سه شنبه , ۴ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۵:۳۴ قبل از ظهر به وقت تهران

مراسم بدرقه‌ عزت‌ الله انتظامی برپا شد

جمعی از هنرمندان و مردم علاقه مند ساعتی قبل از آغاز مراسم تشییع پیکر زنده یاد عزت الله انتظامی در تالار وحدت و خیابان اطراف آن برای خداحافظی با این بازیگر جمع شدند و مراسم با بوسه‌ی پرویز پرستویی بر تابوت عزت‌الله انتظامی آغاز شد.

http://www.entekhab.ir/files/fa/news/1397/5/28/470945_215.jpg

به گزارش «انتخاب»، از شامگاه شنبه ۲۷ مردادماه تدارکات لازم برای برپایی مراسم تشییع آقای بازیگر سینمای ایران انجام شد و برخلاف دیگر مراسم مشابه این بار، سن و محل قرارگیری سخنرانان در بیرون تالار وحدت و در خیابان گذاشته شده که البته دور آن نرده کشی شده تا از ازدحام مردم جدا باشد.

ساعت ۹:۳۵ دقیقه مراسم رسمی بدرقه‌ی عزت الله انتظامی با پخش تلاوت آیاتی از قرآن کریم و نیز آهنگ «هزاردستان» آغاز شد.

با وجود سختگیری زیاد برای ورود به تالار، چند نفری از بین میله‌ها به محوطه امدند تا از هنرمندان عکس یادگاری بگیرند.

مراسم با قرارگیری تابوت عزت الله انتظامی در جایگاه و بوسه پرویز پرستویی بر تابوت و اجرای او آغاز شد.

پرستویی: از خواب که بیدار شدیم،دیدیم عزت سینما رفته است

پرویز پرستویی در ابتدا بیان کرد: همیشه سخنرانی برایم سخت بود چون آدم حرافی نیستم اما امروز روز دیگری است و من هستم و یک‌سینه حرف. مگر این سینما چند عزت الله انتظامی داشت که داریم‌ او را راهی می‌کنیم؟ مگر در تمام این سینما چند بازیگر هست که بتواند “مش حسن” را بازی کنند که رخت بر بستن “مش حسن” را تماشا کنیم؟ پس امروز روز تریبون و سخنرانی است.

او گفت: از خواب که بیدار شدیم دیدیم “عزت سینما” رفته است؛ عزتی که هر چقدر قدر بودی به پای او نمی‌رسیدی. ما دیروز بعد از بیداری، خواب دیدیدم پیر دیر، بار سفر بسته و گذاشتیم او مثل آب از میان انگشتان ما بگذرد. خواب دیدیدم سینمای کم جان ما یتیم‌ شده است. امروز مناسب ترین زمان برای سخن گفتن از پدر سینما است و وای که چقدر دلم پُر است.

پرستویی ادامه داد: او با طنازی مختص خودش مرام و مسلک‌اش را از جان و دل آموزش می‌داد. برای شخص من عزت الله انتظامی مُرادی بود که کلمانش را سُرمه چشم‌ می‌کردم پس برای من شاگرد؛ استادی رفته است که دیگر کسی همانند او را نخواهم شناخت.

وی افزود: به یادش که می افتم حیرت می کنم از اینهمه صبوری ولی حتما بخاطر همراهی عزیزانش بوده است.

پرستویی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جمشید مشایخی و محمد علی کشاورز و آرزوی سلامتی برای آن‌ها گفت: خاک استاد انتظامی را بقای عمر استاد نصیریان می کنم و از ایشان می خواهم صحبت کنند.

علی نصیریان: عزت جان تو بدجور ما را تنها گذاشتی

علی نصیریان با تشکر از حضور مردم بیان کرد: او متعلق به مردم است و این روح و جانی که در نقش‌هایش بود بر دل مردم نشست. او نمرده، زنده است با کارهایی که کرد. آقای انتظامی انتظار نداشتم، اینجا (تالار وحدت) برای تشییع بیایم. می‌خواستم اینجا با هم یک بار دیگر کار کنیم.

او یادآور شد: یک شبی با هم بودیم و من آوازی خواندم، او گفت که وقتی مُردم می‌خواهم ‌تو سر قبرم آواز بخوانی. حالا من هم می‌خوانم: دلم تنگ و آسمان تنگ و…

نصیریان پس از آواز کوتاهی که با صدایی حُزن انگیز خواند، افزود: عزت جان من به عهدم وفا کردم اما تو بدجور ما را تنها گذاشتی.

او در ادامه به شروع همکاری و سابقه فعالیت عزت الله انتظامی در تئاتر اشاره کرد.

نصیریان با تاکید براینکه حس خاصی به این هنرمند داشته، اظهار کرد: به نظر من عزت الله انتظامی یکی از رکن های اصلی سینمای جدید بود و امیدوارم نسل‌های بعد از ما موفق شوند؛ هر چند کسی نمی تواند جایگزین کسی شود ولی به لحاظ فرهنگی این اتفاق می‌تواند، بیفتد.

برای این مراسم محل جداگانه‌ای در حیاط تالار برای خانواده انتظامی و برخی هنرمندان و مدیران تدارک دیده شده که علاوه بر مجید انتظامی (پسر عزت‌الله انتظامی) به علی نصیریان، بهمن فرمان آرا، ابوالحسن تهامی، داریوش اسدزاده، احترام برومند، منوچهر شاهسواری، همایون اسعدیان، احمد مسجد جامعی، سید محمد بهشتی، جمشید گرگین، شکرخدا گودرزی، هادی مرزبان، پرویز پرستویی،فاطمه معتمدآریا،حبیب رضایی،پوری بنایی، باران کوثری، جهانگیر کوثری، مازیار میری، قطب الدین صادقی، شهداد روحانی، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت ارشاد، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی،محمد مهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی وزارت ارشاد و…. می‌توان اشاره کرد.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *