شنبه , ۱ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۰:۱۴ قبل از ظهر به وقت تهران

چرا قرص ‌های ضدبارداری کم ‌اثر می ‌شود؟

مصرف قرص ضدبارداری از تأثیرگذارترین روش‌های پیشگیری از بارداری است. قرص‌های ضدبارداری حاوی هورمون‌هایی هستند که از تخمک‌گذاری جلوگیری می‌کنند.

نوعی از قرص‌های ضدبارداری، موسوم به مینی‌پیل، با ضخیم‌کردن مخاط دهانه رحم از احتمال دسترسی اسپرم به تخمک می‌کاهند. قرص‌های ضدبارداری، درصورتی‌که به‌درستی مصرف شوند، بسیار مؤثر خواهند بود. به‌گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا (CDC) مصرف صحیح قرص‌های ضدبارداری می‌تواند تا ۷/۹۹ درصد در پیشگیری از باداری مؤثر باشد. این یعنی کمتر از یک نفر در هر صد زنی که قرص ضدبارداری مصرف می‌کنند، ممکن است در طول یک سال، باردار شوند. اما آیا می‌دانید چه عواملی می‌تواند از میزان اثرگذاری قرص‌های ضدبارداری کاسته و به بارداری ناخواسته منجر شود؟

چرا قرص ‌های ضدبارداری کم ‌اثر می ‌شود؟

فراموشی مصرف

قرص‌های ضدبارداری معمولا به‌گونه‌ای ترکیب‌بندی می‌شوند که برای بیشترین اثرگذاری، باید هر روز مصرف شوند.

اگر یک روز جا بیفتد، سطح هورمون‌های بدن ممکن است به اندازه کافی برای پیشگیری از بارداری، پایدار نماند.

 

استفراغ

برخی افراد براثر مصرف قرص‌های ضدبارداری حال ناخوشایندی پیدا می‌کنند.

اگر مدت کوتاهی پس از مصرف قرص استفراغ کنید، ممکن است مواد قرص را هم پیش از این‌که کاملا جذب بدن‌تان شده باشد، بالا بیاورید و از بدنتان خارج شود.

 

مصرف نامنظم

قرص ضدبارداری بهتر است هر روز سر ساعت مشخصی مصرف شود تا سطح هورمون‌های بدن پایدارتر بماند.

 

اختلال دارویی

مصرف برخی داروها روی میزان اثرگذاری قرص‌های ضدبارداری تأثیر دارد، مثل برخی آنتی‌بیوتیک‌های خاص مانند ریفامپیسین و برخی داروهای ضدقارچ مانند گریزِئوفولوین. برخی داروها و مکمل‌های بلندمصرف‌تر هم ممکن است روی میزان اثرگذاری قرص‌های ضدبارداری مؤثر باشند، مانند داروهای ضدویروسی‌ای که برای درمان ویروس ایدز تجویز می‌شوند.
منبع: Medical News Today

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *