هشتمین روز از سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در کاخ جشنواره و سینماهای مردمی با اتفاقات و حواشی متفاوتی همراه بود.
دیواری کوتاهتر از فیلمهای کوتاه هم هست؟!
اولین سانس اکران روز هشتم که به مجموعه فیلمهای کوتاه اختصاص داشت، نشست خبری سوت و کور و خلوتی را تجربه کرد.
سازندگان این فیلمها از کمتوجهی اهالی رسانه به نمایش فیلمها کوتاه گلایه کردند. در عین حال آنها معتقد بودند که جشنواره فجر میتواند فرصت مناسبی برای دیده شدن فیلمهای کوتاه باشد و شاید بهتر باشد این جشنواره یک هیأت انتخاب مجزا داشته باشد تا فیلمهایی که پیش از این در جایی نمایش داده نشدهاند به جشنواره فجر راه یابند. اما با همه این تفاسیر و گلایه و پیشنهادها، همچنان مظلومان روز هشتم جشنواره فجر ۳۷ فیلمهای کوتاه سانس اول بودند و بس.
روز هشتم جشنواره؛ روز تاخیرها
«متری شش و نیم» فیلم خاص روز هشتم فجر ۳۷ برای اهالی رسانه بود تا بتوانند جواب سوالهای زیادی را از آن بگیرند، به همین جهت ورود افراد به کاخ رسانه در این روز و در این سانس با سختگیری بیشتری انجام میشد.
در سالنهای مختلف، نمایش فیلم با کمی تاخیر از یکدیگر آغاز شد و به دلیل طولانی بودن زمان فیلم «متری شش و نیم» نظم ساعت برگزاری جلسات پرسش و پاسخ و اکران فیلمهای بعدی نیز کمی به هم ریخت. همه چیز با کمی تاخیر، اما در نهایت آرامش برگزار شد.
رژه اشرافی سرکار خانم پریناز
پریناز ایزدیار در هشتمین روز جشنواره با دو فیلم به سینمارسانه آمد، یکی فیلم «متری شش و نیم» و دیگری «سرخپوست». البته ایزدیار در نشست فیلم سعید روستایی حاضر نشد که احتمالا به دلیل نقش کوتاهش در «متری شش و نیم» بوده، ولی در نشست خبری فیلم «سرخپوست» که یکی از نقشهای اصلی را در آن داشت، شرکت کرد. البته این تنها نکته حضور ایزدیار نبود و دو لباس متفاوت وی در مراسم فوتوکال دو فیلم آن هم در فاصله زمانی چند ساعت جلب توجه میکرد و برخی برایشان سوال پیش آمده بود کجا و چطور این تعویض لباس اتفاق افتاده! این در حالی اتفاق افتاد که روز گذشته در برنامه «سمت خدا» از سوی مهمان برنامه (حجتالاسلام والمسلمین حسینی قمی) انتقادات شدیدی مبنی بر تجملگرایی و برگزاری شوی لباس توسط هنرمندان در جشنواره فیلم فجر با تعبیر «رژه اشرافی» مطرح شده بود.
پنج فیلمی که همچنان مردمپسند ماندند
در ششمین روز از اعلام نتایج آرای مردمی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، ۵ فیلم برتر بدون اولویت معرفی شدند.
«متری شش و نیم» به کارگردانی سعید روستایی، «شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس آبیار، «سرخپوست» به کارگردانی نیما جاویدی، «ماجرای نیمروز۲ رد خون» به کارگردانی محمدحسین مهدویان و «غلامرضا تختی» به کارگردانی بهرام توکلی، فیلمهایی بودند که همچنان در بهترینهای آرای مردمی جایگاهشان را حفظ کردند.
«متری شش و نیم» و چند توضیح
جمال ساداتیان در نشست خبری «متری شش و نیم» در خصوص حواشی مربوط به حذف برخی از سکانسهای فیلم گفت: چیز قابل اعتنایی در تدوین حذف نشده است. به هرحال پلیس وقتی با آدم خشنی مواجه میشود خیلی نمیتواند رفتارش ملاطفتآمیز باشد و پلیس هم باید در برابر این رفتارها برخورد خشنی داشته باشد. به هرحال سینما باید چیزی را به تصویر بکشد که با زندگی مردم معطوف باشد.
سعید روستایی نیز درباره عکسی که روی پوستر فیلم است و در خود فیلم نیست، گفت: فکر میکنم در تدوین حذف شده است.
فیلم لاکچری چقدر خرج برداشت؟
این روزها بحث شفافیت مالی فیلمهای جشنواره فجر ۳۷، نقل مجالس و جلسات این فستیوال شده و بعضی از تهیهکنندگان و سرمایهگذاران فیلمها، ـ. آن هم بعد از اعلام نصفه و نیمه بنیاد سینمایی فارابی در این خصوص ـ. با طعنه و کنایه و انواع درگیری لفظی ارقامی را اعلام کردهاند.
اما روز هشتم جشنواره رویکردی جدید در این خصوص دیدیم و آزیتا موگویی در نشست خبری فیلمش، ایده اصلی که عنوان لاکچری به آن داده شده در این باره پیشگام شد و گفت: من از خیلی وقت پیش از شفافیتهای مالی استقبال کردم. حتماً درباره بودجه فیلم و بازیگران سرشناس و سفرهای مختلف آن میپرسید. بودجه این فیلم کمی بیش از ۴.۵ میلیارد تومان است و ما تمام تلاشمان را کردیم که برآورد بالاتر از آنچه فکر کردیم نشود و آنچه قرار است بیپرده باشد به واسطه بالا پایین شدن ارز تغییری نکند.
فردوسیپور در سرزمین «سرخپوست»ها
عادل فردوسی پور در هشتمین روز از جشنواره فیلم فجر در سینمارسانه ملت حضور داشت و جالب اینجاست که در مراسم فرش قرمز فیلم «سرخپوست» نیز در کنار بازیگران و عوامل این فیلم حاضر شد و در این شرایط بیش از همه عکاسان و تصویربرداران حظ بردند.
اون که شکل منه، داداشمه!
نوید محمدزاده که این روز با دو فیلم به سینمارسانه ملت آمده بود در نشست خبری فیلم «متری شش و نیم» یک قول عجیب داد. وی گفت: قطعا من سال بعد فیلم نخواهم داشت. حتما من این کار را انجام میدهم؛ چون فکر میکنم برای دیدن یک سری چیزها، یک سری زحمتها و اتفاقها لازم است که یک سال مرا در فجر نبینند که یک مقدار آدمها به گذشته برگردند و فیلمهای من را دوباره مرور کنند تا شرایط فیزیکال، بیانی و همه چیز را از نو ببینند. احساس میکنم نباید سال بعد در فجر فیلم داشته باشم. اگر داشتم مطمئن باشید داداشم است، من نیستم!