مجله انلاین دوستان : تروریستهایی که تصویر وحشتافکنانهشان با صورتهای سیاهِ پوشیده و سلاح به دست در ذهنِ افکارعمومی دنیا حک شده از یک سو، و برنامۀ یک مسافرت تفریحی در سواحل ترکیه از سوی دیگر یک تضاد ابهام برانگیز ایجاد کرده است.
ساحل کنیالتی در حاشیه شهر جنوبیِ ترکیه آنتالیا مشهور به “بهشت خاورمیانه” مکانی است که طبیعت زیبایش در تمامی فصول، گردشگران را از سراسر دنیا جذب میکند.
حالا تروریستهایی که تصویر وحشتافکنانهشان با صورتهای سیاهِ پوشیده و سلاح به دست در ذهنِ افکارعمومی دنیا حک شده از یک سو، و برنامۀ یک مسافرت تفریحی در سواحل ترکیه از سوی دیگر یک تضاد ابهام برانگیز ایجاد کرده است.
بررسی کمّ و کیف زندگی تروریستها نشان میدهد آنها گرچه منطقه را با زهر وجودشان به مسمومیت و فضاحت کشاندهاند، اما خوی کثیف تروریستیشان را از کامجویی بیبهره نمیگذارند.
نشریه “فوکوس” طی گزارشی که ماه می دربارۀ چگونگی تفریحات و لذّتجوییهای داعش تهیه کرد، نوشت:
داعش، تمام تفریحات و لذّتهای وحشیانۀ نیروهایش را به پشتوانۀ فتاوای وهابیِ صادره از عربستان سعودی و به نام “شریعت” انجام میدهد و هیچ حدّ و مرزی برای آن ندارد.
به طور مثال داعش تمامی خانوادههای شهر موصل عراق را مجبور کرده که دخترانشان را تسلیم کنند تا به عقد نیروهای داعش دربیایند. تاکنون حداقل سه مرد به دلیل خودداری از انجام این دستور به دست داعش اعدام شدهاند.
“جنان” دختر ۱۹ سالۀ مسیحی که در عراق به دست داعش ربوده شد، مورد آزار جنسی قرار گرفت و پس از ۱۱ ماه موفق به فرار شده است، دو ماه پیش در کتاب تجربیاتش با عنوان “بردۀ داعش” („Esclave de Daech”) مینویسد:
اتاقهای داعش، جهنّم زمیناند و من نسبت به جهنمی که با چشم خودم دیدم، ساکت نمیمانم.
داعش، منطقه را برای خودش بهشت و برای هر کس غیرخودش جهنّم کرده است. تروریستها از هیچ لذّتی نمیگذرند. بعد از حمله به ما و کشتن مردهایمان از پیر و جوان، دخترها را مثل احشام به بردگی گرفتند.
زنانی از کشورهای مختلف، در دستهای نجس سربازان و فرماندهانشان داعش خرید و فروش میشدند. زیباترین دختران، سهم مردان ثروتمند از کشورهای حاشیه خلیج فارس بود. جوانترینِ ما فقط ۱۲ سال سن داشت و او را ۱۵۰٫۰۰۰ دینار (۱۰۵ یورو) خریدند!
این دختر ۱۹ ساله در مصاحبه با روزنامه “له پاریسین” از دیگر لودگیها و تفریحات شبانۀ داعش به مصرف موادمخدر اشاره میکند. او همچنین مینویسد:
یکی از لذّتهای تروریستها این بود که از جنایاتشان فیلم میگرفتند و ما را وادار به دیدن آن فیلمها میکردند.
اولاً حضور و نفوذ ۲۰ تروریست داعشی به ترکیه، چه به لحاظ مجاورت جغرافیایی و چه تسلط بر محیط اتفاق خارقالعادهای نیست. اما حدس دوم هم به خوبی احتمال میرود:
اساس گمانهزنیِ دوم این است که کمتر از یک هفته به آغاز نشست اقتصادیِ مهمترین و قدرتمندترین کشورهای جهان (معروف به G20) باقی است و این نشست ۱۵ و ۱۶ نوامبر در آنتالیای ترکیه برگزار خواهد شد.
گروه ۲۰ متشکل از وزرای اقتصاد، دارائی و مسئولان بانکهای مرکزیِ بیست اقتصادِ مطرح دنیاست؛ کشورهایی که در مجموع ۸۵% اقتصاد جهان را در اختیار دارند. حضور این مقامات بلندپایه در ترکیه، آن هم در شرایطی که ائتلاف روسیه-سوریه-عراق-ایران، انسجام داعش را در مناطق تحت تصرفش با اختلال مواجه کرده، برای تشکیلات آنها خالی از اهمیت نیست.
به گزارش خبرگزاری “بیلد” هرچند هویت تمامی دستگیرشدگان هنوز توسط پلیس ترکیه اعلام نشده، در میان این ۲۰ زن و مرد داعشی، نام “ولنتینا س.” نیز به چشم میخورد.
وی پس از جهاد نکاح با یکی از تروریستها نام خود را به “یلدیز بزکورت” تغییر داده و اکنون چه با هدف تفریح و چه عملیات تروریستی، عازم سفر آنتالیا شده است!
آنچه که گمانهزنیها در خصوص برنامهریزی داعش برای اجلاس جی-۲۰ را تقویت میکند این است که پلیس ترکیه در فرودگاه “آتاتورک” شهر استانبول، ۴۱ مرد تبعۀ مراکش و سوریه که روز چهارشنبه به طور همزمان از شهر کازابلانکای مراکش حرکت کرده بودند را نیز دستگیر کرده است.
طبق اعلام سرویس اطلاعاتی ترکیه، برخی از این افراد قصد داشتند به تروریستهای داعش در سوریه بپیوندند.
ترکیه بعد از بمبگذاریهای اخیر در آنکارا تشدید تدابیر امنیتی را در دستورکار قرار داده؛ پرتبعاتترین بمبگذاریهای تاریخ ترکیه ۱۰ اکتبر در آنکارا ۱۰۲ تن را به کام مرگ و ۵۰۰ زخمی را به بیمارستانها کشاند.
حال با نزدیک شدن به اجلاس جی-۲۰ دست زدن به عملیاتهای تروریستی توسط داعش دور از انتظار نیست، به ویژه آنکه دیپلماتهای بینالمللی ازجمله اروپاییها میخواهند در نشست امسال آنتالیا، بزرگترین بحران پناهندگی بعد از جنگ جهانی دوم را هم به بحث و گفتگو بگذارند.
رؤسای شورا و کمیسیون اتحادیه اروپا در نامهای از تمامیِ شرکتکنندگان در این نشست خواستهاند که سازمانهای بینالمللیِ حامیِ پناهجویان در اروپا، باید امکانات مالی کافی در اختیار داشته باشند.
ظاهراً این خواسته، ذیل رسیدگی به امور پناهجویان، به مذاق داعش که خود با پدرخواندگیِ غرب و آل سعود، جنگ و بیثباتی را رقم زده، خوش نیامده است. برای روشنتر شدن ابعاد دستگیری این ۲۰ داعشی در سواحل آنتالیا باید منتظر اخبار بعدی از شناسایی هویت دستگیرشدگان باشیم و اینکه آیا سالن اجلاس جی-۲۰ در هفتۀ آینده آبستن رویدادهای تروریستی احتمالی در آنتالیای ترکیه خواهد بود یا خیر؟
گزیده منابع:
نویسنده: فاطمه طاهری