چرا لاشه هواپیمای سقوط کرده آسمان در کوههای دنا زودتر پیدا نشد؟
در شرایطی که با توجه به پیشبینی اوضاع اینچنینی صنعت هوایی جهان از سالها قبل برای موقعیتهایی شبیه به حادثه اخیر پیشبینیهایی انجام داده است، در کنار موقعیت دقیق هواپیما در رادار که البته در حادثه اخیر با توجه به قطع ارتباط امکان موقعیتیابی دقیق را از بین برده بود، کلیه هواپیماهای مسافربری مجهز به یک سیستم سینگال دهنده به نام ELT هستند که در زمان حادثه و اتفاقهای ناگوار برای هواپیما فعال میشوند.
این سیستم که با هدف ارسال موقعیت دقیق سانحه به وجود آمده برای هواپیما پس از حادثه فعال میشود، در رابطه با هواپیمای آسمان کاری از پیش نبرده تا جایی که بسیاری از ابهامها به این سمت رفت که شاید هواپیمای سقوط کرده فاقد این سیستم بوده است.
موضوعی که مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری آن را رد کردهاند.
طبق اعلام این سازمان نه تنها هواپیمای سقوط کرده به این سیستم مجهز بوده که حتی پیش از پرواز نیز وضعیت آن چک شده و هواپیما مشکلی برای پرواز نداشته است.
معاون سازمان هواپیمایی با بیان اینکه ELT هواپیمای ATR در حین سانحه عمل نکرده است، گفته است که این عدم کارایی میتواند دلایل مختلفی داشته باشد.
معمولاً در دنیا ELTها در ۴۰ تا ۶۰ درصد سوانح هوایی عمل نمیکنند که دلایل متفاوت فنی دارد که در این باره میتوان به نوع حادثه، محل وقوع حادثه، شدت ضربه وارد شده به هواپیما و غیره اشاره کرد.
ضمن آنکه ممکن است خود سیستم ELT عیب فنی داشته باشد و یا اینکه ماهواره تجسس و نجات سیگنالهای ELT را دریافت نکرده باشد./ایسنا