دونالد ترامپ در مصاحبه با شبکه «آی.تی.وی» از مردم انگلیس به دلیل بازنشر توییت های یک گروه راست افراطی موسوم به «اول بریتانیا» عذرخواهی و ابراز پشیمانی کرد.
رئیسجمهوری آمریکا که در یک سال گذشته سه بار سفر خود به لندن را به دلیل خشم افکار عمومی مردم انگلیس علیه سیاستش هایش به تأخیر انداخته، در مصاحبه «پیرس مورگان» گزارشگر انگلیسی از مواضع خود در رابطه با انتشار محتوای اسلام ستیزانه عقبنشینی کند.
او هفته گذشته در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس با «پیرس مورگان» به گفتوگو نشست و از بیاطلاعیاش نسبت به ماهیت گروه راست افراطی اول بریتانیا سخن گفت.
ترامپ در این مصاحبه که شامگاه یکشنبه بهطور کامل از شبکه تلویزیونی «آی تی وی» پخش شد در پاسخ به این سئوال که ‘چرا پیامهای گروه راست افراطی اول بریتانیا را در توییتر منتشر کرد’ گفت: من در رابطه با این گروه اطلاعاتی نداشتم و امروز هم چیزی نمیدانم؛…ضمن اینکه، این مساله در انگلیس خیلی شلوغ کرد اما در آمریکا مساله بزرگی نبود.
مورگان از وی پرسید ‘اما اینکه شما بهرغم گذشت چند هفته توییت های خود را حذف نکردید بدین معنا بود که از تعدادی نژادپرست حمایت و آنها را تائید میکنید’، رئیسجمهوری آمریکا پاسخ داد: من نمیدانم آنها چه افرادی هستند. من چیزی در رابطه با آنها نمیدانم و کسی را تائید نکردم. من طرفدار مقابله با اسلام افراطی هستم. توییت من هم در رابطه با تصاویر اسلام افراطی بود.
ترامپ با تأکید بر اینکه انگلیس را دوست دارد و نمیخواهد مشکلی در این رابطه به وجود آید افزود: اما اگر شما به من میگویید که آنها (گروه اول بریتانیا) افراد ترسناک و نژادپرستی هستند، عادلانه است بگویم عذرخواهی میکنم.
«اول بریتانیا» یک گروه راست افراطی است که در سال ۲۰۱۱ توسط اعضای حزب دست راستی «ملی بریتانیا» تشکیل شد و علاوه بر تبلیغات منفی علیه مسلمانان در فضای مجازی، تجمعات اعتراضی علیه مسلمانان در مقابل مساجد و به راه انداختن تظاهرات در اعلام مخالفت با مسلمانان و مهاجران را در کارنامه خود دارد.
جیدا فرنسن نائب رئیس این گروه افراطی آذرماه گذشته ویدئوهایی از ضرب و شتم چند جوان و شکستن یک مجسمه مسیحی را در توییتر خود منتشر و تلاش کرده بود این اقدامات را به مسلمانان نسبت دهد. دونالد ترامپ متعاقباً این توییت ها را در حساب خود بازنشر داد که با موجی از انتقادها از سوی سیاستمداران انگلیسی مواجه گردید.
ترامپ با این حال در این مصاحبه ادعا کرد که همه اقلیتهای مذهبی از جمله مسلمانان را دوست دارد و از سوی آنها حمایت میشود.
وی افزود: آنها (مسلمانان) هم من را دوست دارند چون به آنها حس امنیت میدهم. من احترام زیادی برای مسلمانان قائل هستم.
رئیسجمهوری آمریکا در بخش دیگری از اظهاراتش توییتر را ابزاری برای دفاع از خود دانست و گفت: من توییتر را یک شبکه اجتماعی و شکل پیشرفته ارتباطات میدانم.
ترامپ بابیان این ادعا که شایعات زیادی علیه وی منتشر میشود، افزود: اگر من از این طریق با مخاطبانم ارتباط برقرار نکنم قادر به دفاع از خود نخواهم بود و بایستی هر ۱۵ دقیقه یک کنفرانس خبری به راه بیندازم.
پیرس مورگان همچنین درباره دیدگاه وی نسبت به انگلیس و احتمال سفرش به این کشور سؤال کرد و ترامپ پاسخ داد: به نظرم در کشور شما (انگلیس) محبوبیت زیادی دارم. ایمیلهای بسیاری از طرفدارانم در انگلیس دریافت میکنم و آنها از حس امنیتی که القا میکنم لذت میبرند.
رئیسجمهوری آمریکا در پاسخ به این سؤال که برخی از سیاستمداران انگلیسی همچون جرمی کوربین (رهبر حزب کارگر) تمایلی به سفر وی به لندن ندارند گفت: آنهایی را که شما نام میبرید نمیشناسم. اما برای من اهمیتی ندارد و این مشکل خودشان است؛ اگر نمیخواهند [به لندن] سفر کنم در کشورم میمانم.
ترامپ گفت: من رابطه خوبی با نخستوزیر شما دارم. به نظرم او در کارش موفق است. برخلاف نظر بقیه ما رابطه خوبی با یکدیگر داریم؛ من از او و اقدامات و صحبتهایش حمایت میکنم و اگر هر اتفاقی برای انگلیس بیفتد ما به کمک نظامی این کشور میشتابیم.
در مورد خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، رئیسجمهوری آمریکا، از شیوه مذاکرات «ترزا می» انتقاد کرد و گفت: هرچند برای نخستوزیر شما احترام قائل هستم اما اگر جای او بودم موضع سختتری را برای خروج [از اتحادیه اروپا] در پیش میگرفتم.
ترامپ افزود: من با اتحادیه اروپا مشکلات زیادی دارم. ما قادر نیستیم محصولاتمان را وارد اتحادیه اروپا کنیم و این در حالی است که آنها محصولات خود را بدون مالیات و یا مالیات کم وارد آمریکا میکنند. اتحادیه اروپا درزمینهٔ تجارت با آمریکا رابطه غیرعادلانهای داشته است.
مردم انگلیس در ژوئن سال ۲۰۱۶ به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رأی داده و بر اساس برنامه اعلامشده از سوی وزارت برگزیت ۲۹ مارس ۲۰۱۹ بهطور رسمی از اتحادیه اروپا خارج خواهند شد.