جمعه , ۳۰ ام آذر ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۸:۵۶ بعد از ظهر به وقت تهران

مضرات نوشیدن آب هنگام خوردن غذا از نگاه طب سنتی

نوشیدن آب و مایعات سرد بین غذا موجب رقیق شدن اسید معده، کاهش درجه حرارت معده و اختلال کارکرد آن گشته، غذا بدرستی هضم نمیشود. باعث علایم سوء هاضمه مثل نفخ و تجمع بلغم میشود.

http://www.felicity-life.com/es/wp-content/uploads/2018/03/4v7tj-stop-drinking-water-with-meal-1.jpg

در طب سنتی، آب خوردن پس از غذا یا همراه یا قبل از غذا منع شده است.

حضرت علی بن موسی الرضا(ع) در رساله ذهبیه فرموده‌اند: اگر می خواهید به دل درد مبتلا نشوید در بین غذا آب نخورید، زیرا آشامیدن آب در میان غذا بدن را مرطوب و معده را ضعیف می کند و در نتیجه عروق، خاصیت غذا را جذب نمی کنند و ریختن آب روی طعام معده را دچار اختلال می کند.

غذا وقتی وارد دهان، مری و معده می شود، تحت تاثیر اعمال مکانیکی هضم و مواد شیمیایی غدد هاضمه است.

غده هایی که در زیر زبان و معده وجود دارد با ترشحات خود نقش عمده ای را در هضم غذا به عهده گرفته اند، غذا هر چه قدر خشکتر باشد، غده ها بیشتر تحریک شده و زیاد تر ترشح می کنند.

آب خوردن بین غذا از فعالیت غده ها می کاهد و خاصیت اسیدی ترشحات آن ها را کم می کند، در نتیجه کار هضم را به تاخیر می اندازد، پس بهترین وقت برای آشامیدن لااقل یک ساعت بعد از غذا است، آشامیدن بین غذا از آن جهت خوب نیست که آب روی طعام ریخته می شود و این به ضرر غذاهایی است که قبل از آشامیدن صرف شده است.

بنابراین بعد از پایان غذا هم اگر بلافاصله آب بیاشامیم خوب نیست و در صورتی که ناچار شدیم برای آن که ضرر فوق کمی جبران شود بهتر است لقمه ای از غذا روی آب بخوریم.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *