هوشنگ سیحون، پدر معماری نوین ایران؛ استاد معماری و رئیس سابق دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران؛ مردی که برای فردوسی، نادرشاه، ابن سینا، کمال الملک و خیام آرامگاه ساخت.
هوشنگ سیحون در سی و یکم مرداد ماه سال ۱۲۹۹ در تهران به دنیا امد، وی استاد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بوده و یک دوره ریاست این دانشکده را عهدهدار بوده است. استاد «هوشنگ سیحون» نقاش و معمار پرسابقه ایرانی، به مرد بناهای ماندگار معروف است. از میان پروژههای طراحی و ساخته شدهٔ وی میتوان به آرامگاه بزرگانی چون خیام، کمالالملک، بوعلی سینا، نادرشاه افشار و دهها مقبره و آرامگاه دیگر و نیز طراحی بنای «موزه توس» در سال ۱۳۴۷ و همچنین ساختمان بانک سپه در میدان توپخانه تهران اشاره کرد.
وی در ساعت چهار و نیم صبح روز پنجم خرداد ماه سال ۱۳۹۳ در بیمارستان ونکوور بر اثر پاره شدن رگ آئورت در سن ۹۳ سالگی دار فانی را وداع گفت.
پیکر وی در بعد از ظهر روز شنبه ۷ ژوئن ۲۰۱۴، در تابوتی پوشیده در پرچم سه رنگ و شیر و خورشید ایران و درفش کاویانی، قدیمیترین پرچم ایرانی، با مشتی از خاک میهن در مقبره موقتی در گورستان «فارست لاون» لس آنجلس به خاک سپرده شد. آیین بزرگداشت مهندس هوشنگ سیحون، همراه با پخش صدای آواز شهرام ناظری و همایون شجریان، با حضور فرزندان و نوههایش، خواهر و بستگان نزدیک او، شاگردان، دوستان و دوستداران این هنرمند و ایرانیان علاقمندی که از اقصی نقاط جهان به لس آنجلس آمده بودند برگزار شد.
سیحون در وصیتنامهٔ خویش خواستهاست تا بنیادی به نام او توسط فرزندانش مریم و نادر سیحون برای نگهداری از کلیه آثار نقاشی و طراحی او تأسیس شود و در شرایط مناسب در نهایت همه این آثار به موزهای در ایران اهدا شود.
روحش شاد.