شنبه , ۱ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۴۴ قبل از ظهر به وقت تهران

عکس: ابرهای شگفت‌ انگیز برفراز آسمان مریخ

کاوشگر “کنجکاوی”(Curiosity) موفق به ثبت تصاویری شگفت انگیز برفراز سیاره مریخ شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، در جدیدترین تصاویری که کاوشگر “کنجکاوی” از مریخ به زمین فرستاده است ابرهای نوظهوری در آسمان مریخ دیده می‌شوند که بسیار شگفت‌انگیز هستند.

ابرهای مریخ همانند ابرهای نازک و مرتفع “سیروس” در زمین هستند اما با این تفاوت که ارتفاع آنها در مریخ کمتر از ابرهای سیروس در زمین است.

“جان مورز”(Jhon Moores) از محققان تیم کاوشگر کنجکاوی و استاد دانشگاه یورک در تورنتو گفت: احتمال دارد این ابرها از کریستال‌های منجمد آب تشکیل شده باشند که در بخش‌های سردتر جو دانه‌های گرد و غبار قرار می‌گیرند.

وی افزود: البته تعیین ارتفاع دقیق این ابرها در مریخ برای کاوشگر ممکن نیست.

پیش از این نیز ابرهای مریخی بوسیله کاوشگرهای پیشین نظیر فونیکس در سال ۲۰۰۸ مشاهده شده‌اند اما دید کاوشگر کنجکاوی بسیار بهتر و واضح‌تر بوده است.

این ابرها در پنج درجه پایین‌تر از مدار استوای مریخ مشاهده شده‌اند.

با توجه به اینکه جو مریخ فوق‌العاده رقیق و نازک است، نمی‌تواند همانند جو زمین یک عایق حرارتی مناسب باشد و دمای آن در شب به منفی ۷۳ درجه و در استوا به منفی ۱۲۵ درجه و در قطب‌ها به منفی ۱۹۵ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

پیش از این در زمانی که مریخ در دورترین فاصله خود از خورشید(aphelion) قرار دارد، یک کمربند از ابرهای کریستالی یخی در محدوده خط استوای مریخ مشاهده شده بود.

این تصویر حدود دو ماه پیش از این گرفته شده است و طبق اعلام ناسا این ابرها در هنگام طلوع صبح دیده شده و تا ظهر کاملا ناپدید شده‌اند  که محققان اعلام کرده‌اند این ابرها احتمالا مرحله اول ایجاد یک کمربند کریستالی دیگر هستند.

ابرهای شگفت انگیز در آسمان مریخ/عکس

ابرهای شگفت‌ انگیز برفراز آسمان مریخ

کاوشگر کنجکاوی که به تازگی وارد پنجمین سال فعالیت خود در مریخ شده است موفق شده با استفاده از دوربین‌های خود هشت عکس از ابرهای مریخ را در تاریخ ۱۷ ژوئیه در مدت زمان چهار دقیقه بگیرد و با کنار هم قرار دادن آنها یک انیمیشن از حرکت آنها ایجاد نماید.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *