جمعه , ۳۰ ام آذر ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۸:۲۲ بعد از ظهر به وقت تهران

ضرغامی :آمده ام زیر میز بزنم !

عزت ا… ضرغامی که تاکید دارد مستقل از احزاب وارد رقابت های۱۴۰۰شده است در مصاحبه با ما می گوید لیستی تهیه کرده و « آمده زیر میز بزند »،مدیریت روحانی را «ریموتی» می خواند،منتقد فیلترینگ اینستاگرام است و…

ضرغامی :آمده ام زیر میز بزنم !

هادی محمدی – حدود هفت سال از پایان مدیریت عزت ا… ضرغامی بر صداوسیما می گذرد اما شاید معروف ترین رئیس تلویزیون رسمی جمهوری اسلامی ایران را بتوان او دانست که در ۱۰ سال ریاست اش تحولات مهمی را در حوزه محتوایی و شکلی ایجاد کرد و مهم ترین پروژه اش دیجیتال کردن است که توانست به قولی مردم را از پشت بام ها پایین بیاورد وهمه را از شر آنتن های هوایی پر دردسر راحت کند. در کنار این ها ایجاد شبکه های تخصصی را نیز پای او نوشته اند که مخاطبان زیادی را به خود جذب کرد . اما صداوسیمای ضرغامی در نگاه بسیاری به ویژه سیاسیون اصلاح طلب به یک تلویزیون بسته با نگاهی جناحی نیز معروف بود که کمترین تریبون را به آن ها داد . صداوسیمایی که اگر چه خود ضرغامی می گوید دعواهای زیادی با احمدی نژاد داشته اما متهم است که بیشتر حامی او و سیاست هایش به شمار می رفت . ضرغامی البته از خاتمی هم به عنوان یکی از کسانی که به او تشر زده یاد می کند و مثالش را بخش خبری ۲۰:۳۰ می داند . ضرغامی همچنان با روحانی مشکل دارد و با ریموتی خطاب کردن مدیریت وی ، از احمدی نژاد به عنوان یک رئیس جمهور پر کار یاد می کند و می گوید :آمده ام زیر میز بزنم. او لیستی را آماده کرده که ما را به یاد لیست معروف احمدی نژاد که در جیبش ماند، می اندازد و…ضرغامی این روزها در ساختمان دفتر معروفش در خیابان پاستور که پاتوق صبحانه خوری بسیاری از سیاسیون دو جناح بوده، سخت مشغول کار است و سودای رسیدن به چند قدم آن طرف تر یعنی نهاد ریاست جمهوری را دارد .او می گوید با برنامه است وبرای اقتصاد بسته غذایی و برای سیاست خارجه اقتصادی بودن سفیران را در اولویت می داند . همچنان از سیاست هایش در برابر حجاب و موسیقی در صداوسیمایش دفاع می کند اما می گوید برخی نظراتش به ویژه در حوزه موسیقی به روز شده است. حاصل دو ساعت و نیم گفت وگوی ما با مرد فرهنگی عرصه سیاست را در ادامه بخوانید :

 

 شما در سال ۱۳۸۳ رئیس سازمان صداوسیما شدید و از آن جا چهره مهندس ضرغامی در جامعه شناخته شد. چطور شما ناگهان رئیس صداوسیما شدید؟ لابی خوبی داشتید یا توانمندی خاصی داشتید؟
-با این که من در هیچ گمانه زنی نبودم و هیچ کدام از رسانه های این طرفی و آن طرفی اسم من را مطرح نمی کردند، البته تعمدی هم بود که به خاطر جناح بندی هایی که داشتند مطرح نمی کردند، ولی من یقین داشتم که رهبری من را انتخاب می کنند، چون ایشان را می شناختم و می دانستم که ارزیابی دقیقی از شرایط موجود، توانمندی های مدیران و سوابق مدیران دارند. به همین دلیل من در همان شش ماه اول در صداوسیما، چون کاملاً آماده و آشنا بودم کجا می روم، بسیاری از کارهایی را که فکر می کردم بر زمین مانده ، انجام دادم. مثلاً خبر ۲۰:۳۰ ، البته آن ۲۰:۳۰ که من راه انداختم، یک فضای دیگری بود، شاید یکی از بهترین مدافعان آقای خاتمی رئیس جمهور وقت بود، با این که علیه خودشان کم مطلب نمی رفتیم، ولی همه استقبال کردند که این بخش خبری کمی از این حالت رسمی و خشک بیرون بیاید.
در دوره شما شبکه های تلویزیونی زیادی در صداوسیما ایجاد شد، اما چطور شد شبکه های خارجی فارسی زبان بخش بزرگی از مخاطبان داخلی ما را جذب کردند؟ یعنی صداوسیما با آن حجم کارمند و بودجه نتوانست به نوعی در برابر همه گیری ماهواره مقاومت داشته باشد.فکر می کنید ضعف کجا بود؟   
معمولاً یک اشتباهی در ارزیابی ها صورت می گیرد، آن اشتباه این است که اگر فناوری های جدید و پدیده های نو به روابط اجتماعی مردم پا می گذارند، تصور می کنیم یک رقیب اگر خواست می تواند بر همه آن ها غلبه کند، این طور نیست ،وقتی یک پدیده خدمت محور بود و سرویس داد، جایگاه خودش را باز می کند.ما در باره ماهواره با مردم خیلی تماس داشتیم، می گفتند وقتی شما سریال های پربیننده تری دارید، برنامه های ورزشی خوبی دارید، یا حتی ایام تعطیلات نوروز و تابستان برنامه های ویژه ای داشتیم، به خصوص در زمانی که شبکه های موضوعی را راه اندازی کردم، نگاه مردم به ماهواره کمتر می شود.ابتدای ورود من شبکه های تلویزیون هفت شبکه آنالوگ بود، آن هم با سیستمی که باید دایم بالای پشت بام می رفتید و آنتن را تنظیم می کردید، سه شبکه را خوب می گرفت ،آینه بود، چهار شبکه دیگر شما باید تصویر دوتایی می دیدید و مردم اذیت می شدند. وقتی شبکه دیجیتال را آوردم با همه مشکلاتی که داشت، جواب داد و مردم استقبال کردند.من اولین کسی بودم که احساس کردم مردم دیگر شبکه های عمومی نمی خواهند، مردم نمی خواهند از صبح که می نشینند تا شب ۱۰ بار اخبار و سخنرانی های تکراری ببینند، برنامه های رسمی مورد تأیید نظام را ببینند، حزب اللهی ها هم نمی خواهند، می گویند یک بار صبح دیدیم، تمام شد. بنابراین من شبکه های تخصصی یا موضوعی را آوردم، وقتی شبکه آی فیلم را آوردم، وقتی شبکه پویا را که فقط پویانمایی بود ، آوردم، اول تابستان بود و خانواده ها گرفتار بودند که چگونه باید بچه ها را جمع کنند، سی دی های مختلف مبتذل بسیاری کنار خیابان ها بودند، شبکه های کارتونی ترکیه هم در ماهواره بودند، اصلا یک تحولی شد، مردم خیلی تماس گرفتند و تشکر کردند. شما بروید خروجی این کار را از آقای جهرمی وزیر ارتباطات سوال کنید، آقای جهرمی هر چه سخنرانی می کند، هرجا با من صحبت دارد دعا می کند، چون بچه کوچک دارند.
بله ما خودمان هم داریم. 
شما هم همین طور هستید. آقای محمدی این شبکه می توانست نباشد، ما امکان فنی آن را نداشتیم. ولی من احساس می کردم مردم الان شبکه پویا می خواهند، پویانمایی می خواهند، اما زمان را از دست نمی دادیم، چون مدیریت جهادی را مستقیم از خود رهبری شنیده بودیم.
آقای ضرغامی، زمانی که رئیس صداوسیما بود، احساس می شد صداوسیما بیشتر در اختیار یک جناح سیاسی خاص است  و وقتی خارج شد به دنبال آزادی بیان و صبحانه خوری با طیف های سیاسی متفاوت رفت . این موضوع را چطور می خواهید توجیه کنید ؟ 
آن رفتاری که از من در طول سال های اخیر دیدید ، رفتار اصلی من است بنابراین وقتی من در صداوسیما بودم، ارتباط من با همه جریان های سیاسی در سطح گسترده برقرار بود و چیزی تغییر نکرده است. الان که خیلی از این گفت وگوها را انجام می دهم، آن ها را رسانه ای نمی کنم اما این که شما منظورتان این باشد که من در زمانی که رئیس صداوسیما بودم، باید در هر شرایطی هر فرد و هر صحبتی را بتوانم عیناً منتشر کنم ، چنین چیزی امکان پذیر نیست و ربطی به ضرغامی ندارد ،آن بخش که به رفتار خود من مربوط می شود، رفتار من همیشه همین طور بوده است یعنی این گونه ملاقات ها را من همیشه داشتم ،در زمانی هم که رئیس سازمان بودم این ملاقات ها را داشتم . بنابراین نفس ارتباط با رفتار هیچ فرقی نکرده است اما اگر فکر کنید هر کسی در هر شرایطی و راجع به هر موضوعی می تواند بیاید و در رسانه رسمی یک کشور مطالبی را بگوید ،نه ضرغامی و نه هیچ کس دیگری به خاطر مجموعه قواعدی که بر کشور حاکم است چنین امکانی پیدا نمی کند ، ربطی به هیچ جریان سیاسی خاصی ندارد البته ضرغامی با شعار چندصدایی ، با شعار حضور سلیقه ها و نگاه های مختلف سیاسی کارنامه قابل توجهی دارد که هزینه هم داده ام. در حوزه سیاسی خیلی وقت ها با دوستان سیاسی که نظرات تندی درباره قرائت رسمی نظام داشتند و من باید آن ها را پاسداری می کردم، در آن جایگاه با آن ها هماهنگ می کردیم که بیایند اما راجع به یک موضوع دیگری حرف های خود را مطرح کنند. بعضی مواقع گوش می کردند و می آمدند و موفق از آب درمی آمد. بعضی مواقع توجه نمی کردند و ما باید گرفتاری های بعد از آن را تحمل می کردیم.
در همین موضوع سیاسی به نظر می رسد معاونت سیاسی یک تافته جدابافته از صداوسیماست و وقتی یک رئیسی می آید مجبور است در چارچوب و در حوزه سیاسی قواعدی را که آن ها می گویند رعایت کند. حتی بعضی ها معتقدند که خط سیاسی صداوسیما از خارج می آید و رئیس سازمان خیلی تاثیر ندارد، این را چقدر قبول دارید؟ 
زمانی که من بودم اصلا چنین حالتی وجود نداشت و من بر تمام بخش های مختلف سازمان و تحت مدیریتم اشراف کامل داشتم. معاونانی که منصوب کرده بودم کاملاً با من هماهنگ بودند و هیچ کس اجازه دخالت در کارهایی را که به معاونت ها مربوط می شد، نداشت. اگر مطلبی دستگاه های رسمی داشتند که واقعاً بود و لازم بود به خود من انتقال می دادند و من تصمیم گیری می کردم. خیلی وقت ها هم که به طور رسمی ما را به یک سمتی هدایت می کردند ولی تصمیم من این نبود. ایستادگی و نگاه خودم را اجرا می کردم. زمانی که من آمدم بسیاری از معاونت ها از جمله معاونت سیاسی را تغییر دادم و آدمی را که خودم می خواستم ،  گذاشتم و در طول زمانی که بودم با من هماهنگی کامل داشتند.
در دوره ای گفته شد آرشیو غنی صداوسیما سرقت شده و شبکه های ماهواره ای از همان آرشیو علیه کشورمان استفاده می کنند . در این باره توضیح می دهید ؟
این یکی از دروغ های بزرگ است که ما هر چه گفتیم آن کسانی که مدعی هستند بیایند و توضیح بدهند کسی توضیحی نداد. یک خبری را شخصی از قول یک فردی در وزارت اطلاعات مطرح کرد که یک کارمند صداوسیما از کشور خارج می شده و یک فلش حاوی یک سری از فیلم های آرشیو همراهش بوده است و بعد او را گرفتند، فلش را ضبط و برخورد کردند و تمام شد، این کل خبر است و با فضاسازی که انجام شد کاملاً متفاوت بود. من گفتم همین الان وزارت اطلاعات بیاید اعلام کند چون اولین بار آقای آشنا این موضوع را مطرح کرد و کار خوبی نبود. کمی هم من از آقای آشنا بعید می دانستم که این طور کار کنند. بعدها به نحوی توجیه کردند یعنی همین حرف ها را چون ما با ایشان رفیق هستیم به ایشان گفتم و توجیهاتی داشتند . من همان موقع گفتم وزارت اطلاعات که متخصص این کار است البته در این دولت فرض بر این است که همه امنیتی هستند به جز وزیر اطلاعات ، اما وزیر اطلاعات اگر امنیتی نیست، مجموعه آن ها که امنیتی است . بیایند توضیح بدهند که این را از چه کسی گرفتند؟ کدام کشور رفته؟ که البته همه این ها خلاف بود، اگر هم باشد در حد یک تخلف بوده است.اصلا یکی از کارهای بزرگ من که همه تحسین کردند این بود که من در آرشیو را به روی همه باز کردم . من آرشیو را نجات دادم چون هر جا می خواستند یک فیلمی نشان دهند می گفتند محرمانه است مثلاً شما می خواستید دفاعیات خسرو گلسرخی را که خیلی چیز خوبی بود نشان دهید ،می گفتند امکان ندارد، این ها محرمانه هستند. شما تظاهرات چپی ها در دانشگاه تهران را نشان دهید. می گفتند نمی توانیم، این ها ضد جمهوری اسلامی است ، من همه این ها را نشان دادم و چقدر استقبال شد.
شما در دوره مدیریت خودتان در صداوسیما به حمایت تمام قد از احمدی نژاد معروف شدید و این تفاوت را خیلی ها حس می کردند، با آن اوایل کار شما که در زمان آقای خاتمی بود و اواخر کار شما که با آقای روحانی همزمان شد. الان از آن همه حمایت پشیمان نیستید ؟ اگر برگردید رئیس صداوسیما شوید باز هم همان قدر از دولت آقای احمدی نژاد حمایت می کنید؟
من در سال اول با آقای خاتمی کارکردم و آقای خاتمی راضی بودند و چند بار اعلام کردند.
