شرکت ایران خودرو با طراحی جدید پیکان با شکل ظاهری متفاوت و خاص قصد داشت بازار خودروهای ارزان قیمت داخلی را به خود اختصاص دهد.
ماجرای پیکان جدید ایران خودرو
به گزارش خبرنگار صنعت نویس،بزرگترین خودروساز ایران در اواخر دهه ۷۰ و در حالی که هنوز پیکان را تولید می کرد،پروژه طراحی و تولید مدل جدید این محصول محبوب ایرانی ها را کلید زد. پروژه موردنظر «X11» نام داشت و قرار بود طی آن خودرویی جدید روی پلتفرم پیکان ساخته شود، خودرویی که در عین داشتن قیمتی مناسب، از امکاناتی به روز هم بهره ببرد.
این پروژه در دوران مدیریت منوچهر غروی در ایرانخودرو و با مسوولیت حمیدرضا کاتوزیان (نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی) آغاز میشود، اما آنطور که «کاتوزیان» در گفتوگوی چند سال پیش خود عنوان میکند، با وجود به سرانجام رسیدن پروژه موردنظر در سال ۸۱، مدیریت جدید ایرانخودرو آن را به حالت تعلیق درمیآورد.
این در شرایطی است که سه سال بعد از توقف پروژه پیکان جدید، ایرانخودروییها مجبور به حذف پیکان از خطوط تولید خود شده و رفته رفته بازار خودروهای ارزان کشور را دودستی تقدیم پراید می کنند. با این حال، آبی های جاده مخصوص تصمیم میگیرند پروژه پیکان جدید را در سال ۸۴ دوباره فعال کنند. از همین رو در اواخر این سال و تنها چند ماه پس از رفتن پیکان، پروژه X11 دوباره به راه میافتد تا خودروسازی ایران در آستانه بازگشت پیکان قرار گیرد.
اما بشنویم از ماجرایی که یکی از مسوولان ارشد ایرانخودرو در مورد پروژه پیکان جدید روایت میکند. به گفته وی، پروژه پیکان جدید پس از ازسرگیری، سرانجام در سال ۸۵ به نتیجه میرسد و حتی علیرضا طهماسبی وزیر صنایع وقت دولت نهم نیز موافقت و حمایت خود را از آن اعلام میکند. طهماسبی طی یکی از اظهارنظرهایش در این مورد، تاکید میکند که وزارت صنایع امکانات مناسب و وام خوبی را برای طراحی و تولید پیکان جدید در نظر گرفته است. بدون تردید برگ برنده ایرانخودروییها در پروژه پیکان جدید، قیمت آن بود، چه آنکه این خودرو قرار بود قیمتی بین هشت تا ۱۴ میلیون تومان داشته باشد. هر چند ایرانیها آخرین پیکانهای تولیدی را با قیمتی حدود هفت میلیون تومان خریده بودند، اما به گفته کارشناسان، اگر پیکان جدید با قیمتی بالاتر از اینها روانه بازار میشد، با توجه به تغییر ظاهر و اضافه شدن امکانات رفاهی و ایمنی به آن، باز هم مورد استقبال مشتریان قرار میگرفت.
با این حال، به گفته مقام ارشد ایران خودرو،با وجود آنکه طهماسبی وزیر وقت صنایع نیز از پروژه پیکان جدید حمایت به عمل میآورد، اما این خودرو در نهایت مجوز ورود به خط تولید ایرانخودرو را دریافت نمیکند.این مقام ارشد، دلیل ناکام ماندن پروژه موردنظر را مخالفت علی اکبر محرابیان، دیگر وزیر صنایع دولت نهم با تولید پیکان جدید، عنوان کرده و تاکید میکند:پس از آنکه محرابیان جای طهماسبی را در وزارت صنایع دولت نهم گرفت، پروژه پیکان جدید را نزد وی بردیم تا مجوز تولید آن را بگیریم، اما محرابیان از آینده پروژه اظهار نگرانی و اجازه تولید را صادر نکرد.
به گفته وی، نگرانی محرابیان از این بوده که پروژه موردنظر به اصطلاح نگیرد و مشتریان از پیکان جدید استقبال نکنند و شکستی سخت در کارنامه وزارت صنعت و خودروسازی ایران ثبت شود.
این مقام ارشد ایرانخودرو تاکید میکند که در پروژه X11، چند مدل محصول روی پلتفرم پیکان ساخته شده و عکس هایی که در فضای مجازی با نام «پیکان جدید» منتشر شده نیز واقعیت دارد و یکی از آن مدلها است.
هر چه هست، فعلا که هیچ خبری از تولید و عرضه پیکان جدید به گوش نمیرسد و آنچه از برنامههای ایرانخودرو برمی آید، تولید محصولاتی مشترک با خودروسازانی مانند پژو و رنو است و کسی حرفی از پیکان جدید نمیزند.