تان خشک شود. ویروس ها عاشق محل های خشک و سرد هستند.

حواستان باشد که نباید در دفع خلط هم زیاده روی کنید. برای درمان تب و سردرد، استفاده از داروهای تب بر و مسکن مانند استامینوفن مفید است.آنتی هیستامین برای مقابله با آب ریزش بینی موثر است. توصیه می کنیم مکمل ویتامین ث هم مصرف کنید تا دوره بیماری کوتاه تر شود.

معمولا دوره ی سرماخوردگی یک هفته طول می کشد. اگر بیشتر از این شد لازم است که به پزشک مراجعه کنید. اگر برایتان آنتی بیوتیک تجویز شد، یادتان باشد حتما ماست پروبیوتیک هم مصرف کنید. این ترکیبات باکتری های مفید روده را تحریک کرده و به شما کمک می کنند.

غذا نمی خورید:

بعضی ها معتقدند که در زمان سرماخوردگی نباید زیاد غذا خورد. این ایده اشتباه محض است. بدن ما به مواد مغذی نیاز دارد تا از خود دفاع کند. بهتر است مطابق اشتهای خود عمل کنید.

تب و دفع خلط باعث می شود که بدن مایعات خود را از دست بدهد. برای همین باید به فکر تامین آب بدن باشید.

چه باید کرد؟

هر چیزی که میل تان می کشد میل کنید و مایعات زیادی از قبیل آب سبزیجات، آب مرغ و غیره بخورید. با سبزیجات و میوه های تازه ی فصل شروع کنید.

مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها را دریابید. بتاکاروتن ها ، ویتامین C و ویتامین E بیشتری مصرف کنید. میوه و سبزیجات سرشار از این ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها هستند.

 استراحت نمی کنید:

قفسه ی داروخانه ها پر هستند از داروهای مسکنی که دردهای ما را تسکین می دهند. خیلی از ما هم گمان می کنیم دردی نداریم و حالمان خوب شده است.

برای همین هم با همان حال و روز مریض مان به وظایف روزانه مان می پردازیم و مدام کار می کنیم. اما باید بدانید نتایج پژوهش ها نشان می دهند کهاسترس و کمبود خواب، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کنند و مریضی را به جان تان می اندازند.

چه باید کرد؟

زمانی که سرما می خورید، بهترین راه این است که اولا قبول کنید سرماخورده اید و مریض هستید. خیلی ها اصلا اهمیتی به وضعیت شان نمی دهند و بیماری را به رسمیت نمی شناسند.

سپس لازم است که سه روز اول در خانه بمانید و استراحت کنید. این کار باعث می شود که هم حال خودتان زودتر خوب شود و هم اینکه بیماری را به همکارانتان انتقال نمی دهید.

استراحت کنید، اما منظورمان این نیست که مدام در رختخواب بمانید. فعالیت های بدنی متعادل، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند.

از مصرف الکل و دخانیات بپرهیزید و به تغذیه تان اهمیت بدهید.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *