پنجشنبه , ۶ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۸:۲۵ قبل از ظهر به وقت تهران

مادران باردار در روز چقدر آب بنوشند؟

خانم های باردار تا پایان دوران بارداری شان به آب بیشتری احتیاج دارند، چون سیستم‌ های بدن باید بتوانند به جای دو نفر کار کنند، البته اغلب خانم ها در دوران بارداری به خودی خودی میلشان به آب خوردن زیاد می شود.

باردار شدن باعث شده میل‌تان برای آب خوردن بیشتر شود؟ اگر تا به حال هم این اتفاق نیفتاده، از این جا به بعد باید خیلی بیشتر مراقب دریافت آب و مایعات در برنامه روزانه غذایی‌تان باشید. می‌پرسید چرا؟ در ادامه مطلب به این سوال مهم پاسخ داده‌ایم.

http://infobaby.org/wp-content/uploads/165-5d42a65b7be32e32e23856ef2e4e61a7.jpg

آب مواد مغذی ضروری را به جنین می‌رساند

هر روز نگران رسیدن ویتامین و مواد معدنی ضروری به جنین‌تان هستید و مدام حواستان به چیزهایی که می‌خورید هست تا بهترین مواد غذایی به بدن او برسد؟ خب، دقیقا به همین خاطر هم هست که در بارداری باید بیشتر آب بخورید زیرا آب است که باعث بهبود جذب این ویتامین‌ها و مواد معدنی، انتقال آنها به سلول و سپس ورودشان به سلول‎های خونی می‌شود و این سلول‌های خونی غنی از مواد مغذی هستند که قرار است از جفت عبور کنند و در نهایت به جنین برسند – همه‎اش هم با کمک H2O!

 

نیاز به آب در دوران بارداری بیشتر است

تا پایان بارداری شما به آب بیشتری احتیاج دارید چون سیستم‌های مختلف بدن باید بتوانند به جای دو نفر کار کنند. برای اینکه بتوانید به مقدار آب توصیه شده در طی دوران بارداری برسید، سعی کنید به جای مصرف یک باره آب به مرور و در طی روز مایعات بخورید تا یک دفعه دچار احساس سنگینی و پری زیاد نشوید. در ضمن اگر در این دوران ورزش می‌کنید، یادتان باشد که حتما قبل، بعد و در حین ورزش آب بخورید به خصوص اگر در هوای گرم فعالیت می‌کنید. این نکته کلیدی را نیز هیچ وقت فراموش نکنید که وقتی احساس تشنگی می‌کنید، یعنی بدن شما در میانه راه کم آب شدن است و باید فورا آب را به سلول‌ها برسانید.

 

از کجا بفهمیم که آب کافی خورده‌ایم یا نه؟

رنگ ادرار بهترین راه برای کنترل میزان آب بدن است. ادرار تیره رنگ نیاز بدن به آب بیشتر را نشان می‌دهد و ادرار بی رنگ نشان از کافی بودن میزان آب دریافتی بدن است.

در صورتی که زن باردار نمی‌تواند مزه آب را تحمل کند، بهتر است یک برش لیموترش را در لیوان و یا پارچ آب بیندازد تا طعم دار شود. علاوه بر این مخلوط کردن چند قطره آب لیمو ترش تازه با آب برای برطرف ساختن حالت تهوع نیز مفید است.

افزودن گشنیز تازه، دانه رازیانه و یا یک دانه هل در آب می‌تواند آن را طعم دار کند. تکه میوه های یخ زده مانند پرتقال، لیمو، کیوی، هلو، زردآلو و آلو می‌توانند به جای یخ مورد استفاده قرار بگیرند.

 

آب از ابتلا به عفونت‌های دستگاه ادراری، یبوست و هموروئید پیشگیری می‌کند

در دوران بارداری شما نه فقط برای تامین نیازهای دو نفر غذا می‌خورید و آب می‌نوشید، بلکه میزان مواد زائد دفعی‌تان هم بیشتر می‌شود. بنابراین با افزایش مصرف آب در طی روز به کلیه‌ها کمک می‌کنید تا بتوانند این مواد را دفع کرده و از بدن بیرون بفرستند. البته مصرف آب در بارداری یک فایده مهم دیگر هم دارد و آن پیشگیری از عفونت‌های ادراری است. آبی که مدت طولانی در مثانه بماند به محیطی بسیار مناسب برای فعالیت باکتری‌ها تبدیل می‌شود بنابراین مصرف آب کافی شما را در برابر عفونت کلیه، مثانه و مجاری ادراری بیمه می‌کند.

همچنین آب باعث می‌شود دفع مدفوع از بدن نیز راحت تر انجام شده و یبوست ایجاد نشود. از آنجا که یبوست در بارداری به دلایل مختلف بسیار شایع است، بنابراین نیازی به تاکید نیست که در این شرایط به دلیل افزایش فشار در ناحیه مقعد برای خروج مدفوع، ریسک هموروئید یا بواسیر هم افزایش پیدا می کند.

 

آب از خستگی، ورم و سردرد پیشگیری می‌کند

هوا خیلی گرم شده یا شما باردار هستید؟! بله، وقتی باردار هستید، بیشتر احساس گرما می‌کنید ولی با مصرف مقادیر کافی آب و مایعات می‌توانید به سیستم‌های خنک کننده بدن کمک کنید تا کارشان را بهتر انجام دهند.

یکی از اولین نشانه‌های کم آبی در بدن خستگی است که با مصرف آب کافی قابل رفع یا پیشگیری است. علاوه بر این، خوردن آب مانع بروز سردرد (یکی دیگر از علامت های کم آبی) می‌شود. در ضمن فراموش نکنید که آب کافی شما را از شر سدیم اضافه هم خلاص می‌کند تا بدنتان به خصوص در ناحیه مچ و ساق خیلی ورم نکند.

 

خوردن آب تنها روش تامین مایعات مورد نیاز بدن نیست

اگر چه آب بهترین نوشیدنی برای تامین مایعات مورد نیاز بدن است اما برای حفظ تنوع می‌توانید از شیر، آب میوه و سبزیجات (طبیعی و بدون شکر)، آب‌های طعم‌دار شده (به شرط اینکه گازدار نباشند)، انواع چای بدون کافئین و… استفاده کنید.

فراموش نکنید که ۲۰ درصد از آب مورد نیاز روزانه شما از مواد غذایی تامین می‌شود. بیشترین مقدار آب معمولا در میوه‌ها انباشته شده است. یک فنجان آب هندوانه یا طالبی حدود ۱۵۰ میلی‌لیتر آب دارد، یک عدد گلابی یا یک فنجان توت فرنگی حدود ۱۲۰ میلی لیتر آب دارد و… .

 

در دوران شیردهی بیشتر آب بخورید

خانم‌های شیرده هم باید آب بیشتری بخورند تا شیر در بدن شان به خوبی ترشح شود. بعضی وقت‌ها به این افراد توصیه می‌شود که برای افزایش شیرشان به جای آب، ماءالشعیر بنوشند اما حقیقت این است که هیچ مایعی نمی‌تواند جایگزین آب شود. از طرف دیگر کالری ماءالشعیر نسبت به آب بیشتر است و همین امر می‌تواند باعث بالا رفتن وزن مادران شیرده شود.

بنابراین نوشیدن چند لیوان آب (به تنهایی یا به همراه طعم‌دهنده‌ای مانند آب‌لیموی تازه) می‌تواند اقدامی موثر در جهت حفظ سلامت و افزایش شیر مادران عزیز باشد.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *