سه شنبه , ۴ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۶:۴۴ قبل از ظهر به وقت تهران

همه چیز درباره برنامه «شبی با عبدی»

محمد احسانی مدیر شبکه «نسیم» که این روزها از موفق‌ترین شبکه‌های تلویزیونی است درباره زمان پخش مجموعه «شبی با عبدی» گفت که این برنامه از پنجشنبه هفتم تیر ماه از این شبکه به روی آنتن خواهد رفت. در این برنامه اکبر عبدی با مهمانان این مجموعه به گفت‌وگو خواهد پرداخت. از شکل و شمایل این برنامه برمی‌آید که چیزی شبیه به مجموعه پر مخاطب «دورهمی» با اجرای مهران مدیری خواهد بود.

http://www.beytoote.com/images/stories/news/97/04/97-04-21enew245.jpg

احسانی با اعلام آغاز برنامه «شبی با عبدی» به بانی فیلم گفت: «هنوز ساعت پخش این برنامه مشخص نشده، اما قرار است روزهای پنج شنبه و جمعه روی آنتن برود». او در پاسخ به این سوال که طبق گفته محمدحسین لطیفی این برنامه در چند قسمت طراحی شده و زمان دقیق پخش از هفتم تیر خواهد بود، عنوان کرد: «اگر آقای لطیفی گفته که برنامه از هفتم تیر روی آنتن می‌رود، حتما تدوین نهایی را انجام داده و کار را آماده پخش کرده که این موضوع را رسانه‌ای کرده است. تعداد قسمت‌های برنامه هم هنوز مشخص نشده است.

البته همانطور که گفتم قرار است که پایان هفته و هفته ای دو روز پنج‌شنبه و جمعه پخش شود. اما در این فکر هستیم که به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که با «خندوانه» تداخل پیدا نکند. البته هنوز کنداکتور چیده نشده است». پیش از این قرار بود که برنامه «شبی با عبدی» در روز مبعث روی آنتن شبکه نسیم برود که منتفی شد. این در حالی است که ضبط این برنامه در جریان است، اما هنوز از طرف شبکه زمان مشخصی برای پخش آن اعلام نشده است.

«شبی با عبدی» دقیقا چیست؟

شبکه «نسیم» در توضیح این برنامه در سایت خود نوشته است: «برنامه «شبی با عبدی» با محوریت خود اکبر عبدی به تولید و پخش می‌رسد. این مجموعه یک بخش نمایشی دارد و با محوریت خود اکبر عبدی و آثار وی و کاراکترهایی که بازی کرده است تولید می شود. بخشی از برنامه که محمدحسین لطیفی کارگردانی آن را بر عهده دارد نیز به صورت گفت‌وگو محور است و مهمانانی که در سریال یا مجموعه‌ای با اکبر عبدی همبازی بوده‌اند به برنامه دعوت می‌شوند و او درباره آن آثار حرف می‌زند و به نوعی خاطره بازی است. وجه تمایز مهم برنامه «شبی با عبدی» این است که او چندین کاراکتر دارد. او هم خودش بازی می‌کند هم با پارتنرش بازی دارد و هم با مردمی که در استودیو حضور دارند همبازی می شود.»

به نظر می‌رسد که شیوه تولید این برنامه با برنامه‌های دیگر متفاوت باشد از و فضای سرگرم‌کننده‌ای هم آکنده باشد ولی باید دید که آیا از برنامه‌ کشور دیگری کپی شده است یا نه؟ چون بعد از گذشت چند قسمت از برنامه «دورهمی» مشخص شد که از روی یک برنامه تلویزیونی هندی کپی پر و پیمانی انجام داده‌اند.

به هر حال اکبر عبدی شخصیت محبوبی در بین مردم است و با تیپ‌ها و نقش‌های گوناگونی که بازی کرده است توانسته خنده را بر روی لب‌های مخاطب‌ها بیاورد.

از «جنجال بزرگ» تا «رسوایی»

اکبر عبدی ۵۸ ساله کارنامه درخشانی دارد. او از دهه ۱۳۶۰ به عرصه سینما وارد شد و اولین فیلمش هم «جنجال بزرگ» (۱۳۶۳) به کارگردانی سیاوش شاکری است. حسن هدایت و جمال امید از نویسنده‌های قدیمی سینمای ایران این فیلمنامه را نوشته بودند. رضا کرم رضایی و سعدی افشار هم در این فیلم نقش داشتند که یادشان همچنان زنده است. البته اولین تجربه حرفه‌ای اکبر عبدی در تلویزیون ها مربوط به تله تئاتر «مثل‌آباد» به نویسندگی و کارگردانی رضا ژیان می‌شود که حمید جبلی و اسماعیل داورفر و مرتضی ضرابی هم در آن حضور داشتند.

اما درخشش بزرگ اکبر عبدی با فیلم بسیار مهم «اجاره‌نشین‌ها» (۱۳۶۵) در نقش «آقای قندی» رقم خورد. یک کمدی ساده و در عین حال مملو از مفاهیم پیچیده در پیچ و تاب قصه که یکی از درخشان‌ترین آثار داریوش مهرجویی است. البته فیلم «مردی که موش شد» (۱۳۶۴) به کارگردانی احمد بخشی به میزان فراوانی از تلویزیون بازپخش شده و اکبر عبدی هم در آن نقشی دارد که بازی محمد علی کشاورز در آن بی نظیر و دیدنی است.

می‌توانید فهرستی از فیلم‌های خوب را در کارنامه عبدی از «مادر» (۱۳۶۸) به کارگردانی علی حاتمی تا «ای ایران» (۱۳۶۸) به کارگردانی ناصر تقوایی و «ناصرالدین شاه آکتور سینما» (۱۳۷۰) به کارگردانی محسن مخمباف را ردیف کنید. عبدی در دهه ۱۳۸۰ و تغییر سیاست‌های دولتی با فیلم «اخراجی‌ها» (۱۳۸۵) به کارگردانی مسعود ده‌نمکی درخشید که بعدها در فیلم دیگری از همین کارگردان به نام «رسوایی» (۱۳۹۱) ‍در نقش یک روحانی ظاهر شد. عبدی با این نقش نشان داد که هیچ تیپ و شخصیتی نیست که او نتواند در سینما ایفا کند.

او یک هنرپیشه واقعی است. سابقه درخشان عبدی در طول ۳۴ سال فعالیت حرفه‌ای در سینما می‌تواند برگ برنده او در برنامه‌ای باشد که بر اساس خاطره‌بازی پیش می‌رود. البته نباید از نظر دور داشت که اکبر عبدی در دهه ۱۳۹۰ در سینما موفقیت‌های بزرگی نداشته و فیلم‌هایی که او در آنها ظاهر شده است با اوج و حضیض فراوان همراه بوده است.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *