اگر پس از تزریق واکسن آنفلوآنزا برای مدت بسیاری با مشکلات تشریح شده در این مطلب مواجه شدید، حتماً به دکتر مراجعه کنید.
همزمان با سرد شدن هوا، اگر جزو افرادی هستید که خیلی سریع سرما می خورید و بروز سرما خوردگی یا آنفلوآنزا در شما شدید است، احتمالاً تزریق واکسن آنفلوآنزا را به کرات تجربه کردهاید.
واکسن آنفلوآنزا با تمام فوایدی که برای محافظت از بدن دارد، عوارض جانبی ناخواسته ای را نیز در برخی افراد ایجاد می کند که موارد زیر شامل مهمترین آنهاست:
احساس سوزش و خارش در محل تزریق واکسن اولین مسئلهای است که عمدتاً تا چند روز بیمار را درگیر میکند. اساس فرمول واکسن آنفلوآنزا به شکلی است که معمولاً یک تا ۲ هفته بعد از تزریق اثر محافظتی خود را بر بدن میگذارد.
واکسن آنفلوآنزا متشکل از ویروس های خفته عامل این بیماری در سال پیش و یا ویروس هایی است که متخصصان گمان می کنند در زمستان سال جاری باعث بیماری های فراگیر میشوند. این در حالی است که کماکان افراد از این بیماری در امان نیستند و بعضاً به آن دچار میشوند.
در چند روز اول پس از تزریق ممکن است عوارض جانبی چون تب، درد های عضلانی، کهیر، خارش پوست، سردرد، تهوع، احساس ناراحتی و ضعف در بیمار بروز یابند که جای نگرانی ندارد زیرا به تدریج سیستم ایمنی بدن بر این حالات غلبه می کند اما اگر بیش از یک هفته علائم تداوم داشته باشند مراجعه به پزشک ضرورت پیدا میکند.
در سال ۲۰۱۵ دانشمندان با مطالعه واکسن آنفلوآنزا دریافتند بیش از ۸۶ الی ۹۲ درصد افرادی که این واکسن را تزریق میکنند، دچار قرمزی در محل تزریق، حدود ۵۰ درصد تورم و حدود ۴۵ درصد آنان دچار احساس خارش در محل تزریق میشوند.
تزریق واکسن آنفولانزا سالانه باعث نجات جان میلیون ها نفر دردنیا می شود و استفاده از آن بویژه برای کودکان بالاتر از شش ماه، زنان باردار، سالمندان، افراد مبتلا به مشکل ضعف سیستم ایمنی و نیز افراد مبتلا به بیماری های مزمن سخت درمان توصیه می شود.
تزریق این واکسن با نظر مساعد پزشک، در دوران بارداری توسط بانوان ، می تواند علاوه بر محافظت از مادر و جنین باعث شود نوزاد تا چند ماه پس از تولد دچار سرما خوردگی نشود زیرا واکسن در جریان خون او وجود دارد.
دو درصد از هر یک میلیون نفری که واکسن آنفولانزا تزریق می کنند ممکن است با واکنش حساسیتی شدید مواجه شوند بویژه اگر فرد دچار حساسیت به تخم مرغ باشد. در برخی موارد بسیار نادر، تزریق واکسن باعث ابتلای فرد به بیماری فلج پیشرونده به نام “سندروم گیلن باره” شده است. اما احتمال بروز این بیماری بسیار نادر است و نباید به خاطر درصد بسیار کم خطر از مزایای واکسن بی بهره ماند.
لازم به ذکر است؛ رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات، حفظ نظافت فردی، پوشیدن البسه مناسب فصل، اجتناب از مواجهه با افراد بیمار و انجام ورزش روزانه نقش بسزایی در جلوگیری از آنفلوآنزا دارند.