جمعه , ۲۱ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۰:۱۹ قبل از ظهر به وقت تهران

رکورد بازدید از کانال‌ های تلگرامی شکسته شد

«رکورد مجموع بازدید کانال‌های فارسی تلگرام در روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت با افزایش ۳۲۰میلیونی نسبت به یک روز قبل‌تر شکسته شد. ۱٫۶ میلیارد بازدید در یک روز؛ بی‌سابقه‌ترین روز بعد از گذشت ۱۷ روز از زمان آغاز فیلترینگ».

https://www.thestar.com.my/~/media/online/2018/01/25/06/36/telegram/26255527_ml.ashx/?w=620&h=413&crop=1&hash=2163E25202DB78241DA5948B35FAEDFEC8E73469

به گزارش شرق، این آمار را روز گذشته کانال تلگرافی یا به صورت دقیق‌تر «سامانه هوشمند جمع‌آوری اخبار کانال‌های فارسی تلگرام» متعلق به آزمایشگاه شبکه‌های اجتماعی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران اعلام کرد. آمارهای این سامانه نشان می‌دهد نصب تلگرام‌های غیررسمی که واسطه‌ای برای دورزدن فیلترینگ هستند، افزایش چشمگیری داشته است.

شاید همین استفاده از فیلترشکن‌ها و همچنین بالا‌رفتن بازدید کانال‌های تلگرامی باعث شده است وزیر ارتباط و فناوری اطلاعات در ابتدا خبر فیلتر فیلترشکن‌ها را اعلام کند، اما بعد از گذشت ۲۴ ساعت و واکنش‌های کاربران فضای مجازی، با تکذیب سخنان خود تأکید کند: «هیچ اقدام جدیدی برای مقابله با فیلترشکن‌ها آغاز نشده است. فیلترشکن‌ها در حال ترویج هستند و مقابله با این حجم از فیلترشکن‌ها کار ساده‌ای نیست».

اخبار و بررسی‌های علمی در حالی از شکستن رکورد بازدید کانال‌های فارسی تلگرام خبر می‌دهد که اعلام آمارهای ضدونقیض از سوی رسانه‌های مدافع فیلترینگ تلگرام نیز در هفته‌های گذشته نشان می‌دهد هنوز موازنه درستی از وضعیت پیام‌رسان‌های داخلی صورت نگرفته است. پیش از اختلال در پیام‌رسان سروش، به ادعای کارشناسان برنامه‌های رادیویی، ۲۵ میلیون نفر در پیام‌رسان‌های داخلی عضو شدند و پس از اختلال چند روز پیش، مسئولان آمار اعضای پیام‌رسان‌های داخلی را ۲۵ میلیون نفر اعلام کردند. پس از صحبت‌های اخیر وزیر ارتباطات درباره فیلترینگ فیلترشکن‌ها، پنجشنبه‌شب او میهمان برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری بود و به نکات مهمی اشاره کرد.

محمدجواد آذری‌جهرمی که در روزهای گذشته نیز به دلیل اظهارنظر درباره فیلتر فیلترشکن‌ها مورد خطاب بسیاری از کاربران فضای مجازی قرار گرفته بود، در این برنامه گفت: «در بحث پیام‌رسان‌ها، این مردم هستند که انتخاب آخر را می‌کنند. زیرساخت پیام‌رسان‌های داخلی فقط فنی نیست. بحث اعتماد و فیلتر در بعضی از حیطه‌ها در پیام‌رسان‌های داخلی وجود دارد و سی‌دی‌ان برای ایران صرفه‌جویی ارزی به همراه داشت».

نکته جالب صحبت‌های آذری‌جهرمی، نگرانی او از فیلتر اینستاگرام بود که به زبان کنایه بیان کرد. وزیر ارتباطات گفت: ‌«به‌تازگی دیدم آقای رشیدپور در تلویزیون در برنامه «حالا خورشید»، اینستاگرام را تبلیغ می‌کند. به دوستان گفتم به ایشان بگویید آن‌قدر تبلیغ اینستاگرام را نکن، این را هم می‌بندند. مطابق قانون جرائم رایانه‌ای مصوب مجلس، مقاومت در برابر دستور قضائی فیلتر، باعث انحلال شرکت‌های اینترنتی می‌شود».

آذری‌جهرمی همچنین با بازی دو‌سر باخت خواندن تلگرام تأکید کرد: شرایط افکار عمومی به گونه‌ای است که اگر فیلترینگ انجام شود محکومیم، انجام نشود نیز محکومیم و موفق هم شود محکومیم. پیش‌ از ‌این و پس از دستور اسحاق جهانگیری مبنی ‌بر خروج دستگاه‌های دولتی از تلگرام پیش از فیلترینگ رسمی، خبرگزاری تسنیم از قول رمضانعلی سبحانی‌فر نوشته «بیش از ۲۰‌ میلیون کاربر ایرانی در پیام‌رسان‌های داخلی عضو شده‌‌اند که این مسئله حمایت بیشتر دولت و دستگاه‌های اجرائی را از پیام‌رسان‌های داخلی می‌طلبد».

از طرفی کارشناسان حوزه امنیت سایبری می‌گویند نبود اعتماد عمومی به اپلیکیشن‌های داخلی یا ‌حمایت‌شده از داخل، احتمال کوچ گسترده کاربران تلگرام به پیام‌رسان‌های دیگر را اندک می‌کند. به گزارش مرکز ملی فضای مجازی ایران، تعداد کانال‌های فارسی‌زبان تلگرام ۷۵۴ هزار مورد و میانگین بازدید روزانه از آنها حدود دو و نیم میلیارد مرتبه پیش از فیلتر تلگرام بوده است.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *