یک دختر هفتساله در شهرستان بشاگرد که دچار عقربگزیدگی شده بود، به دلیل تأخیر در رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست داد.
معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان بشاگرد روز دوشنبه ضمن تأیید این خبر اظهار داشت: «این دختربچه ساکن روستایی در شهر گافر بود که به دلیل تأخیر بسیار در انتقال او به بیمارستان، پزشکان موفق به نجات او نشدند.» حسین هاشمی بیان داشت: «اگر بیمار عقربگزیده در ۶ ساعت اول مراجعه نکند، به نوعی شانس درمان کامل را از دست میدهد و هرچه زمان بیشتری بگذرد، به دلیل نفوذ سم در جریان خون با خطر مرگ مواجه میشود. تورم موضعی، حساسیت و سوزش، بیقراری، تاری دید، تنگینفس و افزایش تعریق و ترشح بزاق از علایم عقربگزیدگی است و فرد عقربگزیده باید در اسرعوقت به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کند.»
طبق گفته بستگان این دختربچه، او صبح روز یکشنبه دچار عقربگزیدگی شده و انتقال او به مرکز درمانی سیت و ماسیتی حدود سهساعت طول کشیده و پس از رسیدن به آنجا به بیمارستان سردشت منتقل شده، اما در آنجا نیز اقدامی صورت نگرفته و بیمار ساعت پنج عصر به بیمارستان میناب انتقال یافته است. با وجود تلاش پزشکان برای نجات جان این دختربچه، او صبح دوشنبه جان خود را از دست داد.
عقربگزیدگی در هرمزگان در فصلهای گرم همچون دیگر نقاط گرمسیر کشورمان شیوع بسیار بالایی دارد و در برخی مناطق ازجمله شهرستان بشاگرد ماهانه حدود ۹۰نفر به دلیل عقربگزیدگی روانه مراکز درمانی میشوند.
عقرب زرد کوچک (گادیم) ازجمله شایعترین گونه عقربها در استان هرمزگان است که به علت داشتن نیش کوچک، درد زیادی ایجاد نمیکند و فرد گاهی متوجه عقربزدگی نمیشود، به همین دلیل به مراکز درمانی مراجعه نکرده یا دیر مراجعه میکند که این تأخیر میتواند شدت علایم را چند برابر کرده و حتی منجر به مرگ شود. براساس تحقیقات صورتگرفته از سوی جهاد دانشگاهی، گونه گادیم خطرناکترین کژدم (عقرب) کشور و عامل اصلی مرگومیر ناشی از عقربزدگی در استان هرمزگان است. اهمالکاری درخصوص فردی که دچار عقربگزیدگی شده، ممکن است منجر به مرگ او شود. با توجه به خطرناکبودن نیش برخی از گونههای این حشره باید فرد عقربگزیده در اولین فرصت به بیمارستان اعزام و آزمایشهای ویژهای برایش انجام شود./شهروند