یکشنبه , ۲ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۷:۴۶ بعد از ظهر به وقت تهران

چرا زنان بیشتر از مردان به میگرن مبتلا می شوند؟

میگرن در زنان www.dustaan.com
میگرن یکی از اختلالات شدید است که ویژگی آن سردردهای ملایم یا شدید پی در پی می‌باشد و غالباً با علایمی در سیستم عصبی آتونومس همراه است.

این داستان می‌تواند بخشی از زندگی روزمره خسته‌کننده یک فرد تبدیل شود، درحالی‌که زنان بیشتر از مردان به میگرن مبتلا می‌شوند.

محققان دانشگاه میگوئل هرناندز در Elche اسپانیا معتقدند در پاسخ به این سؤال که چرا زن‌ها بیشتر از مرد‌ها دچار میگرن می‌شوند، باید دنبال نقش هورمون جنسی در این زمینه باشیم.

پروفسور «آنتونیو فِرِر مونتی‌یِل» می‌گوید این یک فرایند پیچیده است و ما فکر می‌کنیم مدولاسیون سیستم trigeminovascular توسط هورمون جنسی نقش اساسی را در این فرایند ایفا می‌کند.

سیستم trigeminovascular از نورون ساخته‌شده که به آن عصب سه‌قلو یا عصب پنجم جمجمه‌ای می‌گوییم. نورون‌های مربوط به عصب سه‌قلو درعین‌حال که عروق خونی مغز را احیا می‌کنند، ممکن است در بروز برخی از انواع سردرد‌ها دخالت داشته باشد.)

تحقیق مذکور چنین استدلال می‌کند که فعالیت هورمون جنسی با سیستم trigeminovascular ارتباط داشته و سلول‌های عصبی آن مانند ماشه برای میگرن در زنان عمل می‌کنند.

در این تحقیق پروتئین خاصی در غشای سلولی به‌عنوان رویکرد درمانی مدنظر قرارگرفته است. بر این اساس گفته می‌شود هورمون استروژن نقض اصلی را در توسعه میگرن در زنان ایفا می‌کند، درحالی‌که هورمون تستسترون نقش محافظتی در برابر میگرن داشته و هورمونی مانند پرولاکتین در شدت گرفتن میگرن مؤثر است.

جزییات این تحقیق را که در مجله Frontiers in Molecular Biosciences منتشرشده، اینجا بخوانید.

{گفتنی است ۳۶ میلیون آمریکایی درگیر میگرن هستند. در یک حمله میگرنی بین ۴ تا ۷۲ ساعت سیستم بدن مختل می‌شود. }

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *