با وجود گذشت دو روز از خودکشی نوجوان ۱۲ساله اهل هلیلان ایلام، هنوز شوکِ خبر کم نشده است. نوجوانی که گفتهاند به خاطر فقر و نداری و ناتوانی در تامین لباس عید دست به خودکشی زده و البته بهزیستی مدعیست که بیشتر عدم مهارت خانواده در ارتباطگیری با دخترک تاثیر منفی در روحیه او داشته.
این تصاویر به تازگی در فضای مجازی منتشر شده و منتسب به محل زندگی دخترک است.
علت خودکشی دختر ۱۲ساله ایلامی چه بود؟
مدیرکل بهزیستی استان ایلام با ابراز تاسف و تسلیت درگذشت دختر نوجوان اهل شهرستان هلیلان توضیحاتی ارائه کرد.
به نقل از روابط عمومی بهزیستی ایلام، زهرا همتی اظهار کرد: در پی اعلام خبر ناگوار این دختر نوجوان تیم اجرایی و مددکاری این اداره کل متشکل از معاون اجتماعی بهزیستی استان، رییس بهزیستی شهرستان چرداول، مسئول مرکز اورژانس اجتماعی چرداول و مسئول بهزیستی هلیلان به منظور بررسی علت این موضوع صبح امروز به منزل خانواده متوفی اعزام و پس از انجام بررسیهای لازم و مصاحبه با اعضای خانواده نتیجه را به اینجانب اعلام کردند.
وی گفت: این خانواده ۵ نفره به علت معلولیت سرپرست خانواده از ناحیه یک دست، تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که درچارچوب قوانین و دستورالعمل های مربوطه از کمکهای مستمر و غیر مستمر سازمان شامل کمک هزینه ساخت مسکن(۱۴۰ میلیون ریال)، مستمری ماهیانه(پنج میلیون و ۱۵۰ هزار ریال)، کمک هزینه معیشت( هر سه ماه چهار میلیون و ۵۰۰ هزار ریال)، هزینه کمک معاش(هشت میلیون ریال) و سایر کمکهای غیر مستمر نظیر بسته های غذایی برخوردارند اما بدلیل محرومیت مضاعف و فقر اقتصادی حاکم بر منطقه از بسیاری امکانات رفاهی و خدماتی، برخوردار نیستند.
مدیرکل بهزیستی استان ایلام با بیان اینکه، بر اساس اعلام نظر والدین زینب، او دارای علایم افسردگی بود که به دلیل عدم آگاهی خانواده از این موضوع اقدامی در جهت درمان مشکلات روحی و روانی وی انجام ندادند، تصریح کرد: با توجه به دریافت مستمری و یارانه ماهیانه که مبلغی بالای ۱۰ میلیون ریال بوده و نیز فعالیت خانواده در زمینه دامداری(پرورش چند راس گاو) تامین حداقل نیازهای خانواده دور از انتظار نیست اما متاسفانه به دلیل فقر فرهنگی خانواده و عدم آشنایی آنان با روحیه حساس فرزندان، خواسته های اولیه آنان را نادیده گرفته که در نهایت با توجه به زمینه افسردگی این عضو خانواده متاسفانه اقدام به خودکشی کرده است.
همتی گفت: از دیگر مشکلات خانواده میتوان به عدم آشنایی والدین با مهارتهای فردی و برقراری ارتباط موثر با فرزندان و در نتیجه عدم اقدام مناسب جهت دریافت خدمات درمانی اشاره کرد.
وی ادامه داد: با توجه به فقر اقتصادی مضاعف منطقه که باعث تشدید آسیبهای اجتماعی متعدد در این منطقه شده ، حل این مشکلات به تنهایی از عهده بهزیستی خارج و نیازمند عزم جدی و همکاری عمومی دستگاه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و همچنین مشارکت خیرین است.
مدیرکل بهزیستی استان ایلام ابراز امیدواری کرد با تحقق این موارد شاهد رونق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی همه مناطق محروم استان از جمله شهرستان تازه تاسیس هلیلان و رفاه مردم عزیز ساکن این مناطق بوده و شاهد تکرار چنین رخدادهای تاسف بار نباشیم.