افراد زیادی را دیده ایم که باید مراقب هرچه می خورند باشند تا چاق نشوند. در مقابل افراد دیگری هم هستند که هر چه می خورند چاق نمی شوند. اگرچه ممکن است پاسخ این سوال به متابولیسم پایه بدن هر فرد بستگی داشته باشد اما به گفته کاتلین ملانسون، استاد تغذیه و علوم غذایی در دانشگاه رود آیلند پاسخ سادهای برای این سؤال وجود ندارد و عوامل ژنتیکی، تغذیه ای و رفتاری وجود دارد که در آن دخیل است.
۱- یکی از مهمترین عوامل ارتباطی با نوع بدن، متابولیسم است. بسیاری از افرادی که به نظرمی رسد بدون افزایش وزن هر آن چه را دوست دارند می خورند، در واقع بیشتر از بقیه ما غذا نمی خورند. به عنوان مثال، کسی که به طور روزانه بستنی می خورد، ممکن است با خوردن وعده غذایی کمتر، کالری های اضافی را جبران کند.
۲- فعالیت بدنی نیز می تواند روی وزن تاثیر بگذارد. برخی افراد فقط فعالیت بدنی بیشتری دارند. به عنوان مثال، ممکن است با سرعت بیشتری کار کنند، یک کار پر تحرک داشته باشند یا تمام روز را در تعقیب بچه های خود بگذرانند. حتی شواهدی وجود دارد که نشان می دهد برخی افراد از نظر ژنتیکی تمایل به جابه جایی بدن خود دارند.
۳- همچنین شواهد کمی وجود دارد که نشان می دهد برخی افراد از زمانی که متولد می شوند نسبت به دیگران به میزان قابل توجهی کالری بیشتری می سوزانند. اما ممکن است اختلافات فیزیولوژیکی وجود داشته باشد که به برخی افراد امکان دهد بدون استفاده از محدودیت شدید در خود، کالری را که مصرف می کنند تعدیل کنند.