بعضیها ممکن است تخممرغ خام را بهصورت مخلوط با شیر بهعنوان یک غذای مکمل به اطفال بخورانند.
گاهی عدهای از افراد در ترکیب برخی غذاهای خانگی آماده مصرف نظیر سس از تخممرغ خام استفاده میکنند.
حتی برخی ورزشکاران به ویژه در رشته بدنسازی سفیده تخممرغ خام را در قالب معجونهای تقویتی مصرف میکنند. اما باید دانست که مصرف سفیده تخممرغ به صورت خام غیربهداشتی است.
سفیده تخممرغ حاوی نوعی پروتئین به نام آویدین است. این پروتئین تحت شرایطی اثر ضدتغذیهای دارد؛ زیرا پروتئین آویدین میتواند با بیوتین یا ویتامین B7 ترکیب شده و مانع جذب آن در روده انسان شود. از طرفی آنزیمهای روده قادر به شکستن پیوند بین بیوتین و آویدین نیستند.
ویتامین بیوتین به عنوان پیش نیاز ساخت آنزیمهای کربوکسیلاز در بدن مورد نیاز بوده و کمبود آن تولید این آنزیمها را مختل میکند.
بیوتین برای رشد و متابولیسم سلولی و دفع دیاکسیدکربن مورد نیاز است.
این ویتامین در تولید اسیدهای چرب، اسیدهای آمینه والین و ایزولوسین و همچنین گلوکز نقش دارد. ویتامین بیوتین در بسیاری از غذاها وجود دارد. جگر، ازگیل، سبزیجات برگ دار و بادام زمینی سرشار از بیوتین
هستند.
اگر مصرف سفیده تخممرغ خام به یک عادت غذایی تبدیل شود، ممکن است تاثیراتی مخرب روی سلامت انسان بگذارد. مصرف یکباره مقدار سفیده ۱۵ عدد تخممرغ به صورت خام گاهی سبب عوارض حاد بیماری میشود. البته شکل حاد بیماری شایع نبوده و کمبود بیوتین معمولا به شکل مزمن بروز میکند و علائم آن شامل درماتیت و پوستهپوسته شدن پوست، درد عضلانی، ریزش مو، التهاب زبان و ضعف عمومی است.
حرارت ناشی از آب پز کردن و سرخ کردن تخممرغ سریعا ساختار پروتئینی آویدین را تغییر شکل داده و غیر فعال میکند؛ لذا عوارض یادشده صرفا با مصرف سفیده تخممرغ خام رخ میدهد و حرارت دادن تخممرغ خطر را کاملا رفع میکند.
البته غیر از آویدین موجود در سفیده تخممرغ، عوامل دیگری میتواند موجب اختلال در جذب ویتامین بیوتین شود که از جمله آنها میتوان به مصرف الکل، زیادهروی در مصرف میوههای نارس نظیر خرمالو، مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها و… اشاره کرد.