به طور علنی آقای خاتمی اعلام کردند؟ 
بله اگر خواستید من یک قسمت از فیلم قضاوت آقای خاتمی را به شما می دهم در مراسم رسمی مدیران ما در نشست افق رسانه. آقای خاتمی از من یک تعریف مهمی داشت اما آقای احمدی نژاد چنین تعریفی راجع به من نکرده البته آقای خاتمی یک سال بود. آقای احمدی نژاد هشت سال بود و یک دوره بسیار طولانی از مدیریت من با آقای احمدی نژاد همراه شد. شاید یکی از نکاتی که در ذهن شماست اتفاقاً همین طولانی بودن همزمانی است. یک دوره طولانی که ما اختلافات زیادی داشتیم . آقای احمدی نژاد تصور می کرد صداوسیما یک رفتار خاصی باید داشته باشد و ما آن رفتار را نداشتیم. دعوا بالا گرفت و رسانه های طرفدار احمدی نژاد شروع به کوبیدن من کردند و تا امروز این کار را می کنند. شخصیت هایی خلق شدند مثل خانم فاطمه رجبی که معجزه هزاره سوم را نوشت. این ها تمام وقت پای کار ضرغامی آمدند و به ضرغامی فحش می دادند چون می گفتند شما با احمدی نژاد بد هستید. این دعوا آن قدر بالا گرفت که دفتر رهبری دخالت کرد. آن جا جلسات گذاشتند و دعوای ما را حل کردند . آن جا گفتند نصف شما درست می گویید و نصف آن ها درست می گویند. پس ما یک چنین سابقه ای با آقای احمدی نژاد داشتیم. جلسه دولتی نبود که من بروم و دعوایم نشود . بله چون نگاه مان نگاه حاکمیتی است تا زمانی که رئیس جمهور در چارچوب نگاه رسمی حاکمیت فعالیت و کار می کند، حمایت می کنیم . آقای احمدی نژاد کار می‌کرد، آقای روحانی کار نمی کند. صبح تا شب در تلویزیون است، تابه حال هیچ وقت سابقه نداشته مثلاً هیئت دولت را زنده پخش کنند. من هیچ وقت این کار را نکردم اما شما الان این را نگاه کنید. از بس ایشان مدیریت شان ریموتی است من گفتم هر کسی یک بار با آقای روحانی تماس بگیرد، جزئی از سوابق مبارزاتی خواهد بود . این غلو نیست، اگر یک وزیری در طول این هشت سال هشت بار با آقای روحانی صحبت کرد، سوابق مبارزاتی اش تکمیل است. حالا شما با آقای احمدی نژاد مقایسه کنید .آقای احمدی نژاد کار می کرد حالا اگر این تکه از من را پخش کنید همه می گویند دوباره ضرغامی از احمدی نژاد تعریف می کند اما احمدی نژاد می دوید، از این روستا به آن روستا، ما عقب می ماندیم ،چه بگویم دروغ بگویم؟ انتقادهای من به آقای احمدی نژاد سر جای خودش است . خود ایشان می دانند و هر بار که رفتیم با یکدیگر بحث های چالشی کردیم البته الان مدت های طولانی است که یکدیگر را ندیدیم.
 این شایعات که می‌گویند با احمدی نژاد جلسه گذاشتید، درست است ؟
همه این ها را تکذیب می کنم، ما یک سال می شود که یکدیگر را ندیدیم. ما هیچ وقت راجع به انتخابات با یکدیگر صحبت نکردیم. من اگر بخواهم ایشان را ببینم فکر می کنم بعد از انتخابات بهتر است تا هیچ شایعه ای شکل نگیرد . آقای روحانی که رئیس جمهور شد، من در آن یک سال هر کاری توانستم برای وی انجام دادم. خود ایشان می داند. اصلا آقای روحانی من را تشویق کرد یعنی من برای یک پروژه بزرگ مثل یارانه ها که ثبت نام مجدد بود ، این کار را با همه وجود برای ایشان انجام دادم و ایشان خیلی تشکر کرد. حتی ما یک سری کسری بودجه داشتیم و از محلی که در اختیار خودشان بود ۱۰۵ میلیارد تومان کسر بودجه ما را جبران کرد اما من بارها گفته ام اگر آقای روحانی زمان جنگ بود، یک پروژه خودکفایی جنگ راه نمی افتاد. من به عنوان کسی که از فعالان پروژه های صنایع خودکفایی بودم و اولین پروژه تولید انبوه موشکی را راه اندازی کردم به شما می گویم، همین پیام رسان نشان داد که آقای روحانی اصولاً اهل این نیست که یک پروژه بزرگ ملی را پشتیبانی کند ولی آقای احمدی نژاد بود .
شما گفتید رئیس جمهور در چارچوب نظام باشد ، اگر غیر از احمدی نژاد رئیس جمهور دیگری ۱۱ روز خانه نشینی می کرد برخورد صداوسیما همین طور بود؟ خیلی راحت با آن کنار می آمد ؟
صداوسیما معمولاً در اتفاقاتی از این دست برخوردهای مدبرانه دارد و یک تدبیری به خرج می دهیم که کشور به حاشیه نرود. دشمن می خواهد کشور به حاشیه برود، ما نمی گذاریم به حاشیه برود. برای همین با ما بد می شوند . اگر احساس شود افراد برجسته یک رفتار خاصی دارند که آن رفتار را شاید باانگیزه این که یک تأثیری روی افکار عمومی گذاشته شود انجام بدهد، این صداوسیماست که با پختگی و با تدبیر مدیریت و آن مسئله را منتفی می کند نه این که دایم روی آن متمرکز شود ومطرح کند که آن مسئله به چالش اصلی مردم بدل شود. من مطلع و یکی از بازیگران این صحنه بودم که موضوع حل شود. کشور ظرفیت بعضی رفتارهای این گونه را نداشت. همزمان که حل می شد ، دولت هم با حضور معاون اول تشکیل می شد و وزیران هم سر کار خود بودند، بله اگر طولانی می شد و یک تحول دیگری اتفاق می افتاد آن وقت ما وظیفه خودمان را انجام می دادیم ولی با همین تدبیری که انجام دادیم اصلا اتفاق خاصی نیفتاد و مسیر اجرایی کشور در همان خط متن و نه حاشیه توانست ادامه یابد.
شما عضو شورای عالی فضای مجازی هستید و قصد نامزد شدن در انتخابات را دارید. نظر شما درباره فیلترینگ چیست؟
من نظرم را راجع به فیلترینگ بارها اعلام کردم. بعضی از مخالفت هایی که با من می شود و دستگاه های رسمی نظام به من حمله می کنند به دلیل این است که موضع من یک موضع روشنی در باره فیلترینگ است مثلاً در باره اینستاگرام من به طور رسمی اعلام کردم که با فیلترینگ اینستاگرام مخالف هستم، آسیب های آن را می دانم، اشکالات آن را می دانم حتی الان اینستاگرام چند سال است به گونه ای من را فیلتر کرده که از یک عدد ثابتی دنبال کننده های من بیشتر نشود اما معتقدم امروز بخش زیادی از مردم با اینستاگرام کار می کنند. من مطلع هستم، می بینم صفحات را که یک جوانی که به برکت این دولت تدبیر و امید کاری ندارد، رفته و یک صفحه راه اندازی کرده تا صنایع دستی بفروشد، من گفتم مخالف فیلترینگ اینستاگرام هستم. بقیه هم که یک شوخی بزرگ است. ما می گوییم توییتر فیلتر است، همه تشریف دارند. من   در باره تلگرام جزو اولین کسانی بودم که صفحه خودم را بستم اما همه برگشتند ، تمام نهادهای رسمی حزب اللهی و انقلابی مدعی هم برگشتند. آقا یک به یک برمی گشتید، یک تدبیری به خرج می دادید ،در و همسایه نگاه می کنند . ما شیپور را از سر گشاد می زنیم، فیلتر می کنیم اما مافیای فیلترشکن داخل حکومت کار می کند ، مافیای وی پی ان داخل حکومت کار می کند. می گوییم اشکالی ندارد، ما فیلتر کردیم تا بچه نرود تصویر بد ببیند اما کارشناس فیلترشکن آن بچه است. بچه می رود برای مادربزرگ فیلترشکن می گذارد.
در حوزه سیاست خارجی برنامه شما چیست؟ به خصوص با موضوع برجام چه کار خواهید کرد؟
موضوع سیاست خارجی درواقع عشق و نفرت نیست. ما باید براساس منافع ملت تصمیم گیری کنیم البته طبق قانون اساسی آرمان های خودمان را باید با جدیت تعقیب کنیم. کارنامه برجام در طول این سال ها بهترین آینه است برای این که چه اتفاقی افتاد و تدبیر ما در ادامه این مسیر باید چه باشد . ببینید مهم ترین مسئله ما رفع تحریم ها بود. رفع تحریم ها یک مسئله است، دور زدن تحریم ها یک مسئله است، خنثی سازی تحریم ها یک مسئله است که به نظر من تنها راه حل پایدار و جدی برای حل مشکل تحریم که خودبه خود گفت وگو و مذاکرات را در هر سطحی با هر کشوری و در هر حوزه ای که انجام می شود می تواند تقویت کند ، داشتن ارزش افزوده است. یعنی شما باید قدرتمند بروید بنشینید و مذاکره انجام دهید.روابط خارجی باید آزاد باشد. یک برادری نقل می کرد از دوستان وزارت خارجه که مسئولیت داشت ،می گفت اول این دولت، حالا می توانند آقای ظریف تکذیب کنند، می گفت لیست سفیران  را برای همه جای دنیا نوشتیم و این لیست به دفتر رئیس جمهور رفت، برای این که تاییدشود . آقای حسین فریدون این لیست را گرفت و تمام آن را زیر و رو کرد و گفت قبول نیست ، یعنی یک فرد تمام محاسبات وزارت خارجه را کنار گذاشت.
برنامه اصلی شما که برای مردم محسوس باشد و بدانند که برنامه عزت ا… ضرغامی برای حل مشکل اصلی کشور که اقتصاد و معیشت است چیست؟
بله امروز مهم ترین مسائل کشور مسائل اقتصادی و معیشتی است ، در اولویت های مسائل اقتصادی برای من امنیت غذایی مهم ترین است ، امنیت غذایی یعنی این که مردم زنده بمانند و بتوانند به یک سبد حداقل نیازهای اقلام اساسی دسترسی داشته باشند. البته   طوری طراحی می شود که مردم خیال شان راحت باشد. گوشت و مرغ و روغن و برنج و ۱۰ تا ۱۱ قلم اساسی برای آن ها فراهم است. یارانه های نقدی که من در ذهنم است، ادامه همین سیستم یارانه هاست حتی باید متناسب با تورم این ها افزایش داشته باشد اما عمده نگاه من برای این که تورم ایجاد نشود_ چون این پول نقدی که می دهیم تورم پشت آن ایجاد می شود_ سبد کالاست. منتها سبد کالا نه مثل این دولت که سال اول توزیع کرد و آن افتضاح به بار آمد. من تصاویر آن زمان را فقط در دولت نشان دادم، از من تشکر کردند و آقای نوبخت بر اساس همین تصاویر از مردم عذرخواهی کرد. البته من به تازگی دیدم که تکرار می شود و مثل این که این دولت هنوز توجیه نیست . چند وقت پیش گفتم توزیع را یا از مهندس موسوی یاد بگیرید در دوران هشت سال دفاع مقدس یا از آقای احمدی نژاد در دولت قبل . توزیع یک راه دارد. من اگر می گویم سبد کالا، به این معنا نیست که در خانه ها را بزنیم و سبد کالا بدهیم یا یک جایی صف ببندند .
منظور شما کوپن است؟
کارت اعتباری است. ببینید الان کوپن هم اصلاح شده و سهمیه شما محفوظ است، مراجعه می کنید و سهمیه خودتان را می گیرید.
شما به تازگی چند بار راجع به زیر میز زدن صحبت کردید . منظور شما چیست و فکر نمی کنید اگر شما زیر میز بزنید چند سال طول می کشد تا اوضاع درست شود و مشکلات به زودی حل نمی شود ؟
زیر میز زدن کاملاً روشن است که چه اتفاقی می افتد. ساختار ناکارآمد و پوسیده و در خیلی از حوزه ها فاسد و مافیایی جلوی هرگونه اصلاحات را گرفته است . رهبری می فرماید اژدهای هفت سر است، اژدهای حذف ، انحصار، رانت و رشوه و قدرت های خاص برای دادن مجوزها ، پنهان کاری و… من فهرست این ها را درآوردم یعنی به خصوص در هر حوزه ای که ما مشکل داریم ،مسائل خاص آن را درآوردم. باید با این ها مبارزه شود، اگر مبارزه نشود و شما بهترین طرح ها را داشته باشید به نتیجه نمی  رسید.  ببینید این شبکه فاسد متأسفانه از تقاطع اصحاب ثروت و قدرت ایجاد شده است. سابق این طور نبود. این ها تقاطع پیدا کردند و اژدهای هفت سر شدند . ما امروز با یک پدیده عجیب وغریب مواجه هستیم. ظاهرا میزها را می چینند و می گویند همه چیز در جای خودش است. بعد که می خواهید کار کنید می بینید همه محاسبات شما درست است ولی کار جلو نمی رود. تعبیر من زدن زیر میز است یعنی ما این بازی را نمی خواهیم. ما دیگر باید این بازی را عوض کنیم. ما باید این ساختار پوسیده و فاسد را نابود کنیم. به کمک چه کسی؟ به کمک مردم، به کمک جریان های دانشجویی ، با دمپایی نمی توان زیر میز زد ، کفش محکم کوهنوردی می خواهد، کفش محکم کوهنوردی یعنی حمایت مردم و تشکل های دانشجویی . متأسفانه بسیاری از سیاسیون ما که امروز در همین انتخابات ها فعال می شوند و بازیگری می کنند، خودشان دانسته یا ندانسته، بخشی از این صحنه قدرت و ثروت هستند که به هزار دلیل حداقل نمی توانند بازیگری مثبت داشته باشند. اتفاقاً اصلاح طلب و اصولگرا ندارد. همه سر این سفره هستند و حاضر نیستند دست از منافع خودشان بردارند.
به هر صورت شما زیر میزهایی می زنید که یک عده آدم سال هاست روی آن میزها کار می کنند. تیمی که می خواهید بچینید خیلی مهم است. حداقل از آن آدم هایی که به این میزها وابسته اند یا منافعی دارند، نباشند .
بله ، کسانی که تمام وجود آن ها حمایت از آقای روحانی بوده و در جلسات دفاع کردند و تمام حیثیت خودشان را برای آقای روحانی گذاشتند معلوم است این ها کم کم باید کنار بروند ،اگر معنای حرف شما این است که فقط جوان ها را می خواهید بیاورید پس آن تجربیات چه می شود؟ پاسخ شما روشن است .من بسیاری از مدیران باتجربه حزب اللهی،  انقلابی، خدمتگزار و ولایی را می شناسم که در این سیستم ها در سال های اخیر حذف شدند و رفتند و هیچ کس سراغی از آن ها نگرفت. این ها آدم های توانمندی هستند و من آن ها را برمی گردانم.
شما به حکم رهبر انقلاب عضو دو شورای عالی هستید. اگر بخواهید وارد انتخابات شوید آیا از ایشان اجازه می گیرید؟
ما دو شورای فکری داریم البته من با آن ها فعال برخورد می کنم اما مسئولیت اجرایی ندارم . رهبری یک مسئولیتی را به من دادند که من عرض کردم اگر شما می فرمایید تکلیف من است قبول می کنم ولی اگر برعهده خودم می گذارید ترجیح می دهم کار فکری انجام دهم که ایشان بزرگواری کردند.
چه پستی بود ؟
کمیته امداد امام خمینی(ره) قبل از آقای فتاح.
پس نیازی به اجازه نمی بینید؟ 
این که از ایشان اجازه گرفته شود که ما هنوز زمان داریم اما تا آن جایی که من می دانم رهبری موضع گیری نمی کنند و برعهده فرد می گذارند .
امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *