شنبه , ۲۳ ام فروردین ماه سال ۱۴۰۴ ساعت ۴:۵۰ قبل از ظهر به وقت تهران

ورود مجردها ممنوع!

اگر تازه ازدواج کرده‌اید و دوست دارید به همراه همسرتان در یک رقابت تلویزیونی شاد و مفرح شرکت کنید، چالش‌ها را یکی یکی پشت سر گذاشته و برنده جایزه میلیونی شوید، شبکه سه این فرصت را در اختیارتان قرار داده و مسابقه‌ای با عنوان «زوجی نو» را تولید کرده که در آن ۱۶۰ زوج جوان با چالش‌های جذابی از جمله آشپزی، آیتم تحسین و چکشی مواجه می‌شوند. در این رقابت دو زوج حضور پیدا می‌کنند و در آیتم‌های مختلف خود و شناخت از همسرشان را محک می‌زنند. ۷۰ قسمت از زوجی نو تا پیش از نوروز پخش خواهد شد و ۱۳ قسمت هم برای ایام نوروز ضبط می‌شود و در آن زوج‌های فینالیستی که با آرای مردم به مرحله نهایی رسیده‌اند، حضور دارند. این برنامه به تهیه‌کنندگی حامد خانی و کارگردانی محمد پورصباغیان تولید شده و با اجرای باربد بابایی، شنبه تا چهارشنبه بعد از خبر ۲۲ پخش می‌شود. جام‌جم به پشت صحنه این برنامه رفته، گزارشی از روند تولید آن تهیه کرده و با کارگردان و مجری آن گفت‌و‌گویی داشته که می‌خوانید:

یک رقابت نفسگیر

اتوبان صیاد شیرازی. مجتمع فدک
در یکی از سالن‌های مجتمع فدک کمیته امداد امام خمینی (ره) تیم جوان تهیه و تولید مسابقه «زوجی نو» در تلاش هستند تا یک رقابت تلویزیونی خانوادگی را برای مخاطبان شبکه سه به تصویر بکشند. به همین دلیل از ساعات اولیه روز در این مکان حضور دارند و مقدمات ضبط مسابقه را فراهم می‌کنند. از در اصلی مجتمع که وارد می‌شویم. پس از اعلام حضور و احراز هویت توسط دوستان حراست و پرسیدن نشانی لوکیشن به سالن بزرگی می‌رسیم و با چادر بزرگ سیاهی در گوشه آن مواجه می‌شویم که استودیوی ضبط مسابقه را از سالن تفکیک کرده است. کنار سالن نیز تعدادی اتاق وجود دارد که مربوط به تیم سازنده این مسابقه است. یکی از آنها مربوط به تهیه‌کننده است و روی دیوار هم شماره و نام شرکت‌کننده‌ها وجود دارد. روی دیوار اتاق دیگر، کنداکتور مسابقه نصب شده و اتاقی در گوشه دیگری از سالن هست که مربوط به اتاق گریم و تعویض لباس است که گفت‌و‌گوی ما با باربد بابایی در این اتاق انجام شد. کنار دکور هم تعدادی صندلی با فاصله کنار هم قرار گرفته و فضایی برای تماشاچی‌ها در نظر گرفته شده است. در گوشه‌ای دیگر از سالن، آتلیه‌ای با پرده سبز کروماکی قرار دارد که شرکت‌کننده‌ها به نوبت، آیتم معرفی را در آنجا ضبط می‌کنند. هر دو گروه شرکت‌کننده کاغذ به دست و گریم‌شده در حال گفت‌و‌گو با همسران‌شان در گوشه‌ای از سالن هستند و انتظار یک رقابت نفسگیر را می‌کشند. کارگردان از راه می‌رسد و با شرکت‌کننده‌ها صحبت کرده و آیتم معرفی را می‌گیرد.

تماشاچی‌های مشتاق و منتظر

کم‌کم تماشاچی‌ها از راه می‌رسند و روی صندلی‌ها و در فضایی که برای‌شان مهیا شده، با فاصله قرار می‌گیرند. تعدادی از آنها اعضای خانواده و حامیان شرکت‌کننده‌ها هستند که به محض ورود با آنها خوش و بش می‌کنند و سعی دارند تا به آنها روحیه دهند. از یکی از عوامل سوال می‌کنیم که با وجود کرونا، آیا خانواده‌ها برای تماشا یا شرکت در این مسابقه استقبال کرده‌اند و او هم قاطعانه پاسخ می‌دهد با وجود این‌که سه چهار قسمتی از پخش برنامه می‌گذرد و هنوز در ابتدای راه است اما استقبال خوبی از آن شده است. با ورود سایر تماشاچی‌ها به یقین می‌رسم که چقدر درست می‌گفت و مردم با چه شور و هیجانی برای تماشای این مسابقه آمده‌اند. در این بین مجری هم از راه می‌رسد و پیش از گریم و تعویض لباس، با نویسنده‌ها صحبت کرده و آخرین هماهنگی‌ها را با کارگردان انجام می‌دهد. تعدادی از عوامل هم دوربین‌ها را در جای تعیین‌شده مستقر می‌کنند. صدابردار هم میکروفن‌ها را تست می‌کند. خلاصه این‌که همه در تکاپو هستند تا ضبط مسابقه هرچه زودتر آغاز شود. به گفته کارگردان، این مسابقه با بیش از ۱۰ دوربین ضبط می‌شود که در مکان‌های مختلف قرار می‌گیرد. هنوز ساعت ۶ نشده که شرکت‌کننده‌ها در همان آتلیه حاضر شده و عکاس پروژه از آنها عکاسی می‌کند. سروصدای بچه‌ها و تماشاچی‌ها، فضای سالن را پرکرده که مسؤول هماهنگی از راه رسید و گروه گروه آنها را با فاصله وارد استودیو ضبط ‌کرد.

می‌خواهیم با هم بسازیم

انتهای استودیو یک ویدئو وال قرار دارد که مجری هنگام ضبط از درهای آن وارد می‌شود. روی آن نیز مدام لوگوی قرمز‌ و آبی برنامه می‌چرخد. سقف استودیو هم با پروژکتورهای پرنور ستاره‌باران شده. موسیقی امید حاجیلی فضا را پر کرده و انرژی تماشاچی‌ها را دو برابر می‌کند. مدیر صحنه با تماشاچی‌ها آیتم‌ها را تمرین می‌کند. چند بار وارد شده و تشویق مجری را با آنها کار می‌کند. همچنین شعار برنامه «می‌خواهیم با هم بسازیم» را یکصدا چند بار با آنها تمرین می‌کند. یکی از افراد سوال می‌کند که ضبط تا کی ادامه دارد و یکی از عوامل هم پاسخ می‌دهد که تا ۱۲-۱۱شب ادامه خواهد داشت. بنابراین به تماشاچی‌ها می‌گویند به دلیل این‌که راکورد حفظ شود، باید تا پایان ضبط روی صندلی‌های خودتان بنشینید و جابه‌جا نشوید. صدای حمید هیراد در استودیو می‌پیچد و تماشاچی‌ها انرژی مضاعفی می‌گیرند. با دستور کارگردان ضبط آغاز شده و مجری با موسیقی وارد استودیو می‌شود. با دعوت مجری شرکت‌کننده‌ها به ترتیب از کنار تصویربردارانی که رو‌به‌روی ویدئو وال و مجری حضور دارند، وارد استودیو می‌شوند. هر دو گروه حدود شش ماه است که ازدواج کرده‌اند و مجری از آنها می‌خواهد که این پروسه را به طور خلاصه برای همه تعریف کنند. نوبت به چالش نخست می‌رسد که زوج‌ها باید از یکدیگر با جملاتی تشکر کنند؛ بنابراین تصویر ویدئو وال هم متناسب با این چالش تغییر می‌کند. پیش از این‌که شرکت‌کننده‌ها رقابت را آغاز کنند، به همراهی تیم سازنده، عکاس روزنامه از مجری و شرکت‌کننده‌ها عکاسی می‌کند. پس از این چالش که با یکی دو برداشت گرفته می‌شود، بچه‌های صحنه دکور چالش آشپزی را آماده می‌کنند. دکتر لاور، کارشناسی که در آیتم نامه‌ها شرکت‌کننده‌ها را همراهی می‌کند، از راه رسیده و در اتاقی منتظر می‌ماند تا نوبت به او هم برسد. تا آن موقع اما چالش‌ها ادامه دارند.

طرحی نو با «زوجی نو»

محمد پورصباغیان، کارگردانی «زوجی نو» را برعهده دارد. وی درباره هدف از ساخت این مسابقه و ویژگی‌های آن به نکاتی اشاره کرد که در ادامه می‌خوانید:
قصه از کجا شروع شد
شبکه سه ضرورتی دید که برنامه‌ای ویژه خانواده‌ها در باکس شب داشته باشد. به همین دلیل از تهیه‌کننده‌ها خواسته شد تا ایده‌های‌شان را در این‌باره ارائه کنند. آقای خانی یکی از این تهیه‌کننده‌ها بود که طرحی را با این مضمون ارائه کرد که بعد از مطالعه و ارزیابی، طرح ایشان انتخاب شد تا باکس ساعت ۲۰ شبکه سه، کاری در حوزه خانواده داشته باشد. بعد وارد جزئیات شدیم که ببینیم کدام بخش از خانواده مهم‌تر است و متوجه شدیم محوری که می‌توان به‌خوبی به آن پرداخت، بیشتر دیده می‌شود و دغدغه بیشتری هم برای آن وجود دارد؛ زوج‌های جوان هستند. البته در این میان با کارشناسان حوزه رسانه و خانواده هم مشورت کردیم تا به این نتیجه رسیدیم و برنامه‌ای با عنوان زوجی نو برای خانواده‌ها تولید کردیم. در این برنامه زوج‌هایی که حداقل شش ماه و حداکثر چهار سال از ازدواج‌شان می‌گذرد، توانسته‌اند در برنامه حضور پیدا کنند. چون طبق تحقیق و مطالعات متوجه شدیم آسیب‌هایی که گریبانگیر زوج‌های جوان می‌شود، بیشتر در پنج سال اول ازدواج صورت می‌گیرد.
رقابت ۱۶۰ زوج جوان
سه ماه درگیر تصویب طرح، جزئیات، انتخاب مجری و مقدمات بودیم. دو ماه هم پیش‌تولید داشتیم و به دلیل این‌که باید به پخش می‌رسیدیم، خیلی با سرعت کار را به سرانجام رساندیم و صفر تا صد دکور را ۲۰ روزه ساختیم. زوجی نو در ۸۰ قسمت طراحی شده که در آن ۱۶۰ زوج به رقابت با یکدیگر می‌پردازند. البته چالش‌ها در ادامه تغییراتی می‌کند و هرکدام از چالش‌ها در یک بخش از دکور انجام می‌شود و یک بک‌استیج هم داریم که مصاحبه‌ها در آن ضبط می‌شود. سرفصل زوجی‌نو موضوع تحکیم خانواده است که ما شکل‌گیری زوج‌ها را در نظر گرفتیم و با مطالعات و بحثی که با ۲۰ مشاور و روانشناس حوزه خانواده  که با ما همکاری می‌کنند – داشتیم، درباره رویکرد‌های برنامه به این نتایج رسیدیم. یعنی یک بخش گفتمان داریم، در آیتم دیگر به شناخت می‌پردازیم و بخشی هم پرداختن به یک سری مفاهیم انتزاعی مانند گذشت و صبر است. بنابراین بر اساس همین سرفصل‌ها یک آیتم طراحی کردیم. به عنوان مثال بخش «چکش» را داریم که در آن به بحث شناخت زوج‌ها از یکدیگر می‌پردازیم یا دوئل تحسین که زوج‌ها در عرض چند ثانیه از یکدیگر تشکر می‌کنند. البته در ابتدا کمی آسان گرفتیم تا ارتباط برقرار شود و در برنامه‌های بعد قطعا کمی جدی‌تر خواهد شد و کارشناس دیالوگ‌ها را بررسی خواهد کرد.
نحوه گزینش شرکت‌کننده‌ها
روند حضور شرکت‌کننده‌ها و گزینش آنها به این‌گونه است که با توجه به سرفصلی که داریم، افرادی که در سایت زوجی نو ثبت‌نام کرده و انتخاب می‌شوند، یک روز قبل توسط دستیاران ما آماده می‌شوند و بعد از آن فایل‌شان را بارگذاری می‌کنند، یعنی از خودشان برای ما ویدئو می‌فرستند و ما بررسی می‌کنیم. درواقع به دنبال این هستیم زوج‌هایی را انتخاب کنیم که قابلیت بازی و قرار گرفتن مقابل دوربین و همچنین شخصیت کاریزماتیک داشته باشند؛ ضمن این‌که از یک گروه سنی بالاتر نباشند. یعنی در زوجی نو، زوج ۴۰ ساله که تازه ازدواج کرده باشند، نداریم. در ضمن اینجا هم از آنها تست گرفته می‌شود و با آنها صحبت می‌کنیم. اگر نکاتی که مدنظر ماست را داشته باشند، اطلاعات‌شان توسط نویسنده و روان‌شناس گرفته می‌شود و براساس آنها موضوع و سوال طراحی می‌شود. البته این پروسه هنوز در حال انجام است و هنوز هم زوج‌ها ثبت‌نام و برای حضور در برنامه گزینش می‌شوند. هر آیتمی که طراحی کرده‌ایم، یک سرفصل دارد. به عنوان مثال در آیتم تحسین فیدبک‌هایی گرفتیم، مبنی بر این‌که زن و شوهر ۵۰-۶۰ ساله‌ای، این آیتم را در خانه اجرا کرده و کلی گریه کرده‌اند. چراکه در طول سال‌هایی که با هم زندگی می‌کنند، این‌گونه از همدیگر تشکر نکرده‌اند. بنابراین تلاش کردیم این فرهنگ را بین زوج‌ها جا بیاندازیم. یا این‌که به محض ورود شرکت‌کننده‌ها به استودیو، آنها یک اتفاق خوبی که در ازدواج‌شان افتاده را برای همه تعریف می‌کنند. ضمن این‌که به بحث گفتمان زوج‌ها هم در این مسابقه می‌پردازیم. یعنی همه آیتم‌ها سنجیده و حساب شده و با مشورت روان‌شناس‌ها طراحی شده‌اند و روی آنها فکر شده است.
شروط جالب ازدواج
در برنامه‌مان هست که به سراغ زوج‌های موفقی برویم که سال‌هاست با هم زندگی می‌کنند تا تجربیات‌شان را برای زوج‌های جوان بیان کنند. اما خب خیلی دنبال سلبریتی نیستیم که بخواهیم از هنرمندانی که با یکدیگر ازدواج کرده‌اند، در برنامه دعوت کنیم. چون برای ما سبک زندگی مهم است. به عنوان مثال ما در یکی از قسمت‌ها شرکت‌کننده‌هایی داریم که مهریه‌شان یک سکه است یا زوجی که شرط ازدواج‌شان نماز اول وقت است. یا زوجی که هزینه ازدواج‌شان را به فقرا داده‌اند. بنابراین سراغ چنین زوج‌هایی رفته‌ایم. اما اگر زوج‌های هنری هم باشند که زندگی خوبی دارند و تمایل به حضور در این رقابت داشته باشند هم استقبال می‌کنیم. اما کلیت برنامه چنین است که تا به امروز در پخش دیده‌اید.
انتخاب مجری
اولین و تنها گزینه اجرای این مسابقه برای ما باربد بابایی بود. چون گردانندگی این برنامه نیاز به کسی داشت که صرفا مجری نباشد؛ شومن باشد و اجرایش ریتم خوبی داشته باشد. فکر می‌کنم در بین مجریان شبکه سه باربد بابایی این ویژگی‌ها را دارد. ضمن این‌که خانواده‌محور است و خودش دو دختر ۱۸ ساله دارد و مجری بدون حاشیه‌ای است. نکته مهم‌تر این‌که قدرت بداهه‌گویی قوی‌ای دارد که به‌شدت مناسب اجرای زوجی نو بود و درکل اجرای باربد روی برنامه نشسته است. البته به یکی از بازیگران هم برای اجرای زوجی نو فکر کرده بودم، اما به نظرم درنمی‌آمد.
زوجی نو نمونه خارجی ندارد
هر گروه شش حامی دارد که می‌توانند در برنامه حضور پیدا کنند و در دو آیتم درگیر می‌شوند. البته ظرفیت دکور برای حضور تماشاچی‌ها بیشتر از این چیزی است که در این چند قسمت از برنامه دیده‌اید. اما کرونا و دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌ها باعث شد که از تعداد تماشاچی‌ها کاسته شده و تقریبا تعدادشان نصف شود. نکته مهم این‌که زوجی نو هیچ نمونه خارجی ندارد. البته یکی دو تا از آیتم‌ها، برگرفته از نمونه خارجی هست، اما در کلیت زوجی نو کپی از هیچ نمونه خارجی نیست. حتی اغلب آیتم‌ها مثل چالش تحسین ایده خود بچه‌های گروه بوده است.
من فکر می‌کنم شرط خوب بودن برنامه، زوج‌های شرکت‌کننده هستند که مخاطبان بتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند. به عنوان مثال در قسمت اول دو زوج خوب کنار هم قرار گرفتند. البته همه زوج‌هایی که انتخاب شده‌اند، خوب هستند. اما منظورم در مقابل دوربین قرار گرفتن و بازی کردن‌شان است. بنابراین در این مدت که برنامه را ضبط می‌کنیم، شاهد زوج‌های فوق‌العاده‌ای بودیم که حتی با این‌که بازنده شدند، اما در آمار مردمی بیشتر از زوج‌های برنده مورد توجه قرار گرفته‌اند. نکته جالب برای من این است که معمولا برنامه‌ها پس از چند قسمت که از پخش‌شان می‌گذرد، مورد توجه قرار می‌گیرند. حتی من برنامه‌هایی داشته‌ام که این اتفاق برای‌شان افتاده، اما خوشبختانه زوجی نو از همان قسمت اول دیده شد. نکته مهم دیگری که در این زمینه وجود دارد، این است که جایزه نهایی مسابقه کمک‌هزینه راه اندازی کسب و کار است که این موضوع هم می‌تواند نکته مهم برنامه باشد.

رقص دوربین روی کابل

کنار دکور نردبان بلندی نصب شده که با اجازه یکی از عوامل از آن بالا می‌رویم. دو نفر در آنجا مستقر هستند که مسؤول «کیبل کم» یا اسلایدر کابلی‌اند و بخشی از مسابقه با این دوربین که‌روی کابل‌هایی حرکت می‌کند، ضبط می‌شود. چند دوربین هم در بین جایگاه تماشاچی‌ها قرار دارد و یک کرین هم مدام در حال حرکت است که کل فضای استودیو را پوشش می‌دهد. نکته جالب این‌که استودیوی ضبط زوجی نو در پخش تلویزیونی خیلی وسیع‌تر دیده می‌شود. در صورتی که این‌گونه نیست. مدیر صحنه تماشاچی‌ها را راهنمایی کرده تا در جایگاه و با فاصله بنشینند. تعدادی از تماشاچی‌ها ماسک سیاه یا گلدار به صورت دارند که برای زیبایی تصویر به همه آنها ماسک یکسان داده می‌شود. مدیر صحنه همزمان که همراه همکارانش در حال جابه‌جایی افراد است، نکاتی را درباره مدل نشستن و تشویق کردن مجری و شرکت‌کننده‌ها به آنها متذکر می‌شود. تعداد تماشاچی‌ها به قدری زیاد است که جابه‌جا کردن آنها کار را سخت‌تر می‌کند.از یکی از عوامل می‌پرسیم چرا تماشاچی‌ها را حذف نمی‌کنید و او قاطعانه می‌گوید که تمام شور و هیجان و انرژی برنامه توسط تماشاچی‌ها به بیننده‌ها منتقل می‌شود و به همین دلیل امکان حذف آنها نیست. اما تلاش می‌کنیم با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی حضور داشته باشند. همزمان یکی از شرکت‌کننده‌ها در حال مرور یک متن است. از او سوال می‌کنیم چه چیزی را با این هیجان می‌خوانی و حفظ می‌کنی و او نیز می‌گوید: هنگام گزینش سوالاتی را از ما پرسیده‌اند که بر همان اساس نویسنده‌ها متنی را برای ما نوشته‌اند.

«زوجی نو» قابلیت سه برنامه برتر صداوسیما را دارد

باربد بابایی سال‌هاست در زمینه بازیگری و اجرا و حتی تهیه‌کنندگی در تلویزیون فعالیت می‌کند که البته با برنامه «شب‌کوک» به شهرت رسید و ۲سال این برنامه را روی آنتن شبکه نسیم داشت. او حالا از تجربه اجرای مسابقه تلویزیونی زوجی‌نو و ویژگی‌های آن می‌گوید:

 از ویژگی‌های اجرای مسابقه زوجی نو و تفاوت آن با رقابت شب کوک بگویید. فکر می‌کنم تاکنون چنین تجربه‌ای را در تلویزیون نداشتید؟
به هر حال سرفصل زوجی نو و شب کوک مسابقه است، فقط اینجا محتوا تفاوت دارد.
 از چه نظر؟ توضیح می‌دهید؟
در آن برنامه قرار بود مسابقه‌ای بین جوان‌ها در زمینه خواندن و تاییدیه گرفتن باشد، اما در این مسابقه زوج‌های جوان طبق طراحی‌ای صورت گرفته، وارد رقابت می‌شوند. در کنار فضای فانتزی که این مسابقه دارد، اتفاق خوبی هم افتاده است. این‌که هدف اصلی همه بچه‌های این تیم و شبکه سه این است که انتقال یک پیام مهم نیز در پس این فضای فانتزی باشد. آمار طلاق و گرفتاری‌های زندگی به قدری بین زوج‌های جوان و حتی قدیمی زیاد شده که وقتی آیتم‌ها را با هم بررسی می‌کنیم، متوجه می‌شویم چقدر در پس هرکدام می‌توان حرف‌های مهم و جالبی زد.
 در همین چند قسمت که از پخش برنامه می‌گذرد، زوجی نو توانسته پیام‌های مهمی را منتقل کند؟
اتفاقا با این‌که سه چهار قسمت بیشتر از پخش آن نگذشته، اما دوستان در فضای مجازی و حقیقی نکات مهمی را بیان می‌کنند. به عنوان مثال یکی از دوستان می‌گفت که با همسرش درباره یکی از آیتم‌ها صحبت می‌کرد که خیلی مورد توجه‌شان قرار گرفته و توانستند پیامی را که در پس آن بوده، دریافت کنند. اما خب هنوز برای قضاوت زود است.
 برای شما به عنوان مجری چه دستاوردی داشته؟ برای اجرای این مسابقه تحقیق و مطالعات روانشناسی داشته‌اید؟
به نظرم خیلی نیاز نبود. به چه دلیل؟ اولا این‌که این مسابقه یک تیم قوی روانشناس دارد که تمام قصه‌ها را آماده می‌کنند. وقتی این زحمت را دوستان می‌کشند، من به یک خروجی می‌رسم که به قدری واضح است که درگیری ندارد. نکته دیگر این‌که در کنار روانشناسانی که حضور دارند، من تجربه ۲۰ سال زندگی مشترک دارم و از این نظر خیلی از اتفاق‌ها برای من ملموس است. به هر حال ما آدم‌ها مدام در حال مشاهده هستیم و از این رو، مواردی که روانشناسان در تیم زوجی نو گره‌هایش را باز می‌کنند، برای همه ما ملموس است. نمی‌خواهم بگویم که اصلا تحقیق و مطالعه نمی‌کنم. من عادت دارم که وقتی وارد قصه‌ای می‌شوم، سعی می‌کنم چیزهایی را ورای آنچه که گفته می‌شود، بدانم. البته همان‌طور که گفتم، به‌قدری اتفاقات این مسابقه قابل لمس است که خیلی نیاز به مطالعه و تحقیق در زمینه روانشناسی نبود. اما به عنوان مثال در یک برنامه علمی، قطعا باید مجری تحقیق و مطالعاتی در آن زمینه داشته باشد. ما مجری‌ها مجبوریم در هر زمینه‌ای مطالعاتی داشته باشیم که البته این خیلی اجبار خوبی است. به نظر من زمانی پازل کار هنری برای ما تکمیل می‌شود که ما خیلی خوب جامعه‌شناسی و روانشناسی کنیم. من هم اصولا آدم کنجکاوی هستم و زیاد نگاه می‌کنم، گوش می‌دهم و زیاد کنکاش می‌کنم. بنابراین قصه این مسابقه هم برای من خیلی سخت و پیچیده نبود.
 پس در مواجهه با چنین مواردی، داشته‌هایی به همراه دارید که به کمک‌تان بیاید؟
من وقتی شب کوک را ساختم، به هر حال سال‌ها بود که تهیه‌کننده موسیقی بودم و با خواننده‌های بسیاری کار کردم و همه چیز را در زمینه موسیقی می‌دانستم. زوجی نو تنها برنامه‌ای است که بعد از شب کوک خیلی راجع به آن می‌دانم. یعنی با کمترین زمان ممکن، برنامه را در دست می‌گیرم. البته که فرم اجرایم را بعد از بیست و چند سال در این برنامه تغییر دادم. اما فکر می‌کنم برای قضاوت هنوز زود است. چون در عالم رسانه هر برنامه باید ۱۵- ۲۰ قسمت بگذرد و بعد تکلیفش مشخص شود. متاسفانه شاید مهم‌ترین نکته‌ای که در این میان وجود دارد، این است که زودتر از موعد مقرر به پخش رسیدیم. یعنی لازم بود که یک ماه دیگر به آنتن برسیم.
 چطور؟
به نظرم یک سری چکش‌کاری‌ها چه در فضای بصری و محتوایی باید بیشتر اتفاق می‌افتاد. الان ناچاریم در سرعت، تغییرات را انجام دهیم. البته نمی‌گویم آزمون و خطا می‌کنیم، چون شاکله درآمده است. اما برای ریتم و هیجان، مدام در تلاشیم و فکرهای جدیدی داریم. البته فکر می‌کنم زمان برنامه هم کم است و باید بین ۶۰ تا ۷۰ دقیقه باشد که این‌طور نیست و ۴۵ تا ۵۰ دقیقه است.
 با این‌حال فکر می‌کنم اجرای این برنامه، برای خودتان هم چالش متفاوت و جذابی باشد؟
حتما همین طور است. زمانی که «شب کوک» را می‌ساختم، به دلیل محدودیت‌های موسیقیایی که داشتیم،  فرم اجرا را روی یک شوخی، استندآپ و شومنی انداختم که گرفت. اینجا هم می‌تواند این نوع اجرا جواب دهد و شاید حتی بیشتر. چون زوج‌های جوان، آمادگی این بده بستان را دارند. از طرفی اینجا همه دغدغه کار خوب دارند و در تلاش‌اند و همین ایجاد انگیزه می‌‌کند.
 شما فقط به عنوان گرداننده برنامه و میزبان زوج‌های شرکت‌کننده هستید یا اگر ایده‌ای هم به ذهن‌تان برسد، با نویسنده‌ها و تیم تولید مطرح می‌کنید؟
تا الان واقعا همین‌طور بوده. من به‌شدت با بچه‌ها در ارتباطم. چون قبل از این‌که بازیگر و مجری شوم، کارگردان بودم و اتفاقا با وجود این‌که زوجی نو اولین برنامه‌ای است که من فقط در آن اجرا می‌کنم، با این حال صرفا مجری نیستم. از تجربه‌هایم استفاده می‌کنم و همکاری و تبادل نظر خوبی همه تیم با یکدیگر دارند.
 خودتان با کدام یک از چالش‌ها ارتباط بهتری برقرار کردید و فکر می‌کنید تاثیرگذارتر خواهد بود؟
یک سری چالش‌ها تغییر کرد. به نظرم آیتم تحسین، آیتم خوبی است. اما با بچه‌ها مدام در صحبت و تبادل نظر هستیم تا از حالت لوس دربیاید. پیشنهاد من این بود که ۲۰ جمله انتخاب کنند که ده جمله تشکر باشد و ده جمله انتقاد. چون اتفاقا پیام ما در انتقاد درمی‌آید. از آنجایی هم که زوج‌های ایرانی چندان اهل گفتمان نیستند، بنابراین بهتر است اینجا از هم انتقاد کنند.
 از آنجا که ما خیلی انتقادپذیر نیستیم، فکر نمی‌کنید بعد از برنامه زوج‌ها با مشکل رو‌به‌رو شوند؟
خب در پشت صحنه هم می‌تواند این نکته جالب باشد (می‌خندد). البته فکر نمی‌کنم به هم ناسزا بگویند و کار به جای بدی برسد!
 فکر می‌کنید زوجی نو پتانسیل برند شدن برای شبکه سه را داشته باشد؟
این برنامه به خاطر  محتوایی که دارد، قابلیت این‌که جزو سه برنامه شاخص سازمان شود، را دارد. چون جای چنین برنامه‌ای در تلویزیون خالی بود و هم این‌که اتفاق خوبی برای زوج‌های جوان است که در این فضای فانتزی قرار می‌گیرند و پیام‌های مهمی را دریافت می‌کنند.
 اتفاق خاص و جالبی در پشت صحنه و در مواجهه با زوج‌ها برای‌تان نیفتاده؟
هنوز نه. فکر کنم هنوز برای پاسخ به این سوال زود باشد. چون به‌سرعت در حال ضبط هستیم تا از آنتن عقب نمانیم. اتفاقا گاهی پیش می‌آید که من زوج‌ها را تا لحظه شروع برنامه نمی‌بینم. گپ‌ها را نویسنده‌ها با زوج‌ها می‌زنند تا در برنامه من بتوانم اتفاقات غافلگیرانه را رقم بزنم. از آنجا که برنامه تولیدی است، من دوست دارم برنامه شبه‌ زنده باشد و حتی گاف بدهیم. چون باعث می‌شود مخاطب هم اتفاقات را دوست داشته باشد.
 با توجه به بازخوردهایی که از مخاطبان برنامه گرفته‌اید، بیشتر در چه زمینه‌ای انتقاد داشتند؟
به هر حال برای این‌که یک برنامه مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد، معیارهای بسیاری لازم است. از جمله زمان پخش برنامه که اصلا دست ما نیست. با این حال در همین چند قسمت مردم به ما لطف داشتند. اما در یکی از برنامه‌ها، در آیتم نامه‌ها یکی از زوج‌ها نامه‌ای نوشت که گریه کرد و مردم به‌شدت واکنش تلخی داشتند. به زمان پخش برنامه هم انتقاداتی بود که یک‌بار ساعت ۲۰ پخش شد و یک‌بار ۲۲ و ۳۰ دقیقه و مردم زمان برنامه را گم کردند. با این‌حال باز هم برای قضاوت زود است. باید منتظر بود تا قسمت‌های بیشتری از برنامه روی آنتن برود. بنابراین از مردم می‌خواهم کمی صبور باشند و تحمل‌مان کنند. چون بچه‌ها در این شرایط سخت و ترسناک کرونایی در تلاش‌اند تا برنامه‌ای بسازند که حال مردم را کمی خوب کند. حتی من ناچارم هنگام اجرا ماسکم را بردارم و همین استرس بسیاری ایجاد می‌کند.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *