شنبه , ۱ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۸:۵۱ بعد از ظهر به وقت تهران

شوهرم قدرشناس نیست و پول خوبی به من نمی ‌دهد!

خانمی ۴۵ ساله‌ام که از ۲۰ سالگی در خانه شوهرم مشغول پخت‌و‌پز، بشور و بساب و رسیدگی به بچه‌ها هستم اما شوهرم قدر من و زحماتی که در زندگی مشترک برای او کشیده ام، نمی‌داند. به من رسیدگی نمی‌کند، نیازهای زناشویی‌ام را پاسخ نمی‌دهد، پول خوبی به من نمی‌دهد و … . کلا قدرشناس نیست. چه کنم؟

در پیام شما دو قسمت قابل توجه است، یکى احساس نادیده گرفتن تلاش‌هاى شما توسط همسر و دیگرى احساس نارضایتى در زمینه نیازهاى فردى و زناشویى که هر دوی این‌ها مى‌تواند این معنى را بدهد که شما در رابطه احساس مى‌کنید که دیده نمى‌شوید. علاوه براین در سوال‌تان مطرح کردید که ۲۰ سال از شروع رابطه شما مى‌گذرد. در این زمینه چند مسئله مهم وجود دارد. یکى این‌که آیا این احساس نارضایتى و نادیده گرفته شدن از اول ارتباط بوده؟ یا این‌که به تازگی این احساس ایجاد شده یا حالت سوم این‌که همیشه بوده و حالا شما بیشتر از گذشته احساسش مى‌کنید؟ فکر کردن به این سوالات به شما کمک مى‌کند تا مشکل را بهتر بشناسید. ممکن است این احساس پس از تغییراتى در رابطه یا تغییراتى در شرایط زندگى ایجاد شده باشد یا این که تغییراتى در خود شما باعث توجه بیشتر به این مسئله شده باشد یا این یک الگوى همیشگى در رابطه شما بوده است.

 

شاید کلا احساس نادیده گرفته شدن دارید

اگر این‌طور درنظر بگیریم که این مسئله همیشه در رابطه شما وجود داشته، سوال بعدى این است که ببینید در روابط دیگرتان با دوستان، فامیل، خانواده هم این احساس نادیده گرفته شدن نیازها و خواسته‌ها را داشتید؟در ادامه به مواردى که به بیان بهتر نیازها در زندگی مشترک منجر مى‌شود، اشاره مى‌شود.

 

۴ توصیه برای بیان نیازها در زندگی مشترک

شناخت خود فرد از نیازهایش: در مرحله اول باید نیازهاى خود را درست بشناسید. این‌که خود شما چقدر به نیازهایتان واقف هستید و آن‌ها را مى‌شناسید و چقدر به خودتان درباره این نیازها حق مى‌دهید، مسئله مهمى است.

بیان خواسته‌ها و نیازها: بیان خواسته‌ها به صورت مبهم، با سرزنش یا کنایه یا تغییر شکل آن خیلى وقت‌ها طرف‌مقابل را دچار سردرگمى و فاصله بیشتر مى‌کند.
تقویت کردن موارد مثبت: توجه به مواقعى که نیازها و خواسته‌هایتان توسط همسر پاسخ داده مى‌شود، فیدبک دادن درباره آن‌ها و بیان حس خوب ناشى از آن مى‌تواند به تکرار بیشتر این رفتار از طرف همسر منجر شود.

شناخت باورهاى اشتباه: باورهایى درباره این‌که زن و شوهر باید بدون بیان خواسته‌ها نیاز هم را بفهمند یا باور به کم ارزش شدن ارضاى نیاز بعد از بیان آن، از جمله باورهای نادرستى هستند که ارتباط را دچار مشکل مى‌کنند.

 

احساسات‌تان را به شوهرتان بگویید

علاوه بر موارد ذکر شده، با توجه به این‌که ادامه یافتن احساس نارضایتى در دراز مدت باعث خستگى و احساس فرسودگى مى‌شود، فرصت مناسبى را براى گفت‌وگو با همسرتان درباره این نارضایتى‌ها ایجاد کنید. این فرصت بهتر است در شرایطى باشد که هر دو در آرامش باشید و هنگام بیان نارضایتى‌ها مهم است که سرزنش، تحقیرو توهین را از گفت‌وگویتان حذف کنید. همچنین سعى کنید بدون این موارد احساس‌تان را درباره نادیده گرفته شدن نیازهایتان به همسرتان بیان کنید./خراسان

۴/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *