رقابت های جام جهانی ۲۰۱۸ از پنجشنبه شب رسما آغاز می شود و تب فوتبال در دنیا به مدت یک ماه به اوج خود خواهد رسید.
ورزش۳ : اما اتفاق مهم دیگری در عرصه جهانی فوتبال، قبل از شروع جام جهانی در شهر مسکو خواهد افتاد. پایتخت روسیه در فاصله ۲۴ ساعت مانده به آغاز جام جهانی ۲۰۱۸، میزبان شصت و هشتمین کنگره فیفا است که در آن کشور میزبان جام جهانی ۲۰۲۶ رسما معرفی و اعلام خواهد شد.
از ماه ها قبل، دو نامزد نهایی میزبانی بیست و سومین دوره جام جهانی یعنی کشور مراکش و مجموعه (آمریکا – کانادا – مکزیک) مشخص شده اند و به دنبال جلب رضایت کشورهای مختلف دنیا رفته اند.
اگرچه به نظر می رسد از لحاظ امکاناتی کشورهای قاره آمریکا وضعیت مناسب تری نسبت به مراکش داشته باشند، اما حامیان بزرگی از جمله فرانسه و بلژیک و روسیه به قدرت مراکش برای پیروزی در این نبرد کمک می کنند. تعدادی از کشورهای آفریقایی هم در این مسیر حمایت رسمی خود را از مراکش اعلام کرده اند. حتی کشورهایی مثل کامرون و الجزایر که از لحاظ سیاسی مشکلات مهمی با مراکش دارند، توسط فدراسیون این کشور برای حمایت از میزبانی شیرهای اطلس جذب شدند.
در سمت مقابل آمریکا، کانادا و مکزیک هم حامیان مهمی دارند که به میزبانی آنها رای داده اند و می توانند ورق را به سمت این ۳ کاندیدا برگردانند. عمده حامیان آمریکا، کشورهای قاره آمریکای جنوبی و مرکزی هستند. یکی از برتری های این مجموعه، تعدد کشورها است. از آنجا که تعداد تیم ها در جام جهانی ۲۰۲۶ به ۴۸ خواهد رسید، اینکه تورنمنت در چند کشور برگزار شود، می تواند مورد توجه ویژه فیفا قرار بگیرد.
اما یکی از مسائل جالب توجه در بحث حمایت کشورهای مختلف از این دو کاندیدا، عدم اظهار نظر فدراسیون فوتبال ایران است. چند روز پیش حتی فدراسیون افغانستان، که تیم ملی قدرتمند و در سطح جام جهانی ندارد، حمایت رسمی خود را از آمریکا و کانادا و مکزیک اعلام کرد. با این وجود هیچ نظر و حمایتی از فدراسیون فوتبال ایران برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۶ اعلام نشده است. البته شاید این موضوع به خاطر بحث روابط نامطلوب سیاسی باشد که چندی است بین ایران و مراکش حکمفرما شده و بحث رابطه ایران با آمریکا نیز که به وضوح مشخص است.
در این فهرست هم ایران بین ۱۳۳ کشوری قرار گرفته که رسما نه حمایتی از نامزدهای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۶ کرده و نه تمایلی از خود برای میزبانی هیچ یک از آنها نشان داده است.
استرالیا، کرواسی، دانمارک، ایتالیا، غنا، هلند، ایسلند، چین، پرتغال، سنگال، کره جنوبی و اسپانیا دیگر کشورهای مطرحی هستند که هنوز مانند ایران نظری به صورت رسمی اعلام نکرده اند.
حمیدرضا آصفی، مشاور بین الملل فدراسیون فوتبال، در گفت و گو با ورزش سه در این خصوص اظهار داشت: ما بررسی هایی انجام داده ایم و نظر فدراسیون در خصوص میزبان جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شده اما این موضع در رای گیری نهایی مشخص خواهد شد.
این در حالی است که امروز فیفا میزبان جام جهانی ۲۰۲۶ را رسما اعلام می کند و با این حساب احتمالا فدراسیون ایران به صورت محرمانه از یک نامزد این امر حمایت کرده و به آن رای می دهد یا اینکه خیال حمایت از هیچ نامزدی را ندرد.