از نظر اسلام ازدواج -چه دائم و چه موقت- امری اختیاری بوده و حتماً باید با رضایت طرفین (زن و مرد) باشد.
مجله انلاین دوستان : ازدواج موقت به ازدواجی گفته می شود که بین زن و مردی که هیچ مانعی از ازدواج نداشته باشند و با رضایت طرفین، همراه مهر معین تا زمان مشخصی عقد ازدواج بسته شود. این نکاح طلاق ندارد و زن و شوهر با اتمام وقت خود به خود از هم جدا می شوند. [۱]
از نظر اسلام صحت ازدواج دایم و موقت دارای شرایطی است، ما در اینجا بعضی از آن ها را ذکر می کنیم:
۱٫ خواندن صیغه عقد (تنها راضی بودن زن و مرد کافی نیست بلکه به همراه انشاء الفاظ خاص باشد).
۲٫ به احتیاط واجب صیغه عقد باید به عربی صحیح خوانده شود. و اگر خود مرد و زن نتوانند صیغه را به عربی صحیح بخوانند به هر لفظی که صیغه را بخوانند صحیح است، و لازم هم نیست که وکیل بگیرند اما باید لفظی بگویند که معنای “زوّجت” و “قبلت” را بفهماند.
۳٫ تعیین مهریه و نام بردن آن در موقع عقد.
۴٫ کسی که صیغه را می خواند بالغ و عاقل باشد.
۵٫ دختری که به حد بلوغ رسیده و رشیده است یعنی مصلحت خود را تشخیص می دهد اگر بخواهد شوهر کند چنانچه باکره باشد باید از پدر یا جد پدری خود اجازه بگیرد، ولی اگر باکره نباشد در صورتی که بکارتش بوسیله شوهر کردن از بین رفته باشد اجازه پدر و جد لازم نیست.
۶٫ زن در زمان اجرای عقد موقت، به عقد دائم یا موقت در حباله نکاح کس دیگری درنیامده باشد (همسر شخص دیگری نباشد) و نیز در حال عده عقد دائم یا موقت فرد دیگری نباشد.
۷٫ زن و مرد به ازدواج راضی باشند و از روی اجبار و اکراه وادار به ازدواج نشده باشند. [۲]
۸٫ همچنین زن هنگامی که می خواهد به عقد مردی در آید، اگر قبلا در عقد دیگری بوده و طلاق گرفته یا مدت عقد موقتش به سر آمده، مدت عده ی خود را نیز گذرانده باشد.
۹٫ شرط دیگر آن است که زن زمانی که در عقد دیگری بوده، با مردی که قصد دارد در آینده با او ازدواج کند، زنا نکرده باشد؛ زیرا اگر مردی با زن شوهرداری زنا کند برای همیشه آن زن بر او حرام می شود. [۳]
بنابراین از نظر اسلام ازدواج چه دائم و چه موقت حتماً باید با رضایت طرفین (زن و مرد) باشد و اگر زن یا دختری درخواست مردی را برای ازدواج موقت رد کند، مرتکب گناهی نشده است.
پی نوشتها:
[۱] اقتباس از پاسخ اجمالی سوال ۸۴۴ (سایت اسلام کوئیست: ۹۱۵) (جواز ازدواج موقت)
[۲] توضیح المسائل مراجع، ج ۲، از ص ۴۴۹ تا ۴۶۰؛ تحریر الوسیله، ج ۲، ص ۷۰۱ تا ۷۰۷ و نیز از ص ۷۳۴ تا ۷۳۶٫
[۳] اقتباس از سۆال ۹۶۱ (سایت اسلام کوئیست: ۱۰۹۹) ( ازدواج مجدد بعد از ازدواج موقت ) و سوال ۴۷۵ (سایت اسلام کوئیست: ۵۱۶) (ازدواج موقت(متعه) و شرایط آن) [۴] جام-جم
کانال تلگرامی احسان مربوط به شماست ؟